Šta je novo?

Koji Hard

rossi-old

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2006
Poena
350
Dakle ocu da promenim mog Maxtora od 120 gb,i ocu neshto od 250 ili 320 da uzmem,pa koja je preporuka za proizvodjaca,koji se pokazao kao najbolji odnos kvalitet-cena...
Hvala unapred

od 320GB sam jedino video WD modele, tako da si vec sam dao odgovor izborom. Od 250 imas sirok izbor, dosta se hvale Samsung modeli tog kapaciteta. Mislim da su razlike male izmedju raznih proizvodjaca.

Maxtor DiamondMax 10 serija. 250GB, 7200rmp, cache 16MB, SATA - 73 eura. Najbolji odnos cena/gb. A radi ko zmaj. Ja imam dva - od 300gb i od 250gb.

Poslednja izmena:
Malo se popravila situacija na trzistu, pojavili su se WD modeli sa 16mb cache, zatim cuveni perpendikularni Seagate 7200.10, isto sa 16mb cache, zatim Maxtor diamondmax 11 itd. Mislim da se ne moze mnogo pogresiti, s tim sto je sudeci po raznim testovima na netu Seagate mozda malo brzi od konkurencije.

Shiki, u "frci" sam. Hajde molim te da ne otvaram novi thread napisi mi kako te je sluzio tvoj Maxtor. Ja zelim da uzmem jedan 120 GB MAXTOR ATA133 7200rpm 8MB cache. Ako si imao S-ATA onda nista. Hvala. Za novi hard baci pogled na test Benchmarkovaca ili nadji, koliko se ja secam, novogodisnji broj "Digital"-a. Mogu i drugi da napisu koju. Hvala svima.:wave:

Poslednja izmena:
Imam 5 Maxtor-a od 250Gb i 2 od 300Gb... Svi PATA...

'Ebi ga, ja im verujem. ;)

Maxtor me je sluzio i sluzi me Hvala Bogu josh uvek vrlo dobro...Znaci imam ga godinu i po,jedino shto sam zabo verovatno malo bucniji komad poshto malo krcka kad ga uposlim,inace je stvarno ok,nisam primetio nishta cudni..I da cini mi se da se malo greje vishe nego shto treba.Ovih dana mu temp ne pada ispod 45 C shto je malo mnogo pogotovo shto je ispred njega jedna 12-ica...

Po 1001. put :d, koristi Acoustic Management i nece ti biti bucan. ;)

p.s. Ne mogu da verujem da si ga godinu i po dana tako slusao kako tandrce...

Opcija harda da radi nesto mizerno sporije (sa malo vecim vremenom "seek"-a), ali dosta tise. Ima vise programa koji to mogu da podese - potrazi na netu, recimo, Hitachi (IBM) Feature Tools. Imas ga na njihovom sajtu u download ili support sekciji.

p.s. Imas i ovde na forumu o tome, a mislim da sam negde ostavio i direktan link za download.

hvala Crni,ja trazio ali ne nadjoh i bash hteo da te pitam...
Aj vec kad sam tu...Shta mu dodje u HD TUNE kad se udke u Health 3 opcija na kojoj pishe REALLOCATED SECTOR COUNT?
Na drugom hardu mi to svetli zuto pa me zanima da li je ozbiljno?
E sad i pogledah sajt ali nigde tog programcica...Jer ste sigurni za adresu?

Poslednja izmena:
Shiki Mozak je napisao(la):
hvala Crni,ja trazio ali ne nadjoh i bash hteo da te pitam...
Aj vec kad sam tu...Shta mu dodje u HD TUNE kad se udke u Health 3 opcija na kojoj pishe REALLOCATED SECTOR COUNT?
Na drugom hardu mi to svetli zuto pa me zanima da li je ozbiljno?
E sad i pogledah sajt ali nigde tog programcica...Jer ste sigurni za adresu?
To su sektori koje je sam disk dijagnostikovao kao ostecene i zamenio ih sa rezervnim tako da kad formatiras disk nece ti prijaviti da ima bad sektora. Naravno, posto je broj rezervnih sektora ogranicen, to ne moze u nedogled, pa ako osteceni sektori nastave da se pojavljuju treba uraditi backup i onda disk temeljno istestirati sa na primer MHDD-om.
Inace, na mestima gde su bad sektori realocirani dolazi do usporavanja jer glava naidje na osteceni sektor, pa skace na onaj rezervni koji je njegova zamena, pa se vraca nazad...

Delija je napisao(la):

:):)

E Crni hvala puno...Ovako se postavlja link znaci da ne mogu da omanem:p :banana:

Taman se obradovao kad ono shipak...Krene instalaciju i kad prihvatim ona nihova pravila on mi izbaci NO FLOPY DISC INSERTED,a ja uopshte ne drzim flopy prikacen na kompu...Shta sad?

Poslednja izmena od urednika:
Mislim da moze da se skine i .bin fajl koji se nareze kao butabilni CD...

Taman se obradovao kad ono shipak...Krene instalaciju i kad prihvatim ona nihova pravila on mi izbaci NO FLOPY DISC INSERTED,a ja uopshte ne drzim flopy prikacen na kompu...Shta sad?
:D :d :D
Pa sve ti lepo pise, samo treba da procitas :eyebrows:
...onda lepo ubacis praznu disketu i onda program raspakuje na nju odgovarajuci image i kad zavrsi boot-ujes komp sa tom disketom i kad ucita sam Feature Tool onda izaberes odgovarajuci disk i selektujes opciju za Acoustic Management... da ne pisem sad step by step manual for lamers :-devil-:

Ok crni al ja napisao da nemam FLOPY uopshte u kompu,znaci samo DVD RW nishat drugo,sve sam povadio kad sam uzeo novo kucishte...
A ni ovaj drugi prog nece da mi radi,izgleda da mi je sudjeno da se mucim sa ovim josh mesec i neshto dana dok nov komp ne stigne...

Poslednja izmena:
Ok crni al ja napisao da nemam FLOPY uopshte u kompu,znaci samo DVD RW nishat drugo,sve sam povadio kad sam uzeo novo kucishte...
A ni ovaj drugi prog nece da mi radi,izgleda da mi je sudjeno da se mucim sa ovim josh mesec i neshto dana dok nov komp ne stigne...
Pa nakaci taj FDD koji si otkacio :D
ili sa ovim napravi boot-abilni CD/DVD:
http://www.hitachigst.com/hdd/support/downloads/ftool_201.iso

Po mom ličnom iskustvu Seagate hard diskovi rade dosta duže (duži životni vek) od Maxtorovih koji imaju tendenciju da crkavaju na granici garantnog roka (nekome u, a nekome van roka, zavisi koliko ko ima sreće). :eyebrows:

Koliko ti je Maxtor-a proslo kroz ruke?

Rekoh, u obe masine ih imam ukupno 8 komada, a mislim da sam jos 5-6 komada imao u istoriji :) svojih masina...

p.s. Da kucnem u drvce :), imao sam u svojoj "karijeri" :) i Conner-a i WD-a i Quantum-a i IBM-a i nijedan nije zveknuo...

I ja sam promijenio desetak HDD-ova i ni jedan mi nije riknuo sam od sebe. Jedino mi je jadan Maxtor ispao iz džepa pa je počeo malo da zeza :). Sraća što je bio pod garancijom :).

Što se tiče preporuke za kupovinu hard diska definitivno WD Raptor. Jeste skuplji ali ta životinja je neuništiva. HDD je najvažniji dio kompa, pa tu ne bih štedio.

Vrh Dno