Šta je novo?

Koji je najbolji DJ program?

nIce Cream

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2002
Poena
650
Koji je, po vama, najbolji DJ program za profi primenu... Tj. za zurke veceg obima, diskoteke,....

Trenutno imam AtomixMP3 2.2, i nisam bas zadovoljan beatmatch-ingom, zbog pojave desinhronizacije poklapanja...
Iskustva? Ima li ih?

Hvala!!

Pa ne znam koliko si navikao da ga koristish i koliko dugo radish sa njim ali ja se stvarno mogu pohvaliti da imam zavidno iskustvo i da mixujem bash super (u gradu se vrti jedan moj mix na kome sam samo napisao Eric Morilo i niko ne provaljuje - Ne kazem da mixujem ne priblizno kao on ali stvarno je cool) :)

Znaci atomix + plugini ti odradjuju posao?? Da ostanem na njemu?

Moja preporuka...probao sam ih dosta jer sam se do skoro bavio nekim tripovima :) i stvarno mislim da je atomix super program...probaj ga malo (jel imash slushke i jel si nametio podrshku za iste,namesti shortcutove na tastaturi-sve ide preko nje,nadji neki dobar-pregledan i logichan skin,skini pluginove)...Kad sve vo uradish za dve tri nedelje cesh sigurno skapirati shta sam ti prichao :)

Da i moj glas za Atomix. Ali cisto par napomena. I Traktor je odlican program, ima bolji beatmatch algoritam ali je po meni nekako manje user frendly.Ustvari evo ovako cemo:

Teraktor DJ studio:

+ bolji beatmatch algoritam
+ ima MNOGO bolje mogucnostu beat loop-a (1/16, 1/32....custum defined)
+ odlicni filteri
+ mogucnost koriscenja externog mixera
+ mogucnost upravljanja samim programom nekim MIDI kontrolerom

- nedostatak pluginova i skinova
- prenatrpan interfejs i po meni malo nepotrebno zakomplikovan
- nemogucnost koriscenja 2 zvucne i podrska samo malog broja multichanell kartica

Atomix MP3:

+ ima odlicne skinove (npr stanton) i jos bolje pluginove koji stvarno mogu da ulepsaju mix
+ odlicna podrska za dual zvucne konfiguracije i multichanel zvucne
+ jednostavniji ali opet isto funkcionalni interfejs
+ lako svim omiljenim opcijama dodelis shortcut-ove na tastaturi

- ocajno izgleda ali se da resiti skinovima
- malo losiji beatmatch algoritam
- postojanje beatloopa na samo 1/4, 1/2, 1, 2, 4, 8 beat-a
- losije odradjen cue and play nego u Traktoru

To bi bilo to, ali mislim da se sve na kraju svodi na stvar ukusa.

Genghis Khan je napisao(la):
Moja preporuka...probao sam ih dosta jer sam se do skoro bavio nekim tripovima :) i stvarno mislim da je atomix super program...probaj ga malo (jel imash slushke i jel si nametio podrshku za iste,namesti shortcutove na tastaturi-sve ide preko nje,nadji neki dobar-pregledan i logichan skin,skini pluginove)...Kad sve vo uradish za dve tri nedelje cesh sigurno skapirati shta sam ti prichao :)

Koristim doticni vec duze vreme i prilicno sam uvezban i iskusan... :D Namestio sam podrsku za sluske, i bez njih ne bih mogao da radim ( ko bi? )... samo mi je smetao taj losiji beatm. alg... I jos jedna losa vest.. Ne dopustaju vise DEMO userima skidanje plugina sa sajta...
Damjane, probacu traktora :beat: pa cu videti sta mi vise odgovara...
Hvala!! cheers

nIce Cream je napisao(la):
i bez njih ne bih mogao da radim ( ko bi?)
trevor rocklief! ;) bez sluski i bez pipanja ploce! samo je pusti i u letu dotera pitch, dok vrlo smireno cirka/p.usi. :D normalno ne ceo mix, ali kad imas ritam mozes da radis sta hoces... ;)

ps. ladno je p.u.s.i zabranjena rec... ;)

Evo probao sam Traktor DJ Studio DEMO! Mogu samo reci da ovog momenta uninstaliram Atomix!! :D
Program ima fantasticne mogucnosti!! Atomixov beatmatch je naspram ovog smesan i jadan :D

http://scdown.fixdown.net:150/down/keydown2003/a-nt203e-2003-2-19.rar
http://ltdown.fixdown.net:84/keydown2003/a-nt203e-2003-2-19.rar

Evo je poslednja 2.03 verzija... 12.9MB Skidajte :D
Donji link je brzi...

