Šta je novo?

Koji FireWall

kustera

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2002
Poena
619
Dakle, definitivno sam dosao do zakljucka da mi treba vatrozid pa treba da se odlucim za jedan. Potrebno je da sljaka kako valja, da moze dosta da se rucno podesi, da ne opterecuje (mnogo) masinu i ne koci (mnogo) modemsku vezu. Predlozi??

Koristim Kerio Personal Firewall i zadovoljan sam kako radi.
A ZoNi bi josh dodao: Free je! 😀

Sygate Personal Firewall v5.1 i isto je FREE. Obzirom da su svi manje vise isti i razlikuju se samo u nacinu konfigurisanja (doduse i u zauzecu memorije, ali mislim da je +- 1 Mb danas stvarno bespredmetno), mislim da je ovo najbolji odabir. Vrlo malo 'pitanja' i radi pos'o.

ni jedan firewall ne bi trebalo da koci modemsku, niti bilo kakvu vezu

Evo, ovde smo malo pricali o tome...

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=32576&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Meni ZoneAlarm Pro radi odlično (osim dela za Privacy ali za to i onako ima boljih rešenja)

Agnitumov Outpost Pro Firewall , mislim da bolji ne postoji , jedina
mana nije freeware (ali i za to ima leka).

mister Mrva je napisao(la):
Agnitumov Outpost Pro Firewall , mislim da bolji ne postoji ,
Potpuno se slazem, sve sam probao i ovaj mi je za sada BEST. Mislim da najmanje optercuje sistem, ima sjajna podesavanja i learn koncept, user friendly je, vrlo efikasan i sve u svemu primer kako se pise dobar sw.
Od iste firme koristim i antitrojan Tauscan i prema opisima na netu ima fenomenalne performanse, baza definicija se redovnu updatuje, brz je i ne pravi nikakve probleme.
Preporuka!.

Ako hoces da sve radi po principu Set It and Forget It Zone Alarm je odlican.
Ako hoces najbolje, a volis i da sam precizno postavis pravila za svaku aplikaciju, onda Agnitum Outpost Pro. Vredi svake pare :beat:
Plus sto se na sporijim masinama (citaj mojoj) brze ucita od ZA.
Da ne zaboravim da mi vrlo lepo filtrira reklame na webu. Takodje ima i plugin za kesiranje imena domena ( korisno ako imate starije windowse).

Laki Strajk je napisao(la):
Ako hoces najbolje, a volis i da sam precizno postavis pravila za svaku aplikaciju, onda Agnitum Outpost Pro. Vredi svake pare :beat:

Ajde ti sto volis precizna podesavanja (pravila - "da bi me udavila...") :beat: reci odakle da skinemo to!?

Navikao sam na ZoneAlarm, jedan od razloga je što imam uvid u protok podataka, jer nekad se desi da mi sijaju mali monitorčići u trayu koji predstavljaju konekciju, a da pri tom nema protoka podataka. Zona to lepo prikazuje pa se vremenom stekne slika i o brzini protoka (ikona brže treperi). Nedavno sam probao Kaspersky Anti-hacker 1.5 i čini mi se da nije loš(kratko sam ga koristio jer sam uradio reinstalaciju OS-a). Brljavio sam po raznim kritičnim sajtovima, ali KAV 4.5 (redovno osvežavan) mi nije pokazao prisustvo nijednog trojanca(ako je to pokazatelj kvaliteta). Verzija 1.5 je nedavno izašla i može da se kupi 😉 Još ću da je isprobavam. Već kad smo kod ove teme: mogu li se koristiti istovremeno dva Firewalla? Jedno vreme sam koristio istovremeno Zonu i Antihackera i nisam primetio neke smetnje, ali nisam siguran da li je to uredu.

Aponen, adresa je http://www.agnitum.com. Za ostalo se snadji :beat:

Dabre, NIKADA nemoj da koristis 2 firewalla istovremeno. Velika je verovatnoca da ces time u stvari smanjiti bezbednost sistema, a da ne govorimo o bespotrebnom opterecivanju procesora.[/url]

Da li je neko, ko zna da oceni rad firewalla,koristio Kaspersky Anti-hacker 1.5 i kakva su iskustva sa istim?

ZoNi je napisao(la):
... da, ali... meni je Outpost (free, naravno 🙂 ) ometao pristup nekim sajtovima (npr. SezamPro-u)...
Hmmm ... meni se nista slicno nikada nije desilo. Nesto si ti tu smandrljao :d Zoni... ..poz

Ajde ljudi, niko da mi kaze koji od tih silnih firewall-a moze da radi sa MAC adresama...
Poz

Nazad
Vrh Dno