Šta je novo?

Koji IBM T500 model

zeljko.todor

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2008
Poena
304
Pozdrav,
Resio sam da pazarim IBM T500. Malo sam zbunjen izborom modela kod nas. Neki od modela ovde dostupnih cak i ne postoje na IBM sajtu.
Video sam da postoje variranja i oko grafike. Hteo bih model sa neintegrisanom grafikom, mislim da neki modeli imaju ATI grafikcku karticu...

Moze neki savet / pomoc ?

Hvala!

Sve zavisi od cene, jel tako :)

2055WG5 ThinkPad T500 C2D T9400 2.53GHz/6MB 4GB 250GB 15.4" WSXGA+ (1680x1050) DVDRW ATI3650/256MB Glan Wlan BT Bat-9cell 7-1 XPPro[36]

Obrati paznju na to da je garancija tri godine na T modele, mada misljenja sam da bi trebao da sacekas do januara ako vec kupujes nesto u ovoj klasi cena. AMD/ATI je najavio mobilne DX11 kartice za Q1 2010, mozda izadju i i3/i5 derivati pa je svakako isplativije sacekati da prodje tranzicija, ako mozes da cekas.

Poslednja izmena:
Pa da :)
Ovaj model sto si ti naveo je oko 1100e +/-
Ekrani na ovim modelima nisu Led, zar ne?

Mislis da bi se tako brzo mogli naci i3 ili i5 procesori u njima? Pa opet i kad se to desi dok stignu na nase trziste bice sredina maja :)
Npr Dell Studio sa i7 720QM je izasao pre mozda vec 4-5 meseci i to prilicno povoljno ~ 1000$ a kod nas nisam video nigde u ponudi.

Ne znam koliko bi moglo kostati da se stavi HDD sa 7200rpm al da bude sa svim tim finesama koje nudi Thinkpad?
Videcu jos cu razmisliti ali mi ovaj 2055WG5 deluje sasvim ok.

Takav i7 tesko da ce stici osim po porudzbini. Ne znam da li su ekrani LED, ali nemoj da se ustrucavas da nazoves PiN soft recimo i trazis informacije u vezi IBM/Dell Laptopa.

Zamenu HDD-a ne znam da li neko od prodavaca/uvoznika radi, posto IBM obicno dolazi sa recovery particijom na kojoj je OS koja je bas gnjavljenje da se prebaci na drugi disk.

Pozdrav, pre nekih 2 nedelje sam kupio 2055WG5 ThinkPad T500.
Ali imam par nedoumica i komentara.
Da li je u redu da u Lenovo (ibm) laptop-u se nalazi WD HDD? Sam kontroler koji prati polozaj laptop-a radi svoj posao kako treba, ali zar ne bi trebalo da se tu nalazi HDD sa nekom dodatnom zastitiom (necu da lupim ali nesto kao air bag).

Takodje sam jako razocaran u tastaturu i plastiku oko nje. Uvija se. Deo plastike koji se nalazi iznad prostora za pcmci nije zasticen nikakvom metalnom konstrukcijom, tako da sticem utisak da bi tu plastika lako pukla.

Spoljni oklop je dobar, daluje ubedljivije nego na R61i sa kojim sam imao prilike da radim.

Ostalo je sve ok. Radi zadovoljavajuce brzo, ne greje se i ni malo ne cuje.

Pa ne znam sta da ti kazem za HDD, vidjao sam i Hitachi diskove u T60, 61 modelima, kao i Toshiba u starijim R40, 50, 51e.

Realno - to vise nije IBM, cene su osetno otisle dole za T seriju od kako je Lenovo preuzeo - a to znaci da se negde stedelo. Nadao sam se da ce posle 'jeftine' tastature kod T60, 61 sa ovim T500 malo poboljsati kvalitet, ali eto :( U svakom slucaju, bitno je da radi posao :)

Nazad
Vrh Dno