Šta je novo?

koji Fuji prosumer?

evo ja ću reći nešto loše :d
velik je, mada na to sam računao i fokus mu i nije nešto brži u odnosu na S6500

kvalitet slike je stvarno zadovoljavajući (mada mislim da ga S6500 malko šije :d), a od dodatnih opcija koje se nude u odnosu na S6500 (kao npr. AE-lock i AE selector), ja sam im već našao primenu 🙂

:wave:

Imam ponudu da uzmem povoljno S8500 ali nikad nisam posedovao FUJI.
Dopada mi se 10x zoom ali sam cenovni rang aparata mi govori da se radi valjda o ne bas odlicnom aparatu... a opet ne znam nista o ovim aparatima.
Gde pada ovaj model izmedju vidim hvaljenog S9600 i ovog S8000?

S8500? Da nisi možda mislio S9500? S8500 po mom saznanju uopšte ne postoji :d

Ako je u pitanju S9500, slobodno ga uzmi, razlika između njega i S9600 je stvarno minimalna i više kozmetičke prirode (pošto imaju isti objektiv, senzor, telo, samo S9500 ima manji ekran), a ako je S6500 opet ga uzmi 🙂

Nisi napisao koliko ga plaćaš?

ups, umoran sam, oprostite, a i svi ovi brojevi... elem, aparat je S5800
http://www.axelfoto.com/sr/index1.p...igitalni fotoaparati&proizvodjac=fuji&start=1
Platio bih ga cirka 100funti valjda sa baterijama i punjacem sto mu dodje cirka 110e.

Posto nikada nisam imao nista drugo sem Canona a75 na koji sam i dalje ponosan (samo cekam da mu zamene senzor u BGelektronik-u) pomislih pre neki dan kako bi mi dobro dosao aparat sa vecim zumom posto imam prilike da boravim na nesvakidasnjim mestima i mogao bih veoma dobre slike da napravim. Daleko sam od naprednog korisnika i zadovoljilo bi me uglavnom "point and click"... kad eto coveka pohvali mi se svojim aparatom ... koji je kupio na rasprodaji u UK. Posto opet ide mogao bi da kupi meni jedan (verovatno van rasprodaje) ali tvrdi da bi cena bila tu negde oko 100funti.

... pogledam aparat, veliki i lep i nov, 10x zoom, hm hm hm... pocnem da gledam po netu... i zbunim se 18 puta... i tako dan za danom...

taj aparat ima neke "mane":
- "kreće" od 38mm, što je prilično usko za kadriranje, pogotovo u zatvorenim prostorima
- nema Fuji SuperCCD senzor, a samim tim otpada i glavni razlog zašto ga treba kupiti, a ne neku drugu marku aparata
- ima i cenu od samo 110e, a za te pare teško da ćeš naći nešto slično...

odluči prelomi, ili se drži tvog dobrog starog A75 🙂

ja razmišljam ovako - "nisam dovoljno bogat, da bih kupovao jeftino"

u prevodu cena je dobra, ali brzo ćeš mane koje sam nabrojao (plus i neke druge verovatno) primetiti i smetaće ti, a to se ne može nadomestiti. u prevodu kupićeš aparat za 110e, koji inače košta više, a možda ćeš se u jednom trenutku naći u situaciji da ti njegove mane predstavljaju nepremostivu prepreku i bačenih 110e. a možda i nećeš :d

ja ga (eto 🙂 ) ne bih kupio...

Da,
Evo i ja sam odustao.
Iako nisam imao vremena da ulazim u citavu problematiku supersenzora itd do sada sam navikao na to da je Cannon aparat za mene. A to sto bih ja sada hteo 10x opticki zum i potencijalnu mogucnost koriscenja podvodnog kucista... i sve to za razumnu cifru... baaahhh, nista od aparata za sada 🙂 (kako stvari stoje sljakace onaj mali a75 jos podosta)

U svakom slucaju hvala, stvarno ste mi bili od izuzetne pomoci.

Nazad
Vrh Dno