Šta je novo?

koji firewall softver?

• Začetnik teme Začetnik teme cifra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

cifra

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2005
Poena
319
Naime interesuje me koji firewall preporucujete kao zasebni program koji bi mogao da radi zajedno sa KAS 2009.

Problem bi i sam resio sa KIS 2009 ali prijatelj ima originalni KAS2009 i key nebi odgovarao za KIS, posto ima jako network atack KAS ne reaguje na to dovoljno brzo tek kada se neki file zarazi on ga uspesno neutralizuje.

Za koji OS?Za XP meni kerio radi kako treba a za vistu comodo(moze i na xp) mada je malo advanced..
Poz

Najnoviji Comodo Internet Security, samo pri instalaciji odštrikiraj antivirus.

XP-ov firewall je obično dovoljan... Ja ga koristim na svim kompovima!

U poslednje vreme sam koristio Outpost FW Pro, koji kada se stavi barem jedno podešavanje na High (najviše) napravi net neupotrebljivim i nije lepo sređena kontrola kolačića, Comodo FW Pro koji me je smarao sa sto pitanja oko svakog programa, i ZoneAlarm Pro koji mi usporava pokretanje računara, ne smara skoro uopšte, uopšte mu ne radi lista za sajtove gde može da se podešava šta im dozvoljavam, ali je po nekim testovima ispao loš.
Uopšte nije FW toliko bitan, nisi ti neko bitan da bi neko pokušavao da ti hakuje komp, a sad jedino da se ne probije neki trojanac sa tvog kompa, trebalo bi dosta njih da radi posao.
Ako može neko neka prokomentariše ove Firewall-ove, nigde nisam naleteo na neko raspravljanje o njima, ko da svet ne zanimaju FW-i.
Ja ću se vratiti sa ZA Pro koji trenutno koristim uskoro na Outpost, on je jedini od ovih Automatski.

Uopšte nije FW toliko bitan, nisi ti neko bitan da bi neko pokušavao da ti hakuje komp, a sad jedino da se ne probije neki trojanac sa tvog kompa, trebalo bi dosta njih da radi posao.

do nedavno nisam ni mislio da ce mi ikada trebati fire wall al kad za 8 sati imam preko 60 pokusaja network atacka sto sa ip adresa koje su mi u lokalu sto od naplje, u lokalu da pojasnim, do nedavno je moj inter provajder za jedno mesto imao samo jednu IP adresu, sada su presli na javne IP adrese dinamickim putem sto je jako dobro iz vise razloga. Ali u momentu je pocelo i ovoliko napada da bude, evo mali log iz KIS2009 cisto da podrzi celu pricu

Prilozi

Ako oćeš da ti svaki, bukvalno svaki čas izleću pitanja slobodno instaliraj Comodo. Kad je uključeno Defense+ da bi pokrenuo aplikaciju moraš po najmanje 5 puta da klikćeš, džaba ti da stavljaš da je deo sistema ili da imaš poverenja u tu aplikaciju, a FW bez tog dela koji štiti unutar kompa nije pravi FW, pa ti savetujem da ako učitaš to ne isključuješ Defense+.

kerio koristim ve vise od 3 godine, za mene odlican, steta ne radi pod vistom,
pod vistom koristim comodo.

Agnitum Outpost Firewall i.

Roboto zašto Outpost FW Pro? Reci nešto, pls.
Ja sam ga koristio neko vreme, lepo je automatizovan, loša je kontrola kolačića, da li ima da se dozvole samo određenim sajtovima kolačići?
Kad se stavi bilo koje podešavanje na High (najjače) ne može da se koristi uopšte net.
Čitao sam da se mnogi žale na njega, da je bio super sa verzijom 4, ali da ga od onda uništavaju, da mnogi programi ne rade od njega... Mada niko se od te gomile nije žalio da sam FW nije u redu (mislim da im je neko hakovao komp ili slično).
Nije mi se desilo da on blokira bilo koju stvar jer misli da je virus, što ZA Pro čini.
Po čemu ti je on bolji od ZoneAlarm Pro?
Nije da sam zaluđen sa ZA, čak mi je Outpost mnogo lepši, nego pitam. Ja sam koristio neke bete, pre ove zvanične koja je izašla sad na kraju decembra.

da ne bude da niko nije spomenuo - Look'n'Stop

loša je kontrola kolačića
O boze... Kontrola cookies-a i referrer-a je posao za browser, ne za FW. 🙂 Iako opcija postoji, nije uopste bitna... 😉

Poslednja izmena:
Ma kakvi kolačići, to nema veze sa firewallom. Sve te gluposti uključujući pop-up blokere, ad-blokere i slične nepotrebne stvari su kompanije vremenom ubacivale u svoje firewall-ove kako bi pokazali da njihov firewall može više i bolje od ostalih. Molim te mi reci - šta će ti kontrola cookies-a? Šta imaš od toga i kakav problem oni mogu da ti donesu?!?

