Šta je novo?

koji gamepad/joystick ???

BurnBabeBurn

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2004
Poena
304
Posto kilncu trebam da uzmem neko sredstvo za igranje (tastatura ga smara !? :mad: - a ja celi zivot igram na tastaturi :type: ), a totalno sam ne upucen u te sprave, pitanje je gamepad ili joystick?

Molim vas da mi se ne frljate sa vise od 20-tak eura. I ako je moguce kazete koji brend, licna iskustva, dali treba neko podesavanje, drajveri, kompatibilnost sa pojedinim igrama...itd.

Klinac je uglavnom na FIFI, CS, BF i raznoraznim Herojima...

THZ

Za te igre sto si naveo jedino za fifu ti vredi gamepad. Za ove ostale ti je potreban mis za normalno igranje. Joystick ce ti nesto posebno trebati samo za avio-simulacije. Moja preporuka , najvise zbog sportskih simulacija (kao sto je FIFA) je logitech gamepad, koji izgleda isto kao onaj sa Sony-ja i cena mu je oko 2000 din.

mozes i da iskombinujes, kupis od Sony Play Station-a i kupis konvertor u koji se prikljuci taj joy-pad i koji na drugoj strani ima usb prikljucak za PC :) dobra, jeftina stvar, a nisam imao nekih problema :)

neeeeeeeeee logitech, pogledaj mi sig!!!! crkne desni analog za 3 meseca

Toxic, jel mozes da mi kazes gde ima da se kupi taj konvertor i koliko kosta?
Treba mi upravo ta stvar jer se mesecima smaram sa obicnim game pad-ovima igrajuci Pro Evolution i svi su uglavnom krsh :smash:

imas adaptere u: Ex Ecentar, ibarska 2, tel:2447190

Hvala velkod, dodatno si me obradovao jer je to blizu mene :D

Problem je sto je original PS2 joypad (dokazano najbolji PS2 pad) 30e

O SpeedLink Gamepad-ovima sve najbolje. Imam 3 "Bullfrog"-a i već više od godinu dana svaki vikend se od popodnevnih sati do kasno u noć igra PES4 non stop...
:wave:

Još jedan glas za Speedlink. Pristojni gamepad-ovi za pristojne pare. Ja imam Bullfrog Blue Touch Edition i mislim da za ispod 20 EUR bolje od ovog ne može da se nađe.

Jedina zamerka koju imam je što su za moj ukus analog stick-ovi suviše kruti, odnosno, što ne pružaju linearan otpor prilikom pomeranja. Kada pomerate stick u bilo koju stranu, na početku je otpor mnogo veći nego pri kraju. Ovo nisam primetio na drugim pad-ovima. Ne smeta mnogo, ali mi je trebalo vremena da se naviknem.

Dodatno sam se oduševio kada sam video da je reč o firmi koja je osamdesetih pravila Competition Pro joysticke koji su mi ostali u odličnoj uspomeni.

Sale je napisao(la):
...Jedina zamerka koju imam je što su za moj ukus analog stick-ovi suviše kruti, odnosno, što ne pružaju linearan otpor prilikom pomeranja. Kada pomerate stick u bilo koju stranu, na početku je otpor mnogo veći nego pri kraju...

To je dok ga malo ne "razradiš" posle će biti baš onako kako ti odgovara (oslabiće otpor na početku). ;)

ToxiC je napisao(la):
mozes i da iskombinujes, kupis od Sony Play Station-a i kupis konvertor u koji se prikljuci taj joy-pad i koji na drugoj strani ima usb prikljucak za PC :) dobra, jeftina stvar, a nisam imao nekih problema :)
ovo ti je naj bolja moguca varijanta,to sam i ja hteo da napishem,ostale predloge nisam chitao jer sam promenio gamepad-ova do sad jedno 5 komada a riknuli su sami od sebe :S: a imao sam i sony2 tako da znam kakvi su,ispadali su mi,svi su ih njakali i nishta im nije falilo uzmi necesh se *****ati.
josh da kazem da je cena sony pad-ova oko 20-25e a taj usb prikljuchak je oko 500-700 dinusa to je nekih 10-15e vishe nego shto si mislio ali se na kraju isplati

Poslednja izmena:
nema garancije za logitech, mislim da niko ne daje garanciju za periferije osim nedelju dana da vidis jel fabricki ispravno. sad sam uzeo taj ps2pc konvertor za dva gamepada i odlicno rade.

ih ja uzeo u piramidu i to dva. ma ovaj konvertor je super, nikad vise logitech gamepad

tople preporuke za saitek od mene :wave:

BooQy je napisao(la):
nema garancije za logitech, mislim da niko ne daje garanciju za periferije osim nedelju dana da vidis jel fabricki ispravno. sad sam uzeo taj ps2pc konvertor za dva gamepada i odlicno rade.

Na Saitek ide garancija od godinu dana. Bar je tako ranije bilo.

Definitivno sam se odlucio za Bullfrog i prvi utisci su odlicni. Deluje dosta robusno. Klinac kuka da je analog stik malo tvrdji, ali meni se bas dopada sto daje malo jaci otpor. Hvala na savetima, po svemu sto sam pogledao dajem svoj glas za Bullfrog kao bestbuy.

Sale je napisao(la):
Dodatno sam se oduševio kada sam video da je reč o firmi koja je osamdesetih pravila Competition Pro joysticke koji su mi ostali u odličnoj uspomeni.

Nije pravio speed link (nije ni postojao u to vreme), nego kempston (engleska firma) ;)

Zašto kada pričate o kombinaciji Sony i adapter stalno pominjete orginal. Imam Kineza već 8 meseci i ne žalim se. Kinez 500 i adapter 550 din, po meni dobitna kombinacija.

Vrh Dno