Šta je novo?

Koji je ovo programski jezik ?

Golden

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Nesto kao Html, a moze se u njemu pisati i C i ostali jer je kompatibilan. Bilo je govora u Polarotoru. Ali nisam zapamtio ime, nesto Jabber ili sl. ?
Jel cuo neko za to ?

Jezik koji umnogome podseca na C je PHP. Da nisi mozda na to mislio?

To majstore Jarppe !
Mnogo hvala za info :)

Koliko vidim sa onog linka da je jos uvek razvija taj jezik, zna li se nesto vise kada ce moci da se primenjuje ?

Moze li neko da mi objasni ovu nelogicnost.
Kako moze aplikaciju kompajlovanu u njemu da otvara i Win, i Linux, oni ne koriste iste ekstenzije.

Moze da ti objasni Marko Tasic i verujem niko drugi osim njega :D

Wolfman je napisao(la):
Moze li neko da mi objasni ovu nelogicnost.
Kako moze aplikaciju kompajlovanu u njemu da otvara i Win, i Linux, oni ne koriste iste ekstenzije.

Možda pravi i virtual machine za oba sistema. Kako isti Java program radi i pod Win-om i pod Linuxom? ;) A poneki radi i na mobilnim telefonima i PDA uređajima. ;)

Ajde pitaj ga kada taj programski jezik treba da se zavrsi i posto ce biti ?

evo sta mi je rekao :

Jarppe je za sada oko 60%-65% gotov, bice besplatan kao is vaki drugi
ali samo za ne-komercijalnu upotrebu....

Jarppe2 (10% gotov) se bazira na programiranju kao i svim drugim prog.
jezicima, slican je Javi ali lak za programiranje kao Ruby....

Nadam se da me mnogo ne vucu za nos sto nisam dao da je Open
Source....ali sta ces...
Ovde poludese za Jarppe-om, imam uskoro veliku prezentaciju na NYIT-
ju!

Pozdrav...

wooow.... sav sam se najezio!
Mislim da "Microsoftu" i "Sunu" sada klecaju noge takodje...
No, dobra tema za doktorat ako nista drugo.

p.s. bilo bi dobro poceti razvoj ovog "jezika" unajmljivanjem lektora za "web" stranicu.

Poslednja izmena:
Programski jezik "koji se bazira na programiranju kao i svim drugim prog. jezicima" ? Ludilo...

Nadam se na ovo nece cekati kao na Zarkovu super-tajnu-nevidjenu-nepostojecu tastaturu?

Ovo nije za temu programiranje. Tacka.

Ja bih tebe, Marka Tasica, zatvorio na 15-godisnju robiju...Sramota je da postojis.

Marko Tasic je napisao(la):
Jarppe je dizajniran za moderne GUI aplikacije, ali je njegova glavna namena da spoji sve druge programske jezike u jedan. Sto znaci da Jarppe razume zahteve i instrukcije svih programskih jezika.
Samuraj je napisao(la):
Jarppe je za sada oko 60%-65% gotov, bice besplatan kao is vaki drugi
ali samo za ne-komercijalnu upotrebu....

Jel to znachi da je za sada uspeo da SPOJI 60%-65% svih programskih jezika? :D :d ,) ;)
...joj... bilo je jache od mene...
Nego sta radi Marko? Gde je?

baronija bre sta se lozite :D

jel niste citali novine... sta je Markic sve radio da obmane javnost.. Srbija ole!!!

Golden je napisao(la):
Ali nisam zapamtio ime, nesto Jabber ili sl. ?
Jel cuo neko za to ?
za jabber jesam čuo i uveliko ga koristim
jabber je toliko dugo na sceni da je to neverovatno
ako neki ne znaju, čuveni Google Talk je jabber :)

više o jabber-u imate na www.jabber.org ili na http://jabber.elitesecurity.org

ne brkajte jabber i jarppe, molim vas!!!!

Ovaj Samuraj = Marko lichno, izgleda. Evo opet bio na polarotoru :wall: ko tog lika forsira toliko, nek ide prvo kod Mande u emisiju :)
Gde mu je algoritam za kompresiju - a vec je poceo da zaludjuje sa jarepom. PS jel naucio matrice?

Polatoror, iliti kako domaćice posmatraju kompjutere :d

Omogucite programerima da pisu na engleskom i cak i to ce im biti tesko... c, c, c... Nije bre problem u jeziku nego u coveku, ko ne ume da programira (da ne kazem da misli) nece mu ni jarppe pomoci.

Anti Patriota je napisao(la):
Ovaj Samuraj = Marko lichno, izgleda...

Ma nemoj da pricas... :d :p

p.s. Takvi li(fri)kovi UVEK rade sami...

Evo i mene, malo kasnim ali tek sada sam video.

Od svega ovoga moze da ispadne cudo, ne treba to podcenjivati, ali..... ipak treba uzeti sa izvesnom rezervom. Tip kaze da se lako uci, dok pucnes prstima. To je dobro, cisto ukoliko zatreba onda ce se i upotrebiti.
Koliko sam ja video, najvise lici na XML i poziva dll-ove pisane na raznim jezicima. ???Ipak, ko ce da napise njih?
Ipak je to za timski rad i mislim da moze imati buducnost. Sve se oko toga i vrti. Setite se samo .NET i jezicke interoperabilnosti.
Ko ce ga znati? Samo kazem da to ne treba potcenjivati, nikad se ne zna sta ce vreme pokazati. Mozda je to uvertira za nesto drugo? Toliko.

Pozdrav.

me_on_the_net_2003 :whip:
Pazi kad decko razvija jarpe1 i jarpe2 istovremeno!!! Za neki dan ocekujem 5% zavrsen jarpe3 :d

Treba samo paziti kod dodele imena sledecoj generaciji, da "jarpe" ne ispadne "derpe" :d
Kao sto je Homer sinu dao ime Bart (jer se ne rimuje ni sa jednom smesnom rechi :D ).

Da bi danas nesto uspelo, treba da ima iza sebe ili veliki kapital ili veliku organizaciju (tipa gnu komjunitija) koja ce to da prenese na svoje clanstvo na neki nacin. Sve to pod uslovom da je proizvod originalan, funkcionalan, itd. Dzabe sve to ako tome svemu vec postoji jedan ili vise pandana koji su poodmakli u razvoju, broju primena, optimizaciji, itd. Da bi se proizvod "primio", mora barem na jednom polju da bude bar za dva koplja ispred konkurencije koja je u komercijalnoj upotrebi.
Mislim da je svako ko je video matematiku na bilo kom fakultetu cuo pricu o tipu koji je napravio ne-znam-kakvu teoriju sve sa dokazima i odneo to na verifikaciju (nadajuci se da ce da zgrne brdo para), da bi mu ovi rekli "decko, to su smislili Kinezi pre 5000 godina".

Nazad
Vrh Dno