Šta je novo?

Koji hdd-IBM ili Maxtor

Denitea

Čuven
Učlanjen(a)
13.06.2003
Poena
619
Kupio bih jedan od ova dva HDD-a.Oba su istih cena,120Gb sa 2 mb kesa.
Za Maxtor sam procitao dosta uglanom pozitivnih kritika,a za IBM nista.Ako neko ima iskustva ili je nesto procitao,puno bi mi pomogao.
Hvala unapred!

Uzmi Maxtor. Ako ti nešto znači, IBM-ova serija diskova DeskStar je mnogo poznatija pod nazivom DeathStar. Osim toga, kompletnu IBM-ovu proizvodnju hard diskova je preuzeo Hitachi i oni se sada prodaju pod njihovim imenom, tako da ako nađeš nešto pod nazivom IBM to je verovatno ostalo sa starih zaliha.

u jednom testu sam citao da je IBM dosta kvarljiv ali su se ipak odusevili kada je njihov IBM prosao sve testove i nije se pokvario ...
zasto si postavio pitanje a od svih proizvodjaca ogranicio si izbor na samo 2? mozda bi ti neko preporucio WD ili seagate ili neki treci...

Od ta dva definitivno Maxtor.

Već sam napisao jednom, ali mi je IE pojeo poruku.. Ukucaj "IBM deathstar" na Google-u i sve će ti biti jasno. Pogledaj šta kažu na www.storagereview.com , ili HardOCP, kojima je crkao svaki IBM koji su imali do jednoga. Pa ako voliš kockanje, samo napred.

Što se tiče WD-a, Seagate-a i ostalih, nikakve posebne razlike nema ni u kvalitetu ni u ceni da bi se isplatilo kupovati, a pošto se Maxtora proda bar 5x više nego svih ostalih zajedno, možeš biti siguran da i ako ti nekad ne daj Bože crkne disk, nećeš imati mnogo problema da nađeš odgovarajuću mehaniku ili elektroniku.

Ej bre mikise, nemoj tako da oblatis celu firmu. Pod crkavanjem i Deathstarom se podrazumevala katastrofalna GXP75 serija, a _ne_svi_ IBM-ovi. Stanje se donekle popravilo sa GXP60 serijom, a sa GXP120 i GXP180 serijalima stanje nije nista gore nego kod ostalih proizvodjaca.

WD-a, Seagate-a jedan od ta dva verij mi
P.S ja imam Maxtora

silverglider je napisao(la):
Ej bre mikise, nemoj tako da oblatis celu firmu. Pod crkavanjem i Deathstarom se podrazumevala katastrofalna GXP75 serija, a _ne_svi_ IBM-ovi. Stanje se donekle popravilo sa GXP60 serijom, a sa GXP120 i GXP180 serijalima stanje nije nista gore nego kod ostalih proizvodjaca.
pa bas mislim da su ispljuvali i ove najnovije serije...

Seagate Barracuda ili WD ako mene pitas,o Maxtoru nemoj ni da razmisljas jer je krs...Uostalom pogledaj po forumima gde likovi pisu spec. svojih masina ako nadjes ijednog sa Maxtorom ond ga slobodno pazari.

Cika Deja je napisao(la):
WD-a, Seagate-a jedan od ta dva verij mi
P.S ja imam Maxtora
:confused:
Jesi li ti probao WD ili Seagate barem? Ili jednostavno nisi zadovoljan Maxtorom?

silverglider je napisao(la):

Silvere, nadam se da je tako... Imao sam 120GXP, eno ga i danas radi u jednoj mašini, ali ipak mi je laknuno kad sam ga zamenio za Maxtora :) Jedan mali citat:

Hitachi Deskstar 180GXP:
I am almost scared to post this review of the IBM…er, I mean, Hitachi Deskstar 180GXP. As we all know these used to be IBM drives, nicknamed the IBM Deathstar. Let’s see if these are run of the mill IBM drives with a new label waiting to explode at the worst possible moment…or see if they have been made over by Hitachi.

We have lost over 11 IBM drives in a 18 month period around here, so we are not big fans of that “trusted and mature” hard drive technology.

http://www.hardocp.com/newsarchives.html?news=QXByaWwgICAgLDIwMDMsMTYsMTUw

To je bilo u aprilu, a u septembru...

IBM DeathStar Fix?
There is a firmware update to fix your IBM DeathStar 75GXP and 60GXP drives…not all the way, but kinda. Unfortunately we don’t have any of the 17 or so hard drives that failed us over the course of a year hanging around to test this on, so you are on your own.

http://www.hardocp.com/newsarchives.html?news=U2VwdGVtYmVyLDIwMDMsMjEsMjAw

Enivej, koji god disk da uzmeš, potrudi se da mu obezbediš aktivno hlađenje -- znači ventilator po mogućnosti 80mm koji će da duva u njega.

Milan82bh: to što ti likovi *napolju* kupuju i šta se ovde obično prodaje, nema blage veze. Ako imaš para na bacanje i ako te ne mrzi da ga svećom tražiš, slobodno uzmi retail box WD sa 3 godine garancije, ali garantujem ti da će i retail boxed Maxtor podjednako dobro da radi. For the record, imam Seagate Baracudu 7200.7 u mašini, i iako ima 8MB keša nije ništa brža od Maxtora sa 2MB.

Ma lepo covek kaze da su pukli 11 IBM diskova do momenta kada im je dosao 180GXP na test, pa se "plase" da objave review njega kao novog diska. A po ovom iz septembra vidis i sam na koje serije je rekao da se odnosi nickname Deathstar - niko ne pominje 120 i 180GXP :)

Mislim, ne pada mi na pamet da nesto favorizujem IBM/Hitachi - meni ih je crklo u firmi vise nego njima, medjutim, sve su bile simptomaticno 75-tice i poneka 60-tica, a novije serije nisu statisticki prosle nista gore od npr. maxtora D740X.

Ma znam, nego ako čovek pita "Maxtor ili IBM", ja ne mogu mirne savesti da mu preporučim IBM... možeš li ti? :D

Ne, nisam se ni osvrtao na to, nego samo na nadimak "Deathstar".
Sto se mog licnog izbora tice, ja bih zaobisao i maxtor i ibm.

ja sam imao barracudu 120 chim je izashla...i sjebo sam elektroniku,tada je 120gb bilo 'chudo' i niko nije imao elektroniku tako da sam ga prodao ali hard je radio kao ZMAJ !!! :)) i sam sam opet uzeo 120gb ali maxtor i razlike skoro da nema... :( kad se setim da sam dao oko 200e tada za baraqdu ctp;

@voka_gsw
zadovoljan sam ja Maxtorom ali sledeci hard mi je Barakuda :happy:

Jos jedan glas za Maxtor.

procitah da je max 160gb mnogo dobar jer ima dve ploce i daklem gusci zapis i valjda zato veci protok podataka ovi od 120gb valjda imaju 2x60.
a sta je sa 80gb?

Cika Deja je napisao(la):
@voka_gsw
zadovoljan sam ja Maxtorom ali sledeci hard mi je Barakuda :happy:

Evo prodaću ti ja Baracudu 7200.7, 8MB, manje od mesec dana stara, malo prešla, neudarana ;)

re

E i ja volim baracude.Ejde nek mi neko proda jednu iz serije ata3.

Nebitna velicina.

ps:LCT20 rulz

Nazad
Vrh Dno