Genghis Khan je napisao(la):

Ajd ako te ne mrzi posalji mi neki dobar skin i par dobri efekata na [email protected]
Hvala

Evo stranci po forumima hvale, pored atomix-a, ovaj program:

http://www.fxuser.com/products/fx/PCDJFxinstall_sw.exe

Ima nekih 10tak MB pa ko ima bolju vezu neka skida... mene mrzi. Btw, sharaware :x

Evo posle dvodnevnog testiranja traktora uocio sam jedan nedostatak koji znacajno kvari ukupnu sliku o programu...
Pitch slider i pri malim ubrzanjima/usporenjima veoma mnogo deformise zvuk, pogotovo vokale ( znate kada zvuce kao kanarinci :D ), a taj problem postaje jos veci kada mixujete pesme koje imaju veliku bmp razliku...

Ja sam se zanimao sa MixVibes , ubacio sam 2 zvucne karte i mogu da kazem da sam prvi put u zivotu uspeo da uradi beatmaching na sluh a ne vizuelno. Naravno ne uvek :)

http://www.mixvibes.com/

omnik je napisao(la):
Evo stranci po forumima hvale, pored atomix-a, ovaj program:
http://www.fxuser.com/products/fx/PCDJFxinstall_sw.exe
Ima nekih 10tak MB pa ko ima bolju vezu neka skida... mene mrzi. Btw, sharaware :x
PCDJ je bio dobar program u starijim verzijama, ova FX varijanta je užas :(
Takodje postoji i BPM Studio Pro, mada mi se nikada nije svidjao :|
A postojao je i jedan program, nikako ne mogu da mu se setim imena, koji je neverovatno radio automatsko mixovanje pesama, samo što su morale da se konvertuju u neki njegov format pa sam ga batalio

Da rezimiram, Traktor RULEZ :D

nIce Cream je napisao(la):
Koji je, po vama, najbolji DJ program za profi primenu... Tj. za zurke veceg obima, diskoteke,....

Trenutno imam AtomixMP3 2.2, i nisam bas zadovoljan beatmatch-ingom, zbog pojave desinhronizacije poklapanja...
Iskustva? Ima li ih?

Hvala!!

Zasto ne nazoves Daleta mozda moze nekako da pomogne?

Ne brini Zile, nisam ja Daleta zaboravio :D
Njega cu udaviti na sledecem sastanku... :D

Upravo sam se vratio sa zurke (na kojoj sam DJ-iso), tako da cu odgovore na ova pitanja potraziti kad mi uleti sledeci posao...
Stari, dobri Atomix je odradio super posao... :)

bne je napisao(la):
...
A postojao je i jedan program, nikako ne mogu da mu se setim imena, koji je neverovatno radio automatsko mixovanje pesama, samo što su morale da se konvertuju u neki njegov format pa sam ga batalio....

OtsJuke ;)
www.otsjuke.com

Profesionalnije od ovoga ne moze: ;)

http://www.native-instruments.com/index.php?traktorfs_us

Ja sam dosta vremena radio u Atomix-u ali od kako sam instalirao Traktor atomix nemislim vise u opste da koristim. Traktor je najbolji !

...

Koliko sam ja nacuo Traktor je jedan od boljih, mada kod mene na radiju ljudi koriste PC DJ 'Red' (gazda konta da nabavi sada FX, ako se ne varam taj)+ PC DJ konzola sto je sasvim fina varijanta, a bio sam ove godine u Bugarskoj na moru i video sam da i tamo ljudi furaju PC DJ.
Video sam i BPM studio ali mi je nekako mnogo toga nabacano na malo prostora ali ima gomilu opcija, pogotovo mi se svidelo sto ima i master tempo, sto je ubaceno sad i u novi PC DJ.
Najbolja stvar ,iako nisam probao, nazalost, ali mi se tako cini je Stantonov Final Scratch samo sto programcic kosta oko 800$ ali je preterano! Radis sa gramofonima ali pustas mp3!
A sta ste ljudi zapeli toliko za taj beatmaching? Ako to radi program umesto vas u cemu je car? Zar nije lepse to raditi 'peske'? Koja je onda uloga tebe kao "DJ"? Da punis plejlistu?

Pozdrav!

Re: ...

robikica je napisao(la):
Koliko sam ja nacuo Traktor je jedan od boljih, mada kod mene na radiju ljudi koriste PC DJ 'Red' (gazda konta da nabavi sada FX, ako se ne varam taj)+ PC DJ konzola sto je sasvim fina varijanta, a bio sam ove godine u Bugarskoj na moru i video sam da i tamo ljudi furaju PC DJ.
Video sam i BPM studio ali mi je nekako mnogo toga nabacano na malo prostora ali ima gomilu opcija, pogotovo mi se svidelo sto ima i master tempo, sto je ubaceno sad i u novi PC DJ.
Najbolja stvar ,iako nisam probao, nazalost, ali mi se tako cini je Stantonov Final Scratch samo sto programcic kosta oko 800$ ali je preterano! Radis sa gramofonima ali pustas mp3!
A sta ste ljudi zapeli toliko za taj beatmaching? Ako to radi program umesto vas u cemu je car? Zar nije lepse to raditi 'peske'? Koja je onda uloga tebe kao "DJ"? Da punis plejlistu?

Pozdrav!

Probao sam i taj PC DJ ali ipak mislim da je Traktor za sada u vrhu sto se tice DJ programa. A sto se tice final scratch-a, nije to program :D vec uredjaj preko koga povezujes gramofone sa kompom, da ne gulim:

http://www.finalscratch.com/

pa vidite sami.....a hteo bih da se nadovezem na tu tvoju opasku vezanu za DJ-ing jer mislim da u startu gresis. DJ ne znaci biti beatmatch-er, kao sto biti DJ ne znaci pod obavezno vrteti ploce, treba pratiti razvoj tehnologije i drustva, i ici u korak sa vremenom, ako komp moze da nam olaksa taj "fizicki" deo posla (beatmatching) zasto ga ne bi pustili i okrenuli se vise ka onom kreativnom delu?

poz, odo na ispit :D

Re: ...

robikica je napisao(la):
... A sta ste ljudi zapeli toliko za taj beatmaching? Ako to radi program umesto vas u cemu je car? Zar nije lepse to raditi 'peske'? Koja je onda uloga tebe kao "DJ"? Da punis plejlistu?
Pozdrav!

Moje mišljenje i jeste da je DJ potpuno beskoristan.

:eek: Što bi te vređalo bilo čije mišljenje. Svako ima pravo na stav. Ja ne vidim nikakvu umetnost u "didžejingu" i često mi nije ni jasno šta on u stvari radi. Niti svira, niti komponuje, niti peva. To je naravno samo moje mišljenje i niko ne treba da bude uvređen. cheers

Al cu se sad raspricam ne znam ni dal` ce neko procitati :)

Za Damjana: Final Scratch JESTE software i uz njega ide taj adapter (znam sta pricam) ;)
"FinalScratch™ allows mixing of digital audio files, controlled with any DJ turntable. The FS10K package includes three special vinyl records, the Scratch Amp to connect the computer to your existing turntable/mixer setup, and the Final Scratch software. An FS10K system, which supports 2 turntables, includes the Final Scratch" ...no to sad nije ni bitno, bitno je da je to po meni super stvarcica. :D
A sto se tice DJinga mislim da ne gresim jer jedna od karakteristika i osobina DJa je da ume da odradi beatmach i mix, jer po nekom mom misljenju to DJ jeste nacin pustanja muzike, a ne samo pustanje muzike.E sad cinjenica je, opet po nekom mom misljenju, da je stanje kod nas takvo da ljudi kontaju svakog ko radi mix i onog sto podize i spusta reglere na pocetku i kraju pesme i to po mogucstvu sve u "kontri" za DJa.
Po meni je to isto ko kad bih ja sad uzeo klavijaturu ubacio midi izlupao par akorda (npr. Moji drugovi od Bajage, posto to nekako dosta cesto cujem da "sviraju" :D ) i onda se vidim sa Bajagom i ono " De si Bajaga kolega muzicaru!" Malo bi bilo glupo zar ne? :D
Sto se tice onog drugog dela sto se tice ploca tu se u potpunosti slazem s tobom.Mislim da je malo verovatno da ce masa primetiti razliku u zvuku izmedju ploca,CDova ili mp3 u nekoj diskoteci.I mene vec nervira sva ta prica oko ploca jer ako ne vrtis ploce nisi DJ, jer boze moj ja uvatim moje CDove ubacim u plejer i eto mixa i ja tako samo menjam diskove i nista drugo ne radim. :D Ja sa plocama radim onda kad mogu i to uglavnom zato sto se meni svidja taj filing kad radis s njima, kad umesto dugmica za pitch bend to odradis sa plocom, pa onda onaj sam deo kad trazis cue poziciju odakle da odradis mix kad ne vrtis tockic nego plocu i sl, ali nikako zbog par isfoliranih likova, tj sake jada i bede (bar sto se tice NSa) tih cluber-a kako oni to sebe nazivaju ( a i to bih voleo vec neko da mi objasni sta je to cluber ,kakav je to njihov poseban nacin zivota i pogleda na svet i bla bla bla....), koji su videli ne znam gde i culi od ne znam koga da je jedina prava stvar vinil a sami nikad nisu ni probali niti znaju razliku u prednostima i nedostacima u radu sa vinilima u odnosu na cd i obrnuto i sl....Ja sam sebi obecao da cu ja tog prokletog Tehnicsa kupiti pa makar se tada uzimale ploce u antikvarnicama! :D

