Šta je novo?

Koji HDD?

activated1

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2004
Poena
709
Planiram da u skorije vreme, kupim nov HDD, poshto sam se malo razocharao u Maxtora, hteo sam da uzmem Western Digital ili Seagate, al u poslednje vreme nisam chuo na rachun WD neke pohvalne rechi, pa me nekako Seagate najvishe privlachi. E sad jedna stvar me buni, Seagate je kupio Maxtor, a onda ne bi trebalo da bude bitno dal kupim Maxtor il Seagate jer bi to trebalo da bude isto, zar ne? Imao sam priliku da vidm Maxtora 250Gb SataII 8mb i Seagate 250Gb SataII 8mb i izgledaju identichno, jedina razlika je nalepnica poshto na jednoj pishe Maxtor , a na drugoj Seagate 🙂
Saveti?

E da, da ste na mom mestu dal bi uzeli odma 250Gb il se strpili 3-4 ned pa uzeli 320Gb, da napomenem da moj trenutni hdd (Maxtor 120Gb) pochinje da me izdaje polako :\

Lično mogu da preporučim Seagate Barracuda 7200.10, 320 GB, SATA2, 16 MB Cache. Brz, tih, ne greje se mnogo (meni je temp. u dobro provetrenom kućištu, bez aktivnog hlađenje, oko 38 stepeni). Pazi samo da uzmeš tzv. silent seriju (imaš topik o razlikovanju, prošvrljaj malo po forumu) i gledaj da ti daju garanciju od 5 god.
Drugi disk koji bih ti preporučio (doduše, imam ga relativno kratko, za sada je extra) je Hitachi Deskstar SATA2 (ja imam od 160 GB). Brz, extra tih i vrlo malo se greje, baš jeftin (pre mesec dana sam ga kupio za 52e, 3 god. garancije).
Toliko od mene.

Uzmi WD3200AAKS (najnovija serija sa 160GB plocama). Vrlo brz i veoma tih... svaka preporuka! trebalo bi da dobijes 3 god. garancije.

Poslednja izmena:
Josh jedna stvar me buni, da li je Maxtor=Seagate poshto je ipak sad Seagate vlasnik, a i sami diskovi izgledaju identichno?

Mislim da cu morati da uzmem 250Gb nisam u prilici da se rastezhem za josh razliku novca.

Poslednja izmena:
Josh jedna stvar me buni, da li je Maxtor=Seagate poshto je ipak sad Seagate vlasnik, a i sami diskovi izgledaju identichno?

Mislim da cu morati da uzmem 250Gb nisam u prilici da se rastezhem za josh razliku novca.

Trebalo bi da jeste, ali i nije uvek.😀
Pakuje se još uvek u Maxtor ne-Seagate, tako da mislim da razlika ipak postoji, pogotovo ako primetiš da na Barracuda seriju Seagate daje 5 god. garancije (kod nas još uvek neki daju 3 ili ne daj bože, 1 god), dok je na Maxtor-a garancija do 3 god.

Sombor , Apatinski Put ne znam koji broj :d firma ECOCORP ako sam dobro prochitao, drug mi preporuchio da odem tamo , kazhe on je letos tam uzeo Pionirov DVD rezach za 2200din 😛
ja prvo pomislio da se chowek zezno i doshao popdne o5 i ono ta cena 😀
i WD je jeftiniji nego na ostalim mestima u SO ,na drugim mestima je oko 8000din.

i tako stigla sreda, a mog HDD-a ni na vidiku, a ja josh 4gb mesta na disku 🙂
Pa da ga kochijama transportuju, stigao bi do sad valjda :d , nekako imam osecaj da nece ni stici, bar ne po toj ceni , al ajd da se strpim josh malo 😛

Poslednja izmena:
Javili su mi da nece stic HDD 😡 , nije do njih vec do njihovog dobavljacha :\, tako da sam sad naruchio WD (7500din) stizhe u pon (waljda)
a toliko sam hteo da imam Seagate :wall: , a ***a i WD je nice

ako stige cu da javim utiske 🙂

Nazad
Vrh Dno