Šta je novo?

Koji je bolji?

• Začetnik teme Začetnik teme ShadoW_Ub
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
S

ShadoW_Ub

Guest
Samsung D500 ili mozda nokia 6630?Stvarno ne znam...Ljudi pomozite :wall:

evo opet ovih sa simbianom...@###$%
pa jesi mozda pomislio da to nekog smara i da pritom ne zeli da otvara SMS poruku 10 sekundi i ne treba mu multitasking i prilicno je ruzan!d500, nasuprot, je prvi samsung koji stvarno nesto valja i treba ga uzeti!

6630 je mnogo bolji telefon.To je "smarth phone" za pametne ljude.
Trenutno probam Nokia n70.6630 ima cpu na 200mhz.Radi odlichno.Ima izuzetno dobar signal.Zashto sam napisao da je telefon za pametne ljude?Zato shto onaj ko zna kako da ga koristi shvatice da ima i mali rachunar i telefon.
evo opet ovih sa simbianom...@###$%
pa jesi mozda pomislio da to nekog smara i da pritom ne zeli da otvara SMS poruku 10 sekundi i ne treba mu multitasking i prilicno je ruzan!d500, nasuprot, je prvi samsung koji stvarno nesto valja i treba ga uzeti!
Ne otvara poruku 10 sekundi vec 3 sekunde najvishe.Provereno.Nemoj da spamujesh i kucas netachne podatke jer dovodish u zabludu choveka.
Kad je u pitanju Meni;mnogo je bolji i pismeniji od samusng d500(koga sam takodje testirao)

A posebno u pogledu baterije!Kad sam imao D500,uz neko osrednje koriscenje sam morao da punim bateriju maltene svako vece,i nisam jedini tako da nije do loseg softvera!A sa smartphon-om mi traje 3 dana ladno!
Pozdrav ,)

6630 nije elegantan telefon ali je zato jako upotreban.Odlichno lezi u ruci i tastatura ima odlichan odziv a kucanje je lako jer su tasteri odlichno rasporedjeni.Ono zaobljenje gde se nalazi tastatura jako lepo "lezi".Trenutno imam N70 koji je lepshi,elegantniji,ima i aluminijumski deo i shta ti ja znam...ali je zbog malene tastature uzasan za kuckanje.Zbog modifikovanog menija i nove symbian verzije chak je i malo sporiji od 6630 iako imaju isti CPU.
Obzirom daje n70 za preko 100eu skuplji od 6630 sasvim mi je jasno da je 6630 mnogo bolja kupovina u odnosu " cena-kvalitet".

DARK SIDE je napisao(la):
Ne otvara poruku 10 sekundi vec 3 sekunde najvishe.Provereno.Nemoj da spamujesh i kucas netachne podatke jer dovodish u zabludu choveka.
Kad je u pitanju Meni;mnogo je bolji i pismeniji od samusng d500(koga sam takodje testirao)

ja spamujem?a kakva je to provala da smart telefone koriste pametni ljudi!?!?to ne mozes nikako argumentovati!a drugo,danasnji telefoni se tako malo razlikuju da i najmanje sitnice se gledaju....e pa tri sekunde i nije sitnica, a takav je i ceo telefon...SPOR!ne kazem da je los ili nefunkcionalan,naprotiv...ali samsung je vise userfrendly,lak,brz,pouzdan sa odlicnom kamerom!a na to se telefon i na kraju krajeva i svodi!
ja znam jer sam rigorozni korisnik mobilnih telefona i funkcije su mi NAJvaznije!95% ljudi posle par dana zaboravi na sve te fensy smart opcije i koristi ga za razgovore i poruke, a ja se izvinjavam tu 6630 dobija minuschinu!onda zapitaj se sta zelis da zrtvujes?