Lazo...otvori ti neki lokal,klubic ili sta vec i ukljuci taj tvoj komp,napuni mu plejlistu i pusti da svira...i da sam promeni muzicki pravac, ritam, tempo kad SAM primeti da se masa smorila od odredjene muzike...ili da pusti SAM sa neke druge sprave pesmu kad se zakuca sa blue screenom... ili da radi SAM skratch...ili da "izadje" SAM iz mixa sa backspin-om...ili da SAM npr. predje sa jednog prvca na drugi tako sto ce iskljuciti power ili brake i pustiti pesmu dok se ova usporava...ili da SAM odardi neku najavu,desavanje... i sl... ;)
...i jos nesto Lazo...da li tebe uopste zanima i da li ti je interesantan DJing?
Koliko sam skontao ne zanima te i verovatno nemas ni slican pogled na to kao neko koga to zanima ili da mu nesto znaci i pretpostavljam cak da ni ne slusas muziku koja ima dodirnih tacaka sa Djingom, mada mozda gresim. ;)

Sve u svemu ja sam ovde izneo par svojih misljenja i pogleda na DJing, i to sta to meni znaci, i ne bih voleo da se neko oseti prozvanim ili slicno i ne bih voleo da se pretovori u neko ******sko prepucavanje i da se zavrsi na tome ko ce kome mamu i ciji je tata jaci... cheers

Pozdrav!

P.S.: ako ima neki` Novosadista rapolozenih za razmenu muzike neka me kontaktiraju na mail [email protected]. Po mogucstvu da u ponudi za razmenu ima mnogoooooooo maxi verzija tj extended i sl, kratezi tj radio verzije od po 3~4 min mi nisu interesantni.A sto se tice muzike od disco `80`s pa nadalje, mada uglavnom house i disco house ali generalno sve je dobrodoslo :D ...a da...sve osim domaceg djubreta ;)

Re: Al cu se sad raspricam ne znam ni dal` ce neko procitati

robikica je napisao(la):
...a da...sve osim domaceg djubreta ;)

tako treba
obrati se useru "anubis" mozda ima nesto sto bi te zanimalo za razmenu(mene mrzi da se cimam)

Re: Al cu se sad raspricam ne znam ni dal` ce neko procitati

robikica je napisao(la):
...i jos nesto Lazo...da li tebe uopste zanima i da li ti je interesantan DJing?
Koliko sam skontao ne zanima te i verovatno nemas ni slican pogled na to kao neko koga to zanima ili da mu nesto znaci i pretpostavljam cak da ni ne slusas muziku koja ima dodirnih tacaka sa Djingom, mada mozda gresim. ;)

Totalno si u pravu i uopste ne gresis. Moj cilj je bio samo da iznesem svoj pogled na muziku, a uopste nije bio da nekog uvredim. cheers

Posto smo uveliko poceli da odlazimo od teme bicu kratak i jasan :D :

Za lazu:

Znam da ja nisi hteo nikoga da uvredis, i da nisi mislio nista lose, ali izgleda (zvuci) uvredljivo kada neko ko nije uopste ucestvovao u diskusiji dodje i kaze tako nesto bez potrebe, mislim nema veze, niko ti nece nista zameriti, ali ponekad moras da znas kada da izneses svoje misljenje. Sta bi bilo kada bi npr ja sada otisao u neki post gde se vodi burna rasprava o npr najboljoj TV kartici i prospem pricu "po meni je gledanje tv-a gubljenje vremena, get a life....". Mislim to jeste moje misljenje, ali sumnjam da bi nekoga u tom topicu isto zanimalo :D, zar ne?!

Za robikicu:

Sorry za Final Scratch, ja sam mislio da je to onaj uredjaj + modifikovana verzija Traktora, ali sam se ocigledno prevario, inace, da ne gulim, i ja mislim da je to f e n o m e n a l n a stvar (ah, sto nisam bogat :D ).

Ovo je san svakog DJ-a.

http://pub129.ezboard.com/fglobalundergroundfrm25.showMessage?topicID=18834.topic

Nazad
Vrh Dno