Šta je novo?

Koji hard da kupim???

Pera_kojot

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2006
Poena
304
Skoro sam mijenjao mashinu i nisam imao para da mijenjam hard pa jos uvijek imam ata hard.elem,sad imam nesto para i mislio sam da kupim dva harda po 80gb i da ih stavim u raid.znam da je mala razlika i da za vrlo malo para extra mogu da kupim od 120 ili 160,ali ja te pare nemam,a i realno za sad mi ne treba nista bolje od 160gb.
e sad,moje pitanje je sta da uzmem?Maxtor,seagate,WD,Hitachi?? Tj,mozda je bolje pitanje: ima li ikakve razlike medju njima sto se tice performansi.
Nesto off topic: meni nije jasno otkud sad opet seagate??Ja sam prije jedno 10 godina imao seagate od 600mb i to je najgori hard koji sam ja vidio u svom zivotu.Bilo je dana kad komp nije htio da se upali dok doslovice ne odvalim sakom po hardu,tako da sam prilicno skeptican po pitanju seagate

Uzmi bilo koji, ja licno ne bih uzimao maxtora jer imam predrasuda prema njemu (iako sam imao dva komada i oba su radila sasvim pristojno), trenutno imam seagate u masini i ekstra sam zadovoljan njim. Kao sto rekoh na pocetku uzmi bilo koji i trebalo bi da ti radi OK (osim ako nemas srece ali onda ti nista ne moze pomoci).

P.S. Oduvek sam imao aktivno hladjene HDD i nikada nisam imao problema sa njima :)

Ja sam takodje imao jednu barracudu iz 2001,i radila mi je extra,tih,swe kao po loju. Nikad nisam imao problema sa njom.Jedino mu je problem bio kapacitet od 40 GB,pa sam ga zamenio za RAM... i tako... dan za danom:D

A kao shto chowek reche,uzmi bilo koji,Npr,samsunga nisi naweo,eto uzmi njega :)

Poslednja izmena:
e,ako je neko baksuz onda sam to ja
evo sad sam bas nasao neki post od nekog lika da je wd bucniji,a seagate ima bucniji motor tako da vise zuji.kaze da su najbolji izbor hitachi ili samsung

e,ako je neko baksuz onda sam to ja
evo sad sam bas nasao neki post od nekog lika da je wd bucniji,a seagate ima bucniji motor tako da vise zuji.kaze da su najbolji izbor hitachi ili samsung

Ako krenes tako da razmisljas samo ces se maksimalno smoriti, koji je bucniji, koji je brzi, koji je pouzdaniji, koji se vise greje ... milion razlicitih, kontradiktornih informacija ... Svako ima neku svoju filozofiju. Moja preporuka ti je da uzmes ono sto ti je najpovoljnije, najblize i sa garancijom od bar tri godine i to po mogucnosti u u nekoj proverenoj firmi.

P.S. Prodavac uvek hvali svoju robu.

Ako krenes tako da razmisljas samo ces se maksimalno smoriti, koji je bucniji, koji je brzi, koji je pouzdaniji, koji se vise greje ... milion razlicitih, kontradiktornih informacija ... Svako ima neku svoju filozofiju. Moja preporuka ti je da uzmes ono sto ti je najpovoljnije, najblize i sa garancijom od bar tri godine i to po mogucnosti u u nekoj proverenoj firmi.

Taman sam hteo da pitam koji hard da kupim ako je pouzdanost primarna... ali mislim da cu poslusati ovaj savet...
WD 250GB u Imtelu - jel to OK ?

Wodi se biranjem tipa sa kojim se se lepo druzhio neko wreme,i sa kojim imash pozitivna iskustva. Tako sam ja.Imao sam seagate,i uzeo ga opet. Ovaj je bolji u ovome,onaj u onome.Ovaj je malo buchniji,ali ima brzhi pristup,onaj je tishi,ali nja nja nja...Ovaj ima vishe kesha... Kao shto astan reche,tri godine garancije,i pichi...

Vrh Dno