To su sektori koje je sam disk dijagnostikovao kao ostecene i zamenio ih sa rezervnim tako da kad formatiras disk nece ti prijaviti da ima bad sektora. Naravno, posto je broj rezervnih sektora ogranicen, to ne moze u nedogled, pa ako osteceni sektori nastave da se pojavljuju treba uraditi backup i onda disk temeljno istestirati sa na primer MHDD-om.Shiki Mozak je napisao(la):hvala Crni,ja trazio ali ne nadjoh i bash hteo da te pitam...
Aj vec kad sam tu...Shta mu dodje u HD TUNE kad se udke u Health 3 opcija na kojoj pishe REALLOCATED SECTOR COUNT?
Na drugom hardu mi to svetli zuto pa me zanima da li je ozbiljno?
E sad i pogledah sajt ali nigde tog programcica...Jer ste sigurni za adresu?
Delija je napisao(la):E, je*o te :d, prvi hit na pomenuti search kriterijum (hitachi feature tool download) na google-u...
http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm
p.s. Menjaj nick... :d
Recimo ovajShiki Mozak je napisao(la):: bio je zauzet samo SHIKI pa sam morao da dodam josh neshto
Nego ja ga opet nenadjoh,koji od onih svih da skinem?
Delija je napisao(la):Jaoooo! :d![]()
Shiki Mozak je napisao(la):Taman se obradovao kad ono shipak...Krene instalaciju i kad prihvatim ona nihova pravila on mi izbaci NO FLOPY DISC INSERTED,a ja uopshte ne drzim flopy prikacen na kompu...Shta sad?
kod mene radiDelija je napisao(la):Kod mene (i na jos par kompova) ne radi...
Pa nakaci taj FDD koji si otkacioShiki Mozak je napisao(la):Ok crni al ja napisao da nemam FLOPY uopshte u kompu,znaci samo DVD RW nishat drugo,sve sam povadio kad sam uzeo novo kucishte...
A ni ovaj drugi prog nece da mi radi,izgleda da mi je sudjeno da se mucim sa ovim josh mesec i neshto dana dok nov komp ne stigne...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari