Šta je novo?

Koji fotoaparat ?

MSlavko82

Slavan
Učlanjen(a)
27.03.2007
Poena
304
Pre svega, pozdrav svima!
Rešio sam da kupim digitalni fotoaparat, ali se baš i ne razumem u njih. Od prijatelja sam dobio 200 različitih saveta o 200 aparata 🙁, pa rekoh da pitam profesionalce🙂
Dakle, na raspolaganju imam oko 150 ~ 160 eura max. Treba mi neki jednostavniji fotoaparat, lak za upotrebu, bez nekih naprednih opcija - koje ionako ne bi umeo da iskoristim, ali da daje kvalitetne fotke 🙂 Poželjno bi bilo da može da koristi obične AA baterije... Dakle?

digitalni fotoaparat

Pozdrav,
A530 je verovatno najbolje resenje,ali njega nema na trzistu vec neko vreme (nadam se da ce se pojaviti uskoro koji komad ;-)),tako da bi mozda trebao da dodas jos malo i "pucas" na Canon A550 ili A610, mozda i Fuji F20...

stižum, stižu

Ima nekih informacija da stižu i A 530 i A 550, uskoro. Kako je A 550 naslednik A 530 možda ne bi bilo loše da sačekaš koji dan i pogledaš oba pa se odlučiš. Mada i A 540 ti ne bi škodio... 🙂

Kakve su ovo dezinformacije? Na trzistu se mogu naci bez problema i A530 i A550, njegov naslednik, samo, ipak mislim da ce ti A550 biti van cenovnog domasaja...

A530 ima jako loš video mod, tj. snima video sa samo 10fps, tako da ako planiraš da osim slikanja i snimaš ponešto, onda bolje uzmi A540 (on je oko 180€) ili A550...

Preporuka za A540 nekosta puno 6mp video snima 640*480 30fps tako da to je to A550 je identican modelu A540 stim sto je 7MP. U toj cenovnoj klasi je i A610 ali se meni nedopadaju aparati kojima je display na preklop, nekako su mi cvilavi nemaju robusnost obicnih (kompaktnih) modela.

Poslednja izmena:
razlikuje se i velicina displaya 2" naspram 2.5" 😉

Naravno u korist A540... :wave:

smeshno je shto je skoro svuda a550 dosta skuplji od a540 , osim toga slichna situacija je kod sony-ja w55 je skuplji od w70 . Nisam verovao dok mi nisu doneli neke "cenovnike".

Možda ljudima taj 1 megapiksel znači više nego tih nekoliko desetina evra razlike 😛

Nazad
Vrh Dno