Šta je novo?

Koji intelov procesor izabrati?

loshmy

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2007
Poena
304
Ovih dana treba da uzmem nov racunar pa sam dugo razmisljao kakav procesor da uzem.Izbor sam suzio na dva intelova procesora e 6700 i e 6850 oba su dual 2 core.Pa bi mi mnogo znacilo ako bi mi pomogli i rekli koji od ova dva procesora je bolji ili predlozili neki procesor za koji smatrate da je bolji.
Takodje sam razmisljao o hladjenju za cpu pre svega cooler masterovom ali nisam siguran sta da uzmem,vodeno ili vazdusno hladjenje koje ce dobro ohladiti procesor i posle over clocka,pa vi dajte predloge.
Inace e 6700 mozete videti ovde
[WIKI]http://www.itsvet.com/proizvod/intel-core-2-duo-e6700-2.66ghz-4mb-box-fsb1066-s775/comp_comp_cpu/46/158[/WIKI]

a e 6850 ovde
[WIKI]http://www.itsvet.com/proizvod/intel-core-2-duo-e6850-3.0ghz-4mb-box-fsb1333-s775/comp_comp_cpu/46/222[/WIKI]

unapred hvala

P.S Voleo bih ako bi mi rekli daa li je procesor koji predlazete dobar za igre i na kojoj maksimalnoj brzini bi mogao raditi,ne mislim na fabricku brzinu

Poslednja izmena:
Izmedju E6700 i E6850 sigurno E6850 ali za isti novac dobijas Q6600 koji se skoro isto OC kao i ovaj drugi samo je quad a ne dual, a to ce uskoro dobiti svoj pravi znacaj.

Da ali sta je sa fabrickom brzinom procesora e 6850 je 3 ghz a quad procesor koji preporucujete 2,4

Sad sam ih testirao na onom sajtu sto je dao zoran i e6850 je bolji dosta u igrama a kod programa je bolji quad core procesor zbog velike kes memorije tako da se jos dvoumim.
Inace se e 6850 pokazao bolje i od novih quad procesore extreme serije u igrama

Poslednja izmena od urednika:
Q6600 moze sa box coolerom da radi na 3GHz a dostize skoro isti clock kao i E6850 (nova G0 revizija). A ta razlika u igrama, neces je ni primetiti, dok ce Q6600 biti dosta bolji u Crysisu recimo.

Ako mene pitash:
kupi quad core i bicesh dugo miran.@gvlada ti je lepo rekao da necesh videti razliku izmedju ova dva procesora jer su dovoljno jaki da guraju bez 'po muke sve igre.JEr akcenat se baca na GPU a ne na CPU.Znachi grafichka karta ti igra presudnu ulogu kod igara.Medju prvima se to pokazalo kod igre FEAR.E sad,ako vec necesh videti razliku izmedju quad core i c2d onda je bolje da kupush quad core jer ce naredni programi u 2008 biti quad pumped.Imacesh mocan procesor koji ce raditi kao zmaj.
Ili sachekaj Penryn josh 3-4 meseca(da se pojavi i kod nas) ako ne zurish.

Poslednja izmena:
O boze o chemu se ovde raspravlja. Quad i nishta drugo. Ej bre 4 jezgra koji ce itekako da se osete kasnije [ili sad ako se bavish nechim ozbiljnijim], a igre igrash bezbrizno bez obzira koji model uzeo.

Kupi E6850 ide preko 4Ghz :)

Sta ce ti quad core? malo aplikacija/igara je uopste optimizovano za to.
Ima da se nacekas dok to sve bude kako treba i dalje je E6850 brzi u vecini testova.
Sad uzmes e6850 i kad se Penryn uhoda za godinu dana kupis to i gotova stvar :),mada i Q6600 i E6850 je bacanje para ukoliko ne zaradjujes na tome,razmisli pre nego sto bacis pare.

Poslednja izmena:
Danas bas idem da pokupim Q6600, koji ce cucnuti u Intel BadAxe2 :)

Videcemo kako ce sve to da prodje ;)

A ocu li ja moci da igram i sadasnje igre bez problema bez obzira na quad?

Niko nije napisao koje hladjenje da uzmem mislio sam cooler master ali da je jako dobro za OC zato pisite ljudi

Poslednja izmena:
A ocu li ja moci da igram i sadasnje igre bez problema bez obzira na quad?

Niko nije napisao koje hladjenje da uzmem mislio sam cooler master ali da je jako dobro za OC zato pisite ljudi

U svakom slucaju ces moci da igras danasnje igre , to bez sumnje . A za OC mozes da uzmes GeminII, ja ga imam i zadovoljan sam . A sto se tice GeminII-ja i ostalih coolera potrazi malo po forumu i naci ces sve sto te zanima .

hmm ja mislim da si pogresio temu ali nema veze
jos jedan glas za quad ali ako ces kom koristiti za igre onda bolje uzmes 6850 i grunes ga na 4ghz :-devil-:
ali quad je quad :)

Samo da dodam jer vidim da neki dechaci nisu pazili na chasu:D
Razlika u igrama izmedju ova dva CPU-a koji pominjete nece postojati.GPU tu odradjuje posao.Pa sve novije igre bacaju akcenat na grafichku karticu a vecina pa i najslabijih c2d procesora ce biti"na visini zadatka" ako je grafichka kartica jaka.I sad,rezime je da je bolje uzeti quad jer ce i novije igre ici na 4 jezgra(crysis npr).Da ne pricham o aplikacijama.
Znachi:batalite prichu u procersoru i igrama.GPU je No.1.

Quad stigao :)

Ukupna brzina nije nesto preterano veca, ali je multitasking F A N T A S T I C A N....

Znaci po nekoliko stvari istovremeno radi, bez ikakvog kocenja niti icega slicnog....

Stabilno, i fino, nemam sta mnogo reci...

Temperature sa stock kulerom su oko 45C sto je sasvim ok (laptop koji imam sa core2duo je u idle-u oko 50)......
Znaci, ne znam koliko kosta sada u Srbiji, ali ako nije mnogo skuplji od core2duo, definitivno odlicna kupovina, naravno u kombinaciji sa dobrom plocom, jer setimo se sve sto se kupi za komp. na kraju se bocne u plocu :)

:wave:

Nazad
Vrh Dno