Šta je novo?

Koji internet?

• Začetnik teme Začetnik teme DTS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DTS

Slavan
Učlanjen(a)
12.05.2005
Poena
304
Odlucio sam da promenim svoju 56 kpbs Dial Up konekciju,ali mi je potrebna pomoc:

1)SBB je neka oznaka ili sta vec za kablovski internet?
2)Da li da se odlucim za ADSL ili Kablovski internet - ovo pitanje je u ovakvom obliku siroko i relativnog znacenja tako da cu pokusati da ga suzim-
U mojoj opstini je kablovsku uveo IKOM,tako da bih internet uvodio preko njega,a za ADSL stvarno ne znam koji provajder je najbolji.
Zanima me kolika je cena ADSL-a a kolika kablovskog interneta,i koji je brzi od ova dva,tj. koji 'princip' ima brzi realan protok?
Do sada sam placao 20 sati mesecno oko 500 dinara i plus telefonski racun,mada ne znam koliko ode u racun kao posledica interneta?Koliko se vama smanjio telefonski racun od kada ste promenili konekciju?

Dakle,konacno pitanje - koja se internet konekcija od ove 2 vise isplati?

DTS... nekako mi sve govori iz tvog texta da jos nisi skapirao sta je sta u potpunosti... a i da jesi nebi bas imao dilemu. U tvom slucaju bolje se odluchi za ADSL dosta je jednostavnije, imaces ok podrsku i sve u svemu bice ti isplatljivije. E sad, na tebi je odluka.

I ja bih ti savetovao adsl. Ako ces flat, IKOM ima najbrzi samo 128/64k, za cenu od 1700 din (net) + 300 din (pretplata). Za slicne i manje pare imas 256/64k adsl. Jos jedan "plus" za adsl je i sto ljudi pricaju da skidaju giga i giga podataka bez ikakavih problema. Kod IKOMa hoce da se povremeno pobune ako skidas malo vise (tako bar bilo pre mesec-dva). A uz sve to, ako nisi dorcolac - od IKOMa se pozdravi (samo na Dorcolu imaju net).

Ovo bese moj mali prilog Bench zajednici :wave:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Moja situacija je da sam na IKOMu jer nemam drugih mogucnosti, a presao bih na adsl, cim bi se "stekli tehnicki uslovi".

Kad sam vec savetovao da kazem sta ja koristim, SBB kabl flat light 128kb/s (preko proxy-ja, najjeftinije resenje, ne radi p2p) i skidam mesecno oko 7-8 GB), cena 1000 din bez ogranicenja u GB.
Ortak je na SBB kabl flat 128 kb/s, i pravi mesecno oko 95-100 GB protoka (vecina od toga preko SBB-ovog lokalnog hub-a), cena 1500 din, bez ogranicenja u GB.

Poslednja izmena:
Aco,pa to je isplatljivo!Koliko si platio namestanje SBB-a?
Jel mozete da mi kazete koje su vam brzine downloada?

Setup sa iznajmljivanjem modema je 1500 din.
Imas pravo izmedju svake uplate da pravis razmak max 30 dana, za razliku od ADSL-a gde uplacujes mesec za mesec i nema pauze, recimo kad odes na odmor.
DL je stalno 14-15 KB/s.

Nazad
Vrh Dno