Šta je novo?

Koji Full HD LCD od 37" i vise sa cenom ne vecom od 65k dinara?

bandzo87

Slavan
Učlanjen(a)
26.11.2007
Poena
349
Ljudi treba mi pomoc pri kupovini LCD tv-a. Pre svega mi treba full hd rezolucija, gledao bih ga sa nekih 2-3m razdaljine, da ima dobar odziv, barem 2 HDMI prikljucka i opticki izlaz za zvuk. Meni za sada u oko zapada LG 37LH3000 64kdin. Sta mislite o njemu?

E sad, ja sam kontao da uradim sledece. Posto posedujem Logitech Z5500 5.1 zvucnike, ja bi ih vezao sa LCD-om preko optickog kabla a na LCD bih dovodio sliku i 5.1 zvuk preko HDMI porta sa Laptop-a (Acer 5920g), pa me zanima da li cu moci na zvucnicima dobiti pravi 5.1 zvuk ovom metodom? Hvala unapred na odgovorima!

Opet cu savetovati samsung seriju 5 i u ovoj temi. Naravno pod uslovom da si skroz izostavio plasmu iz izbora. Ako bih mogao da pitam iz kog razloga ti treba specificno full hd, tj. za koju potrebu bi se tv najvise koristio. Cuo si verovatno da full hd ispod 50 inca nema smisla, osim ako ne planiras da koristis tv za desktop kao ja, gde je itekako korisno imati full hd.

Ponovicu za LG opet. Izbegavajte ga. Ima jako los black levels i senke. Ako mi ne verujete moze Nani da vam potvrdi.

Ja bih ti preporucio konkretno 40 inca i to model SAMSUNG LE-40A536 i ako uspes da ga nadjes izasao bi te 66 hiljada u tehnomarketu, ako su im cene azurne.

40"LCD(102ЦМ)
FULL HD
РЕЗОЛУЦИЈА 1920Х1080
ДИНАМИЧКИ КОНТРАСТ 35000:1
ИНТЕГРИСАН DVB-T ТЈУНЕР
DNIE ,24P REAL MOVIE
ANYNET+(HDMI-CEC)
СНАГА ЗВУЧНИКА 2Х10W
SRS TRUSURROUND XT
3HDMI,2СКАРТА,КОМПОНЕНТНИ,PC,ОПТИЧКИ ИЗЛАЗ
УГАО ГЛЕДАЊА 178 СТЕПЕНИ

37 incne modele kod Samsunga bih ti takodje rekao da zaobidjes jer paneli kod njih nisu S-PVA.

Sto se tice oko zvuka moraces da sacekas kolegu Gvladu, on ce ti objasniti nesto vise oko toga.

I naravno da proveris prvo kakav ti je tacno izlaz na laptopu, posto nisam bas siguran 100% da moze da vrti FullHD, tj. 1920x1080. Pored toga, mislim da ces ukoliko nemas srece da se pomucis kako bi progurao i zvuk preko HDMI izlaza.

Sto se razdaljine tice razlika izmedju 2 ili 3 metra je velika, tako da 2-3 metra i nije neka odrednica. Ili je 2 ili 3 :) U svakom slucaju sve manje od 42" tu ne bi trebalo da ti dodje u obzir ako vec planiras da gledas HD materijal.

Pa evo ovako da dopunim pitanje iznad. Taj tv bih u 80% slucajeva koristio kao primarni monitor, zato i trazim neki sa 1920x1080 rezolucijom. A LCD zbog toga sto ima ostriju sliku ako se koristi kao monitor. Laptop mi bez problema vrti 1080p snimke preko MPC-a, a zvuk i sada guram na plazmu u kuci preko hdmi porta. Hvala na odgovorima. Nadam se da ce ih biti jos :).

U kuci mi je plazma Samsung 42" PS 42A410C i ne mogu se pohvaliti ostrinom prikaza, dok kod burazera na NEO LCD televizoru od 40" hd ready slika je totalno jasna. I da... Meni treba LCD(Ali hajde moze i plazma ako je ostrina OK), pre svega kao drugi monitor koji cu koristiti sa razdaljine od 2m, a gledati video materijal sa 3.5m .

Ja bih ti preporucio konkretno 40 inca i to model SAMSUNG LE-40A536 i ako uspes da ga nadjes izasao bi te 66 hiljada u tehnomarketu, ako su im cene azurne.

