Šta je novo?

Koji Ipod

prdex

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2006
Poena
330
Moja oprema  
Laptop
Hp 123
Ne razumem se u Ipode(calssic, nano, shufle, 1 , 2, 3, generacija.......), pa bih molio nekog samo na kratak odgovor na pitanje, koji Ipod mi je dovoljan radi iskljucivo slusanja muzike, znaci najbolji odnos cene i kvaliteta zvuka kod Ipoda.
Hvala unapred
Pozdrav

Zvuk je isti na svim ipodima.

Ovako, mada si to mogao videti i na apple sajtu

Shuffle - minijaturni player bez displeja, malog kapaciteta (1-2 GB). Logicno zbog odsustva displeja tezak za navigaciju, ali ako zelis da samo pustis muziku i stavis ga u dzep onda skroz zadovoljava

nano - veci od shufflea, manji od klasika, kapaciteti 1- 8 ili 16gb. Lep dizajn, zvuk isti kao i na svim drugim

classic (video) - playeri velikog kapaciteta sa hard diskom, 30-160 GB. Najbolja cena po gigabajtu, ali osetno veci od nano-a. Ko slusa lossless jedini izbor

Ukratko, posto si rekao da ti treba "radi iskljucivo slusanja muzike", preporuka bi bila shuffle, najjeftiniji

Ok, i mislio sam da će mi Shuffle biti dovoljan, jedino što sam mislio da svaki Ipod podržava lossless, pošto mi je to bitno moraću da razmislim, a ne daje mi se par stotina evra za gluposti koje mi ne trebaju,a da bih samo slušao muziku.
Pozdrav

Pa "podrzavaju" svi ipodi lossless, ali je malo besmisleno snimati tolike pesme na par GB, na to sam mislio

A koji to podrzavaju? :) FLAC na primer? :)

Wav
A preko alternativnih firmwarea i flac (mada znam da si to i sam znao)

Pa koliko ja znam Ipodi imaju svoj lossless format, koji je vrlo dobar koliko sam cuo , a sta fali na 2Gb staviti 5-6 albuma u lossless, bolje 6 "originala" nego 30 mp3.
Pozdrav

Wav
A preko alternativnih firmwarea i flac (mada znam da si to i sam znao)

To je ujedno i najiritantnija stvar kod iPod-a - kupis plejer koji ima 80 giga prostora, platis 300 EUR (ili vise) i ne mozes da slusas FLAC ili APE. Bezveze.

Slazem se da je mana, lakse bi bilo da podrzava flac, ali nije dovoljno velika da opet ne kupim ipod. Presao sam preko toga, prebacio flac u wav, 3-5 sec po pesmi, nije tako strasno

ne znam zasto se toliko potencira loseless na prenosivim uredjajima ... naravno da necemo stavljati 128kbps MP3 ili nesto jos 'jace', ali u uslovima spoljne buke, te nesavrsenosti slusalica koje koristimo, mislim da ne treba po svaku cenu potencirati prenosivi loseless, kad i korektan mp3 zavrsava posao [meni npr 256 kbps]

Slazem se u potpunosti. Cak je diskutabilno da li i sa dobrim slusalicama na ipodu moze da se vidi razlika izmedju 320kbps i losslessa

Vrh Dno