Šta je novo?

koji je maximalan br niti po procesu u windowsu

raindog

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
649
posto treba da odradim neki zadatak u kome se pravi vise od 1000 niti i redovno sa zapuca a cim smanjim ispod 1000 radi

Poslednja izmena:
1000 threadova?!? :)
Delphijev help kaze da ne treba ici preko 16 threadova po programu na jednoprocesorskom sistemu... :)

sta da radim kad mi je zadatak takav da izracunam integral tako sto cu niti vezati u binarno stablo a to stablo za zadati interval i zadato delta x sadrzo 1024 niti e sad mogu ja to optimizovati ali ce mi se dosta komplikovati kod tako sto cu ako odredim da ce se kreirati preveliko stablo kreiranje jednog dela stavim u cekanje... ali cisto me interesuje da li neko zna taj broj

Za win2000 važi brojka od 2000 thread-ova, iliti niti, nakon toga ti neće dozvoliti kreiranje novih niti, iliti thread-ova :D :D , btw. zanimljiva je problem koji rešavaš, nešto ti je palo na pamet ili je zadatak naučnog tipa, mislim faks ili nešto tako? (2000 nema veze sa nazivom OS-a :D :D , puka slučajnost).

Dekius

Poslednja izmena:
fakultet ispitni "projekat". sad sam se bacio na napravim thread pool

Poslednja izmena:
mogu da kazem da xp puca na 1000 provereno na vise mashina

Tjah, to je brz odgovor, u čemu radiš, i koji predmet ?

Dekius

P.S. Odoh u offtopic, ali me zanima :d :d

visual studio C

Sistemska Programska Podrska u Realnom Vremenu ili SPPRV :)

da nemas ti problem sa sinhronizacijom? To ne bi trebalo da puca na 1000 threadova sigurno.

EDIT:
I wrote this program a while ago to see how many threads XP could handle. It seems to top out at 2032 for a single instance of a program.

http://www.tommycoolman.com/misc/thread.html

Poslednja izmena:
naknadno sam utvdio da je max 2032 i da se meni pravilo 2048 pa je zato pucalo... resio sam stvar tako sto sam svaki put kad pravim te dve niti jedna se napravi u suspended pa tek kad se druga zavrsi onda se ova pokrece i tako se odjedno izvrsava samo onoliko niti kolika je dubina binarnog stabla

Al bi to bilo ruzno.... pa vise mu vremena treba da se seta sa jedne na drugu nit nego da da racuna......

znam ali cilj zataka je da se odradi sinhornizacija ...jer inace zadtak nema smisla bas zbog toga sto se vise vremena gubi na prebacivanje

Kolega sa Elektra, iliti buduca "KRTtica iz kontejnera"? :d

Pih... bolje da si odabrao Web Programiranje... :wave:

Eto vidis kako jedan izborni predmet moze da ti promeni zivot... :)

Delija je napisao(la):
Kolega sa Elektra, iliti buduca "KRTtica iz kontejnera"? :d

Pih... bolje da si odabrao Web Programiranje... :wave:

svako ima svoje misljenje a sad bi trebalo da se zatvori ovaj thread jer ce se pretvoriti u KRT vs NAUKE fight sto je zesci offtopic

Ja sam na automatici... ;)

p.s. Nisam ni ja blesav :p, na katedri za automatiku nemaju ni jednog dobrog programera, pa treba neko da popuni prazninu. ;)

Delija je napisao(la):
Ja sam na automatici... ;)

p.s. Nisam ni ja blesav :p, na katedri za automatiku nemaju ni jednog dobrog programera, pa treba neko da popuni prazninu. ;)

naravno kad ljudi tripuju da za automatiku ne treba znati programirati pa svi koji nemaju pojma idu tamo.
koja si godina?

4... jos kratko... :)

Nazad
Vrh Dno