40"LCD(102ЦМ)
FULL HD
РЕЗОЛУЦИЈА 1920Х1080
ДИНАМИЧКИ КОНТРАСТ 35000:1
ИНТЕГРИСАН DVB-T ТЈУНЕР
DNIE ,24P REAL MOVIE
ANYNET+(HDMI-CEC)
СНАГА ЗВУЧНИКА 2Х10W
SRS TRUSURROUND XT
3HDMI,2СКАРТА,КОМПОНЕНТНИ,PC,ОПТИЧКИ ИЗЛАЗ
УГАО ГЛЕДАЊА 178 СТЕПЕНИ

37 incne modele kod Samsunga bih ti takodje rekao da zaobidjes jer paneli kod njih nisu S-PVA.

Sto se tice oko zvuka moraces da sacekas kolegu Gvladu, on ce ti objasniti nesto vise oko toga.

E druze pogledao sam malo pre ovaj model uzivo tu u Borci ali je cena 73000. Izgleda jako dobro, volim ovaj ostar izgled(nema puno zaobljenosti).

Kao monitor sa 2 metra ti optimalno 40", a za FullHD materijal sa 3.5 metra je vec 50" tako da ti izbor i nije optimalan. U svakom slucaju sto vece to bolje, po mogucustvu LCD jer ga kacis na komp kao monitor.
E sad, za koji tacno model da se odlucis pre svega zavisi od budzeta posto si dosta ogranicen. Gizmor ti je uostalom lepo preporucio i tacno napomenuo za 37" da ne uzimas. Ostalo je na tebi i nek te sa srecom sluzi!

Pa *** ljudi koriste i 22" monitore full hd rezolucije pa im nije mali :) :). Meni tv kao tv ne treba, vec hocu LCD tv da koristim kao monitor koji ce da visi na zidu ispred radnog stola. Ispade da bez 50" ne treba uzimati full hd tv ako se namerava koristiti za pustanje 1080p filmova na razdaljini od 3.5+m :( :( ! Dok ja mislim da je i 32" sasvim dovoljno za sobu 4x4.Najgore od svega je sto mi je budzet ogranicen! Znaci ne preko 65k!!!

Ja Imam 26" LG LCD i nikakav problem sa gledanjem pa cak i nije preterano lepo gledati izbliza. Ja sedim na 1.5m i nekad malo imam zelju da sednem dalje. Ako tebi odgovara samo napred.

Ja na 40 inca sedim 1.5m udaljen i sve je savrseno pregledno. Nema govora o zamaranju ociju. Mozda zvuci da je 40 inca overkill ali nije, svidelo bi vam se istog trenutka kada bi ste seli za tu dijagonalu.

Ja full hd trazim zato sto mi je potrebna veca rezolucija kad tv budem koristio kao monitor, zbog vece radne povrsine, ne za filmove, jer mi je 90% materijala SD, a samo par filmova 1080p.

Sharp LCD 37" LC37D65E ....samo sto za dlaku prelazi tvoj budzet.

Sta mislite o ovom modelu:

Samsung

Model : LE32B551A
32"(82cm)
1920 x 1080
500cd/m²
70,000:1
6ms

580€

Poslednja izmena:
Ljudi hvala puno na savetima i odgovorima. Ipak sam pazario Samsung LE-40A557 u Tehnomarketu po ceni od 69990din. Stize mi sutra najverovatnije, pa cu vam utiske preneti ako stignem jer putujem. Recite mi jesam napravio dobar izbor:)?

Poslednja izmena:
Pa ako ti je kao monitor potreban (pre svega) i ako si bio ogranicen tolikim budzetom, onda mislim da si napravio dobar izbor.

Pogledaj samo settingse na stranim sajtovima, jer se razlikuju drasticno za rad kao monitor i za standardno gledanje TV. Ja sam moj namestao par dana ali zato sada sedim ispred njega i po 10 sati bez prekida i ne bole glava i oci.

Naravno, vidi da kupis neki bolji HDMI ili DVI -> HDMI kabl jer zaista dosta zavisi i od kvaliteta kabla. Bolje daj malo vise para a neces imati problema.

U kuci mi je plazma Samsung 42" PS 42A410C i ne mogu se pohvaliti ostrinom prikaza, dok kod burazera na NEO LCD televizoru od 40" hd ready slika je totalno jasna. I da... Meni treba LCD(Ali hajde moze i plazma ako je ostrina OK), pre svega kao drugi monitor koji cu koristiti sa razdaljine od 2m, a gledati video materijal sa 3.5m .

Nisi ti to dobro podesio ;) Slika u native (1024x768) je ostra kao na lcd. Mislim na desktop rad u win.

Vrh Dno