Šta je novo?

Koji HD camcorder?

radax

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Šta je najbolje kupiti kod nas do cca 1000 EUR? (+/- 200)

Baš bih traku želeo da izbegnem... (ako je to pametno)
Šta mislite o kamkorderima koji snimaju na HDD ili flash disk?

Nisam zeleo da otvaram novu temu, pa cu ovde da se nadovezem.

Skinuo sam test snimke za neke High Definition camcordere, ali je snimak toliko kvalitetan da ja ne mogu da ga pustim na kompu. Slika se zamrzava. Ne znam koji su codec-i potrebni. Kompjuter nije slab, athlon 64, dual core, 2 gb ram i sl. graficka je integrisana 256 mb (koristi ram memoriju). Mislim da je problem sa codec-ima. Imam ffdshow, neki iz 2005. i xvid. Inace te kodeke koristim vec par godina i rade mi svi filmovi novije kompresije.

Mozda je problem sto pustam iz vlc player-a, pa on ne moze da obradi snimak.

sta mislite.

Pozdrav.

Bolje je uzeti HV20, jer razlika u ceni između ova dva modela je velika... Ja lično volim traku, al ima neko ko ne želi da se bakće s tim.. Već hoće gotov i brzo odrađen snimak.

Da li postoji razlika u kvalitetu snimka snimljenog na traci i na SD karticama.

Zasto i dalje preporucujete traku u ovom digitalnom dobu :) I kako se sa trake prebacuje u kopmpjuter. Jel u realnom vremenu ili ima neka brza opcija.

Koliko kosta ta polovna kamera ako znate.

Da li postoji razlika u kvalitetu snimka snimljenog na traci i na SD karticama.

Zasto i dalje preporucujete traku u ovom digitalnom dobu :) I kako se sa trake prebacuje u kopmpjuter. Jel u realnom vremenu ili ima neka brza opcija.

Koliko kosta ta polovna kamera ako znate.

1. Razlika postoji i poprilicna je
2. I na traku se snima digitalno.
3. U realnom vremenu dabome, ne u nerealnom.
4. Oko 600 eur nova HV20 ;), procitaj gde moj prethodni post.

Baš bih traku želeo da izbegnem... (ako je to pametno)
Šta mislite o kamkorderima koji snimaju na HDD ili flash disk?

Ako snimash puno i necesh nishta da montirash, onda je ok, ali ako snimash 2-3-5 sati mesechno i montirash materijal, imacesh isti posao ili veci, nego sa kasetom. Jedina prednost HDDa je u tome shto se snimak brze kopira nego sa miniDV, ali kada to zavrhish, taj snimak ima prednost nad onim sa HDDa, i po kvalitetu i po lakoci montiranja, rezanja na DVD, tako da ako ne snimash 100 sati nedeljno, kaseta ti je mnogo bolji izbor.

Pustio dva bez problema, ali jedan nece nikako. U pitanju je test snimak jedne HD kamere

Panasonic_HDC-SD5_Test1_1080i-AppleIntermediate.mov

Fali ti codec ochigledno, meni sa x64 Sempronom radi bilo koji snimak, radi chak i realtime deinterlacing u VLCu.

Gde ima kod nas HV30 , gledao sam u Svajcarskoj je nekih 700 evra???

Trebalo je da se pojavi, ili ce se pojaviti ovih dana, za 850e.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno