Šta je novo?

Koji Hard Disk?

• Začetnik teme Začetnik teme raci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

raci

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2002
Poena
619
Koji je najbolji hard disk od 320 gb,ili da preformulisem ipak koji je najbolja kupovina pdnos cena/kvalitet? Ako mi mozete pomoci,poz.

Kakve veze ima Hard disk sa ovim podforumom 😀

Sto se tice pitanja, Seagate ili Western Digital, koji god da vise preferiras.

Pre nego moderatori premeste temu, svaka preporuka za WD 3200AAKS SE16. Izrazito brz i tih malisa, sa tim sto sam primetio da daje vece vibracije od Maxtora 160GB koji imam ali mi to nije problem jer sam ga zviznuo u aluminijumski HDD enclosure 😉

Ako hoces HDTach graph(koji je odlican, BTW) mogu da ga okacim...

Poz.

Imam hdtach hlava u svakom sl,vise me zanima koliko su hardovi sigurni sto se tice riknjavanja ili nestajanja podataka,nego brzina(koja je manje vise slicna kod svih).

Cuo sam da je Seagate kupio WD,pa bi trebalo da su to sada isti hardovi,ili je mozda zvaka.

Seagate je kupio Maxtora, ne WD.

Moja sledeca kupovina ce najverovatnije biti:

Seagate 320GB, 16MB buffer, S-ATA2 (3Gbps), Barracuda 7200.10 perpendicular, NCQ, 2.8 bels, OEM pack

Maticna ploca koju jos uvek imam je ABIT NF7-S 2.0. Dakle ima 2x SATA 1 konektore, a disk je SATA 2. Znam da bi SATA 2 trebalo da bude unazad kompatibilan sa SATA 1, ali to izlgeda zavisi od slucaja do slucaja. Mene najvise interesuje da li neko od Benchmark-ovaca ima navedenu kombinaciju ploce i diska (ili bar NF-2 i SATA-2 diska) i da li je imao nekih problema u radu sa SATA-2 diskovima, i da li je imao problema prilikom instalacije OS-a. Trenutno koristim WinXP SP2 i Ubuntu Linux 7.04 na Seagate 120GB 8MB cache PATA HDD-u i sve to radi veoma dobro, ali prostora nikad dosta....

Nazad
Vrh Dno