Al cu se sad raspricam ne znam ni dal` ce neko procitati
Za Damjana: Final Scratch JESTE software i uz njega ide taj adapter (znam sta pricam)
"FinalScratch™ allows mixing of digital audio files, controlled with any DJ turntable. The FS10K package includes three special vinyl records, the Scratch Amp to connect the computer to your existing turntable/mixer setup,
and the Final Scratch software. An FS10K system, which supports 2 turntables, includes the Final Scratch" ...no to sad nije ni bitno, bitno je da je to po meni super stvarcica.
A sto se tice DJinga mislim da ne gresim jer jedna od karakteristika i osobina DJa je da ume da odradi beatmach i mix, jer po nekom mom misljenju to DJ jeste nacin pustanja muzike, a ne samo pustanje muzike.E sad cinjenica je, opet po nekom mom misljenju, da je stanje kod nas takvo da ljudi kontaju svakog ko radi mix i onog sto podize i spusta reglere na pocetku i kraju pesme i to po mogucstvu sve u "kontri" za DJa.
Po meni je to isto ko kad bih ja sad uzeo klavijaturu ubacio midi izlupao par akorda (npr. Moji drugovi od Bajage, posto to nekako dosta cesto cujem da "sviraju"

) i onda se vidim sa Bajagom i ono " De si Bajaga
kolega muzicaru!" Malo bi bilo glupo zar ne?
Sto se tice onog drugog dela sto se tice ploca tu se u potpunosti slazem s tobom.Mislim da je malo verovatno da ce masa primetiti razliku u zvuku izmedju ploca,CDova ili mp3 u nekoj diskoteci.I mene vec nervira sva ta prica oko ploca jer ako ne vrtis ploce nisi DJ, jer boze moj ja uvatim moje CDove ubacim u plejer i eto mixa i ja tako samo menjam diskove i nista drugo ne radim.

Ja sa plocama radim onda kad mogu i to uglavnom zato sto se meni svidja taj filing kad radis s njima, kad umesto dugmica za pitch bend to odradis sa plocom, pa onda onaj sam deo kad trazis cue poziciju odakle da odradis mix kad ne vrtis tockic nego plocu i sl, ali nikako zbog par isfoliranih likova, tj sake jada i bede (bar sto se tice NSa) tih cluber-a kako oni to sebe nazivaju ( a i to bih voleo vec neko da mi objasni sta je to cluber ,kakav je to njihov poseban nacin zivota i pogleda na svet i bla bla bla....), koji su videli ne znam gde i culi od ne znam koga da je jedina prava stvar vinil a sami nikad nisu ni probali niti znaju razliku u prednostima i nedostacima u radu sa vinilima u odnosu na cd i obrnuto i sl....Ja sam sebi obecao da cu ja tog prokletog Tehnicsa kupiti pa makar se tada uzimale ploce u antikvarnicama!
Lazo...otvori ti neki lokal,klubic ili sta vec i ukljuci taj tvoj komp,napuni mu plejlistu i pusti da svira...i da sam promeni muzicki pravac, ritam, tempo kad SAM primeti da se masa smorila od odredjene muzike...ili da pusti SAM sa neke druge sprave pesmu kad se zakuca sa blue screenom... ili da radi SAM skratch...ili da "izadje" SAM iz mixa sa backspin-om...ili da SAM npr. predje sa jednog prvca na drugi tako sto ce iskljuciti power ili brake i pustiti pesmu dok se ova usporava...ili da SAM odardi neku najavu,desavanje... i sl...
...i jos nesto Lazo...da li tebe uopste zanima i da li ti je interesantan DJing?
Koliko sam skontao ne zanima te i verovatno nemas ni slican pogled na to kao neko koga to zanima ili da mu nesto znaci i pretpostavljam cak da ni ne slusas muziku koja ima dodirnih tacaka sa Djingom, mada mozda gresim.
Sve u svemu ja sam ovde izneo par svojih misljenja i pogleda na DJing, i to sta to meni znaci, i ne bih voleo da se neko oseti prozvanim ili slicno i ne bih voleo da se pretovori u neko ******sko prepucavanje i da se zavrsi na tome ko ce kome mamu i ciji je tata jaci... cheers
Pozdrav!
P.S.: ako ima neki` Novosadista rapolozenih za razmenu muzike neka me kontaktiraju na mail
[email protected]. Po mogucstvu da u ponudi za razmenu ima mnogoooooooo maxi verzija tj extended i sl, kratezi tj radio verzije od po 3~4 min mi nisu interesantni.A sto se tice muzike od disco `80`s pa nadalje, mada uglavnom house i disco house ali generalno sve je dobrodoslo

...a da...sve osim domaceg djubreta