Šta je novo?

Koji Fortron?

herceg

Cenjen
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poena
151
Planiram uskoro nabavljanje novog kompa,koji bi se vjerovatno sastojao od AMD procesora,8gb memorije,2-3 harda i grafike tipa od 5770 pa naviše odlučio sam da prvo kupim neko napajanje koje bi to moglo da pogura.E,sad,pošto je mjesto življenja jug Hercegovine(Trebinje) i loš izbor,odluka je pala za fortron koji se kako sam vidio po pisanju dosta dobro kotira,a i cijene nisu visoke(bitna stavka).Odvojio sam par njih pa ako može mala pomoć iskusnijih korisnika:

FORTRON HEXA 500-Complies with ATX 12V v2.3 Hight efficiency >80% Meets 80 PLUS Certification Dual +12V output circuits 6pin PCI-Express graphic card connector ready Quiet, 120mm Fan Complete Protections: OCP, OVP, SCP, OPP, OTP, UVP Safety Approval: CE, CB, GOST -119 km-cca.60 eurića

FORTRON FSP500 60APN 80Plus Bronze
500 W, Active PFC, 85+, ATX12V, rev. 2.2, 12cm Fan, Noise Killer, 2xPATA, 2xSATA, 20+4pin
100,00 KM-cca 50-ak evrića

FORTRON SAGA II 500
500 W, Active PFC, 80PLUS, ATX 12V V2.3, 4xPATA, 4xSATA, 6pin, 6+2pin, 20+4pin, High Efficiency> 80%, Supports PCI-Express Connector, Energy Saving Standby Power Mode < 1W, 120mm Variable Speed Fan with Ultra Low Noise , Thermal Coated Protection of White Casing, 230V Input with Complete Protection (OVP; OCP; SCP) -119 km-cca 60 evrića

Nađoh i
AEROCOOL E80-500
AEROCOOL E80-500 500W, Active PFC, 80+
95,00 KM
AEROCOOL E80-600
AEROCOOL E80-600 600W, Active PFC, 80+
129,00 KM,vrijedi li ovo šta,vidim da su nešto petljali sa ovim 80+ sertifikatima?Hvala unaprijed i pozdrav.:wave:

Daj link da vidimo da li ima nešto bolje, 60eu je baš fina cifra za ta no name napajanja.
Malo sam googlao da istražim volim no name napajanja pa to ti je :) i vidim da su ta Forton napajanja najpopularnija u Rumuniji koliko sam skapirao taj SAGA II se ni neproizvodi više ko zna kako je zavšio u toj tvojoj radnji,taj HEXA model je noviji produk kažu rumuni i bolji, da evo review-a FORTRON SAGA II 500 koji sam pronašao na rumunskom sajtu kolko vidim jedva gura 70% efikasnosti dok za taj HEXA model kažu da ima bolju efikasnost ali nigde nisam našao review,iskreno zaobišao bi oba.

E sad taj AEROCOOL E80-600 600W je već Ok napajanje i brend nije no name, isto ne vredi te pare ali od tog Fortona je mnogo bolje napajanje i u ovoj tvojoj listi najbolje, napajanje stvarno ispunjava 80% efikasnost iako proizvodjač nije platio za licencu za to a evo i recenzije istog AEROCOOL E80-600 600W review

Fortron je sve ali nije no name.

U pitanju je OEM proizvođač.

Ko je pravi proizvodjac vaseg napajanja?

• FSP Group: Vlasnici su firmi kao je vec pomenuti Sparkle, a imaju udela i u 3Y Power-u. Oni su npr. i OEM-i a imaju i svoju robnu marku FSP ili Fortron. Neki od brendova koji koriste ili su koristili njih kao OEM su: Antec, Be Quiet!, GigaByte, OCZ, Silverstone, Zalman itd.

Ipak ti ne mogu preporučiti ni jedan konkretan model, za to sačekaj nekg stručnijeg.

P.S. Pogledaj ovdje SilverStone SST-ST50F-ES ~ 66 €, može web kupovina, ima i Mostaru predstavništvo pa je možda niža cijena dostave.

Poslednja izmena:
Ako bi razmotrio i kupovinu u CyberComp.ba, onda imaš sledeće opcije: Ako hoćeš da uštediš, a ne misliš kupovati išta jače od HD 5850/6870 ili GTX 460/560 (bez "Ti"), onda ti je dovoljan 430CX. HEXA 500 je jača, i otprilike tu negde sa kvalitetom, Corsair koristi neznatno kvalitetnije kondenzatore, ali tu je to negde. Na nju možeš da kačiš i HD 5870 ili GTX 560Ti. Ako bi išao na HD 6950 ili jače, odnosno GTX 470/570 i jače, onda bi ti bio potreban ovaj XFX Core 550W. On komotno može da potera 6970 i GTX 580, zajedno sa svim ostalim što si naveo, ili, ako hoćeš, GTX 560 SLI ili HD 6870 CF, na primer... Ovo napajanje je interno Seasonic, i možeš ga besplatno registrovati na XFX sajtu da bi dobio 5 godina garancije. Nije loše za ~70 evra, zar ne?

Evo za Speedy B-ZIGER-a, jedan odličan vijetnamski HEXA 500 review :D
Aerocool je sr*nje, interno je prilično bljutav HEC, koji definitivno ne vredi tih novaca. Da su napajanje označili kao 500W, i dali mu bar još jedan PCI-E konektor, moglo bi još i biti ok...

FSP je jedan od najvećih proizvođača napajanja na svetu, btw... ;)

Poslednja izmena:
Pa ja iskreno nisam čuo za njega do sad;) kolko vidim proizvodi par prosečnih napajanja a i par dobrih ali po cenama po kojim se prodaje uvek može da se ode neki mnoogo bolji brend.
User MCsteel će verovatno to sve bolje objasniti.

Pokriću se ušima :) da FORTRON rules.

Vijetnamski review wow egzotika radjen in the jungle thx MCsteel!! :)

Poslednja izmena:
McSteel-Ne namjeravam ništa u SLI ili CF,ali ovo je stvarno previše primamljivo da bi se propustilo,mala razlika u parama,a dobija se puno.Hvala druže,još jednom odličan odgovor,kao i obično.:Klanjanje
kbojan-hvala na linku(valjat će za neke druge stvari),nije loš ni strider ali ipak ću se isprsit još malo za XFX.
Hvala još jednom momci,pozdrav.

Nazad
Vrh Dno