Šta je novo?

Koji Gateway, a da ispunjava sve uslove?

RingeRaja

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
18.03.2005
Poena
1,185
Dakle, s obzirom da sam naručio preko eBay-a Buffalo NAS sa GBit-nim LAN-om i da su trenutno u kući svi sa 802.11n standardom reših da razmotrim promenu svog Gateway-a novim.
Dakle, Linksys WAG200G kog trenutno imam radi savršeno, ali ima par stvari koje mi trebaju, a ovaj uređaj to nema, pa rekoh da priupitam i druge šta misle da bi bila dobra kupovina.
Dakle, u pitanju je nabavka Gateway-a (ADSL2/2+) koji mora da ispunjava sledeće kriterijume:

1. GBit-ni LAN
2. minimum 1 USB 2.0 port (super ako ima 2)
3. 802.11n standard

Znam da postoji opcija kupovine GBit-nog switcha, pa da sve ide preko switch-a, a USB hub bi se onda kačio na USB port NAS-a, ali mi je to dosta upetljano (ionako imam buljuk kablova, još samo mi i ovo treba), a i pitanje je da li bi sve radilo kako sam zamislio (a zamislio sam da na USB nakačim i printer i USB 4bay enclosure i DVD-RW, pa se pitam da li bi sve radilo kako treba na ovako zaobilazan način - verovatno bi gušili jedan drugoga).

Našao sam Linksys WAG320N (http://www.linksysbycisco.com/ANZ/en/products/WAG320N) kao opciju koja zadovoljava ove kriterijume, ali pod jedan, ovde ga nema i nemaju pojma da li/kada će ga nabavljati, a i kada bi ga nabavljali mogu samo da pretpostavim koliko bi koštao s obzirom da je napolju oko 130e, a ovde su Linksys proizvodi bar 50% skuplji. Kada bi ga nabavljao online ispao bi me sigurno oko 200e, a toliko mi ne pada na pamet da dam.

Eto, otvoren sam za sve predloge, samo napred.
Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno