Šta je novo?

koji je ovo adapter

• Začetnik teme Začetnik teme dj90
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dj90

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
17.09.2014
Poena
245
kako se zove adapter koji mi treba da priključim klasičan kabl za monitor na ovaj priključak

DVI to HDMI

dodatak: ima i DVI to VGA, ako je neki bas stari monitor u pitanju.

ne ne hdmi, ovaj starinski kabl
kapiram da je dvi to vga

e sad da li je bolje/jeftinije uzeti takav kabl ako ima ili adapter samo

Ako monitor ima DVI, bolje je povezati DVI-DVI kablom.
A ako monitor ima samo VGA, mislim da nema razlike da li ces koristiti VGA-DVI kabl, ili adapter. Pretpostavljam da je lakse naci adapter.

Inace, u tranziciji sa VGA na DVI, smatralo se velikom prednoscu da monitor ima DVI, i takvi monitori su bili znatno skuplji na pocetku... tako da ako imas DVI na monitoru, red je da ga ispostujes , tj nabavis DVI-DVI kabl, ako ih ima jeftino negde na oglasima (to je sada skoro pa otpad, valjda su jeftini)

ne ne hdmi, ovaj starinski kabl
kapiram da je dvi to vga

e sad da li je bolje/jeftinije uzeti takav kabl ako ima ili adapter samo
Ta strana je VGA ali se ne vidi da li ima iglice ili je ženski. Ako već imaš VGA kabl onda može taj adapter samo to radi direktno samo sa DVI-I, Za DVI-D na VGA treba ovakav aktivni adapter.
1716634140571.png

Da ne otvaram novu temu.
Koji je ovo tip prikljucka?

U pitanju je racunar Lenovo Thinkstation. Ima samo ovakav prikljucak, a na monitoru je VGA, onaj plavi. Koji adapter mi je potreban?

Prilozi

• IMG_20241111_193320.jpg
    IMG_20241111_193320.jpg
    112.3 KB · Pregleda: 91
To je serijski priljucak.
Ne moze se prepraviti da daje video out.

На неки од та два дисплеј порта са леве стране. Ако ћеш да комбинујеш технологије са 20 године размака треба ти DP -> VGA адаптер.

Slikaj celu pozadinu računara

Evo kako izgleda.

Prilozi

• IMG_20241111_202158.jpg
    IMG_20241111_202158.jpg
    96.2 KB · Pregleda: 91
ne

treba ti dp kabl

hdmi ne postoji na tom kucistu, kao ni vga

kakav sad HDMI? treba ti DisplayPort u VGA

ili adapter
1000002362.jpg
ili kabl
1000002363.jpg

Ok, meni se ucinili da je HDMI.
Hvala svima.
Kad sam vec tu, hajde da pitam. Cemu sluzi onaj serijski prikljucak za koji sam ja mislio da je video izlaz?

Služi da se priključe neki uređaji kao što je fiskalna kasa. Nekad su se na serijske portove priključivali miši, modemi...

na to kućište ti je neko izvadio grafičku, jeftinije ti je da kupiš neku krš grafičku nego adapter

kako znaš da je izvađena grafička?
adapter čiju sam sliku postavio košta ~1.500 rsd. nešto nisam siguran da je jeftinija krš grafička

Poslednja izmena:
Vidi se rupa u kućištu gde je bila neka ploča.

Nazad
Vrh Dno