ja spamujem?a kakva je to provala da smart telefone koriste pametni ljudi!?!?to ne mozes nikako argumentovati!a drugo,danasnji telefoni se tako malo razlikuju da i najmanje sitnice se gledaju....e pa tri sekunde i nije sitnica, a takav je i ceo telefon...SPOR!ne kazem da je los ili nefunkcionalan,naprotiv...ali samsung je vise userfrendly,lak,brz,pouzdan sa odlicnom kamerom!a na to se telefon i na kraju krajeva i svodi!
ja znam jer sam rigorozni korisnik mobilnih telefona i funkcije su mi NAJvaznije!95% ljudi posle par dana zaboravi na sve te fensy smart opcije i koristi ga za razgovore i poruke, a ja se izvinjavam tu 6630 dobija minuschinu!onda zapitaj se sta zelis da zrtvujes?
Ja lepo napisah za pametne ljude koji znaju da ga koriste.Evo ti primer:smaraju te neki ljudi.Ali ti je bitno da si za druge dostupan.Dali na d500 mozes da napravis "crnu listu daveza" i da te vise ne mogu dobiti?NE.Dali mozes da otvarash word dokuneta,pdf,excel na d500?Dali mozes da ubacis opciju da te d500 pita pre svakog poziva dali hoces da snimas razgovor?Dali,ukoliko izgubis telefon mozes dobiti informaciju koji broj sada koristi tvoj telefon i sa kog repetitora u kom gradu?Dali mozes da se setajuci gradom nakacis na svoj nalog na MSN messenger-u i chatujes sa prijateljima u svetu ato sve na svom d500?(oko 3 dinara za recenicu,zavisno od broja fontova ali nije mnogo).
Naravno da ne mozes jer je to telefon a ne "smarthphone".Smarth-phone" nije samo telefon i svako ko ima rachunar a nema 700eu za lap top voli da barem malko bude mobilan u pogledu fajlova,konekcija,da ima filtraciju poziva i sl.
Da ne pricam da je i kao telefon odlichan.Odlichan signal,odlicha baterija.
Po pitanju mogucnosti d500 je kilometrima daleko.
O tome sam pisao ali ajd' sad naterao si me da gubim vreme i detaljisem.

Poslednja izmena:
Josh neshto:
ja nemam 6630.imao sam ga kao shto sam i imao i sve modele "smarth-phone' Nokia...sada imam n70.takodje "smarhphone".Ko zaboravlja na " fensy" opcije?(uz put recheno ne pishe se tako)Pa ti lepo ukljucis advanced call manager i vishe ne mislis na njega aon radi svoj posao.Ako si na to "zaboravljanje" mislio onda moze biti.Taj program te brani od skrivenih pozivacha,daveza koje si blokirao a mozes ga podesiti da prima pozive i sa "bele liste" dok su svi ostali "block".Ili da odgovara na pozive sekretaricom ili sms porukom.Toliko pametnih opcija...A to je samo jedan do mnogih opcija i programa koje vlasnici smarth phone aparata koriste obilato.
Chesto mi se desi da hocu da odnesem primer nechega shto zelim da kupim.NA kompjuteru snimim html stranicu i prebacim u 6630npr.Odem do prodavnice rachunara i otvorim taj dokument sa svim detaljima i podacima....chovek vidi i prochita detalje...ili pdf dokument...ma toliko toga mozes da radis sa ovakvim telefonima da je teshko nabrojati...Ja ipak mislim da se ti nisi lepo snashao sa ovakvim modelima,a obzirom da si napisao da si "rigorozni korisnik" trebao si da proucis barem 50 korisnih programa koji se uspesh koriste u 6630.Ovo nije samo telefon i chovek je naveo zapravo 2 modela koji se po klasifikaciji bitno razlikuju.Znachi"pametni telefon" i "telefon".A razlika je u "pameti" 😉

Poslednja izmena:
Zli bokser je napisao(la):
Jel se ti to salis! Jesi kad video slike sa 6630! Ako nisi da okacim koju, a ti okaci od d500.

Evo nesto sad citam na netu u vezi d600. Npr. imate u imeniku broj ortaka(njegov mobilni), a on vas zove npr. sa posla, i ti posle nemozes taj novi broj dodati postojecem kontaktu nego moras praviti novi ?! mislim nema dalje, ako je ovo tacno, pa dzaba brate tv-out kada nema stvari koje se svakodnevno koriste. A sto kaze dark, a ja sam gledao na samsungu z107, nemas u profilu da setujes da ti telefon nezvoni za odredjenu grupu u imeniku. Ipak su to veliki propusti. poz

Da dodam svoj komentar - krajnje subjektivan: čitam ovu raspravu, i sve se mislim da li da lanem nešto ili ne, ali ne mogu da izdržim, moram. Pa da je taj D500 3x bolji od 6630 kao što nije, lepo je DARK SIDE objasnio, kao i mnogi drugi, ne bih ga kupio samo zato što je Samsung. Evo, danas sam bacio u smeće Samsung SGH-N620. Bio je lep i fensi telefon, drao se ko blesav, ali džaba. Kao i mnogi Samsunzi patio je od iznenadnog ispadanja iz mreže, bateriju pojede za 2 dana itd. Funkcionalnost - nula. Nema najosnovnije stvari koje ima najbuđavija Nokia. Zato je i leteo u kantu, ala će cigani da se obraduju kada ga nađu, a ono još i radi (malo gubi signal, al nema veze :-devil-: ). Odoh da bacim i punjač, trebaće im, pa da ga koriste u Dijani 2 :d :d
P.S.
Krajnje subjektivni user - R_U_S :smoke:

Nazad
Vrh Dno