Šta je novo?

Koji je naj HW modem?

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
710
Posto me jaaako mrzi sada da trazim po forumima :S: imam za vas sledece pitanje: Koji je najbolji Hardverski modem? Ja sam pre 6 godina ima US Robotics v.92 Hardware modem - kupljen u US kostao nekih 100$ Ali prodao sam ga sa starim kompjuterom za 200 maraka :wall:
Taj modem je radio k`o sat, pa sada me zanima da li je jos uvek na tronu ili ima neki bolji od njega. Modem moze da kosta do 20evra max. HARDWARE ONLY jer soft je kaka, zato sto sve mi se zamrzne za 0,5 sek i to je jaaako jadno.

Udri jace o taj zid...
umesto da si dao 10dem za nov modem... |P

""zato sto sve mi se zamrzne za 0,5 sek i to je jaaako jadno"" ja npr imam Lucent hardverski, sto ti kazes radi ko sat, ma bruka nikad nisam imao zamerke, ima onaj stari chip a ne ovaj novi agere tako nesto, ali isto kad se otvara port ili sta vec, kad krece da uspostavlja veze, cimne mi komp na pola sekunde! mada ja sam isto pomislio da nije softwreski ali nije ...hardwerski 100%

Ima više nivoa 'hardverskih' modema.

Stvarno hardverski su eksterni sa serijskim portom (tu nema 'leba, mora da bude), poneki od USB eksternih, većina ISA slot modela, a od PCI znam samo za taj stari USR koji se više ne pravi i koštao je 200dm. Pod 'stvarno hardverski' mislim da se vidi iz DOSa kao COM port i sve odradjuje dalje sam. Treba ti samo terminal program, nema drajvera. Radi naravno i pod Linuxom i na najslabijem PCu (makar i 8MHz) koji ima serijski port sa 115kbsp.

Nazovi 'hardverski' imaju valjda linijski koder u chipu, a u softveru emuliraju COM port i drže 'BIOS' program. To su ovi što se reklamiraju kao 'hardverski' i što štucaju pri formiranju (beše) serijskog queuea ili tako nekom koraku emulacije porta. Rade na P1 na 133MHz i jačim PCima, iz Windowsa, ne rade iz DOSa (možda uz neki rezidentni program), za Linux im treba poseban driver.

Čisto softverski imaju i taj koder u softveru i više troše procesor pa treba jači PC. To su ovi najjeftiniji...

@bgillegal: Nervira me covece, zato sto kod mene su budjave konekcije na net-u i svaki put kad mi puca, a ja igram neku preciznu igru, (eggsucker :p )
Meni se sve raspizdi.

Moj drug ima sweex modem i mogu da vam kazem da nikad ne radi manje od 44 kpbs (stara centrala!) i cak igra SOF 1 na net-u bez problema.

USR WinModem se prodaje za 15-20€ i nije nista posebno. Sto rece ZorMi pravi HW neces naci. Mozes da probas da potrazis neki polu-HW ako je negde ostao na zalihama (nisam ih dugo vidjao po cenovnicima), ali ces za njih morati malo vise da platis, a ne razlikuju se nista bitno od konfekcije, pa ti ostale Intel u Sweex, Mercury ili nekoj drugoj varijanti...
Alternativa ti je da trazis neki polovan model, a za te pare ces tesko naci serijski externi model ;)

USR 56k Ext v92 serijski samo nije u okviru te cene koju si naveo.
Ali kao sto rece Crni i nemoguce je naci Full Hardware za te pare.

Edit: Kepo, trebalo je to na PM da mu kazes ili da okacis kao oglas.

Poslednja izmena od urednika:
Me meni treba jedan modem koji ne puca toliko i koji ne secne dok se konektujem. Nikakav externi, interni modem trazim.

ljudi ga krste, a ono prdi...
pa lepo ti kazzu shta je HW, shta je SW, a shta neshto izmedju, pa ti izvuci zakljuchke..
koliko para toliko muzike ( da zavrshim josh jednom narodnom umotvorinom;))

pozdrav

Ja sam kupio Motorolu SM56 softverski pre 5-6 godina nikada kada se konektuje masina nije secnula nikada prekinuta veza.... Mislio sam davno da ga menjam ali zasto kada radi ko zmaj. A to sto uzima procesorsko vreme.... pa nemamao danas proc na 100 ili 200MHz. Jedino sto sam malo duze trazio drivere za isti nema za XP ali sam nasao za Win2k i odlicno rade. Drug ima Lucent onaj stari i nista nije bolji od ove Motorole cak moslim da je losiji i kod njega se desava to seckanje.

Poslednja izmena:
536EP , preporuka, skoro HW modem :), radi i pod Linuxom.

Prepoznaje se po 2 chipa na štampi, oni 'obični' 156A imaju jedan, za nijansu je skuplji...

@soni: Pa imam i ja motorolaSM56 modem samo sto je frka kod mene ne ce uopste da radi. Kad instaliram drivere, pukne mi win i resetuje mi se. Probao sam sve zive drajvere i opet nece, puca mi win.

@SVI :D : Razmisljao sam o prodaji Lucent-a i Motorole (dobijem 500 kinti da oba) i da uzmem sweex modem HW (ne baguje se) 56K v92. Moj drug ima taj modem i radi super. Kosta nekih 430 dindzi. Sutra cu da ga uzmem, pa javicu vam situaciju.

POZDRAW

pa napisasmo ti koji je najbolji bre, trazi taj intel (ili neki OEM) sa 536EP chipom. Kosta ~15-ak evra. I na digitalnoj centrali, taj je sigurno jedan od modema koji ce ti doneti punih 56k :) Evo meni, flashGet skida (zip, rar fajlove) na 5.7kb/s, dakle tesko da moze bolje za te pare ;)

Ji 4Tze je napisao(la):
pa napisasmo ti koji je najbolji bre

Taj Sweex bi trebao da ima i536EP čip na sebi.

@zeleni_zub: Jesi li 100% siguran?

Ja sam se sada sa starim SM56 Motorola modemom konektovao na net sa 50,6K i radi super. Sa lucentom nisam mogao vise od 45.2 Videcu, ipak da li da prodam ova 2 i da uzmem SWEEX, samo treba mi 100% odgovor od nekog ko zna da li ima I536EP chipset.

Nije, mrzi me :d Pa pitam samo, sta. Mozda je neko imao iskustva sa SWEEX-om, otkuda ja znam.

LiquidPlasma je napisao(la):
@soni: Pa imam i ja motorolaSM56 modem samo sto je frka kod mene ne ce uopste da radi. Kad instaliram drivere, pukne mi win i resetuje mi se. Probao sam sve zive drajvere i opet nece, puca mi win.

@SVI :D : Razmisljao sam o prodaji Lucent-a i Motorole (dobijem 500 kinti da oba) i da uzmem sweex modem HW (ne baguje se) 56K v92. Moj drug ima taj modem i radi super. Kosta nekih 430 dindzi. Sutra cu da ga uzmem, pa javicu vam situaciju.

POZDRAW

Ima vise vrsta Motorola modema, ja imam SM56 Voice Modem(kupiom ga u original pakovanju proizvodjac PHANTA Link(?)- moze da se cuje zvuk i na zvucnicima. Za WinXP koristim drivere 84.32-Win2K i rade odlicno probaj mislim da sam ih skinuo, davno, sa Motorolinog sajta.
Mogu ti reci da sam imao dobra iskustva sa Intelovim modemima za svaku preporuku.
Pozdrav

Nije, mrzi me :d Pa pitam samo, sta. Mozda je neko imao iskustva sa SWEEX-om, otkuda ja znam.

pa nema tu sta da te mrzi, otvoris svoj voljeni broj SK (bilo gde, naravno :d :d) i pozoves prvu firmu koja medju komponentama ima i modeme i pitas dal imaju neki OEM modem sa 536EP chipom i to je to, nije tesko, brze ti je tako da saznas nego da pitas ovde pa da cekas pola dana da ti neko odgovori (i pritom postoji 'opasnost' da ce neko da te podyebava :D)

Ja sam juce kupio Sweex HW "56k v.92 Intel Hardware modem" interni doduse, radi kako sto gore neko rece "kaka". Kaci se na 33.6 i nikad vise dali je to samo kod mene nisam jos siguran, ali provericu dans. Inace dowload je isti kao sa nekim lucent-om ili slicnim soft modemom.... Ja moj menjam.

Koji je najbolji Hardverski modem?

Ako ti treba pravi HW modem: US Robotics V.92 DF (USR2973). Koštaju malo više od 50€.

Prvo proveri KADA je napisan post na koji odgovaras !

zormanic je napisao(la):
Prvo proveri KADA je napisan post na koji odgovaras !

:S: Eh sad.... ,)

Video sam datum poslednjeg posta u thread-u, dalje nisam gledao... :S:

A to što, ti i mnogo drugih ne čitate dalje od poslednjeg posta, pa se često ponavljaju iste teze i zaključci, posebna je tema :)

Nazad
Vrh Dno