Šta je novo?

koji Fuji prosumer?

hektor2

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2006
Poena
465
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600G / LCPower212
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
48GB
GPU
Intel Arc A770 16GB
Storage
500GB nvme
Zvuk
Ima
PSU
LcPower 600W
Kućište
MS V700
Monitor
Tesla 27"
burazer hoce da uzme neki Fuji prosumer, pa mu je za oko zapao s8000. Njemu u principu ne trebaju neke manuelne funkcije, vec hoce da ima aparat kojim ce da pravi (relativno) dobre i ostre slike, a da pritom ne zalazi duboko u problematiku (ISO, WB, shutterspeed.....)

evo ja ću reći nešto loše :d
velik je, mada na to sam računao i fokus mu i nije nešto brži u odnosu na S6500

kvalitet slike je stvarno zadovoljavajući (mada mislim da ga S6500 malko šije :d), a od dodatnih opcija koje se nude u odnosu na S6500 (kao npr. AE-lock i AE selector), ja sam im već našao primenu :)

:wave:

Imam ponudu da uzmem povoljno S8500 ali nikad nisam posedovao FUJI.
Dopada mi se 10x zoom ali sam cenovni rang aparata mi govori da se radi valjda o ne bas odlicnom aparatu... a opet ne znam nista o ovim aparatima.
Gde pada ovaj model izmedju vidim hvaljenog S9600 i ovog S8000?

S8500? Da nisi možda mislio S9500? S8500 po mom saznanju uopšte ne postoji :d

Ako je u pitanju S9500, slobodno ga uzmi, razlika između njega i S9600 je stvarno minimalna i više kozmetičke prirode (pošto imaju isti objektiv, senzor, telo, samo S9500 ima manji ekran), a ako je S6500 opet ga uzmi :)

Nisi napisao koliko ga plaćaš?

ups, umoran sam, oprostite, a i svi ovi brojevi... elem, aparat je S5800
http://www.axelfoto.com/sr/index1.p...igitalni fotoaparati&proizvodjac=fuji&start=1
Platio bih ga cirka 100funti valjda sa baterijama i punjacem sto mu dodje cirka 110e.

Posto nikada nisam imao nista drugo sem Canona a75 na koji sam i dalje ponosan (samo cekam da mu zamene senzor u BGelektronik-u) pomislih pre neki dan kako bi mi dobro dosao aparat sa vecim zumom posto imam prilike da boravim na nesvakidasnjim mestima i mogao bih veoma dobre slike da napravim. Daleko sam od naprednog korisnika i zadovoljilo bi me uglavnom "point and click"... kad eto coveka pohvali mi se svojim aparatom ... koji je kupio na rasprodaji u UK. Posto opet ide mogao bi da kupi meni jedan (verovatno van rasprodaje) ali tvrdi da bi cena bila tu negde oko 100funti.

... pogledam aparat, veliki i lep i nov, 10x zoom, hm hm hm... pocnem da gledam po netu... i zbunim se 18 puta... i tako dan za danom...

taj aparat ima neke "mane":
- "kreće" od 38mm, što je prilično usko za kadriranje, pogotovo u zatvorenim prostorima
- nema Fuji SuperCCD senzor, a samim tim otpada i glavni razlog zašto ga treba kupiti, a ne neku drugu marku aparata
- ima i cenu od samo 110e, a za te pare teško da ćeš naći nešto slično...

odluči prelomi, ili se drži tvog dobrog starog A75 :)

ja razmišljam ovako - "nisam dovoljno bogat, da bih kupovao jeftino"

u prevodu cena je dobra, ali brzo ćeš mane koje sam nabrojao (plus i neke druge verovatno) primetiti i smetaće ti, a to se ne može nadomestiti. u prevodu kupićeš aparat za 110e, koji inače košta više, a možda ćeš se u jednom trenutku naći u situaciji da ti njegove mane predstavljaju nepremostivu prepreku i bačenih 110e. a možda i nećeš :d

ja ga (eto :) ) ne bih kupio...

Da,
Evo i ja sam odustao.
Iako nisam imao vremena da ulazim u citavu problematiku supersenzora itd do sada sam navikao na to da je Cannon aparat za mene. A to sto bih ja sada hteo 10x opticki zum i potencijalnu mogucnost koriscenja podvodnog kucista... i sve to za razumnu cifru... baaahhh, nista od aparata za sada :) (kako stvari stoje sljakace onaj mali a75 jos podosta)

U svakom slucaju hvala, stvarno ste mi bili od izuzetne pomoci.

Nazad
Vrh Dno