Glavna funkcija firewalla je da spreči upad na računar i da spreči neželjene ulazne i izlazne konekcije. Sve ostalo je posao za neki drugi program kao što su antivirusi, razni ad i popup blokeri, anti spyware i anti malware programi. Ako ti treba kontrola i ovih stvari, tada se kupuju paketi programa koji sadrže firewall, antivirus, antimalware, antispyware itd. Ja koristim Outpost Security suite koji ima sve to i radi odlično, a ranije sam koristio NIS i bio sam poprilično zadovoljan kako radi.

Outpost je po raznim testovima danas najbolje rangirani firewall koji prolazi i najproblematičnije testove. Oni koji žele da imaju potpunu kontrolu nad svojim računarom i mrežom i koji znaju da koriste firewall, Outpost je pravo rešenje. Oni kojima ne treba taj nivo sofisticiranosti mogu da koriste bilo šta drugo i tada je čak i Nortonov firewall dobro rešenje.

Molim te mi reci - šta će ti kontrola cookies-a? Šta imaš od toga i kakav problem oni mogu da ti donesu?!?

Pa postoje tracking kolačići.
A nisi mi rekao, da li možeš da držiš nešto na High? Meni uvek kad stavim Attack Detection i još nešto, ne sećam se, odma blokira net, uvek mi tako nađe kao da neko hoće da me hakuje.

Poslednja izmena:
bilo kakav FW je dovoljan u vecini slucajeva.
upravo to! 🙂

mislim, koga briga za kolačiće, tortice i šampitice? to uopšte nisu realne opasnosti, naročito ako se koriste apdejtovani browser i Windows!

Poslednja izmena:
Pa postoje tracking kolačići.
A nisi mi rekao, da li možeš da držiš nešto na High? Meni uvek kad stavim Attack Detection i još nešto, ne sećam se, odma blokira net, uvek mi tako nađe kao da neko hoće da me hakuje.

Tracking cookies nisu nikakva pretnja i oni do tebe uglavnom dolaze preko banera ili čak prijavljivanja na određene forume. Oni zaista ne treba da te brinu. Jedino što kod surfa treba da te brine su maliciozne skripte ugrađene u sajtove koje uglavnom uvek sprečava antivirus, a ne firewall. Takve probleme možeš da imaš samo ako dosta surfuješ po undergorund ili p0rn sajtovima.

Ja kod Outposta koristim "block most" pošto sam definisao pravila za sve aplikacije i portove. Attack detection sam stavio na low jer koristim dosta P2P programe pa ne želim blokiranje nekih ljudi samo zato što šalju mnogo upita ka meni, mada kod takvih programa uvek postoji mogućnost da neko zaista i želi da te hakuje. 😉 Dodatnu sigurnost mi predstavlja i hardverski firewall na ruteru koji odbija više od pola đubreta upućenog ka mom kompjuteru.

Pitanje za Comodo Internet Security: kako da u njemu namestim da mi radi sharing u lokalnoj mrezi poshto nemogu sa drugog kompa da pristupim mom na kojom sam instalirao FW. Kad iskljuchim FW onda mogu bez problema da pristupim file-ovima shto znachi da je problem u firewall-u ( odnosno neznam da ga konfigurishem ).

Pitanje za Comodo Internet Security: kako da u njemu namestim da mi radi sharing u lokalnoj mrezi poshto nemogu sa drugog kompa da pristupim mom na kojom sam instalirao FW. Kad iskljuchim FW onda mogu bez problema da pristupim file-ovima shto znachi da je problem u firewall-u ( odnosno neznam da ga konfigurishem ).

Ubaci network range iz svoje mreze u listu "My Network Zones"...

Poslednja izmena:
Ako oćeš da ti svaki, bukvalno svaki čas izleću pitanja slobodno instaliraj Comodo. Kad je uključeno Defense+ da bi pokrenuo aplikaciju moraš po najmanje 5 puta da klikćeš, džaba ti da stavljaš da je deo sistema ili da imaš poverenja u tu aplikaciju, a FW bez tog dela koji štiti unutar kompa nije pravi FW

Ovo nije tacno, to je jedna funkcija koja bez ikakvih posledica moze da se iskljuci, nicemu ne sluzi.

Firewall > Stealth Ports Wizard > next > Define and trust a new network > starting IP, Ending IP
Subnet mask ne treba. Prvo odradi za Local area 1 i isto za local area 2

Ako ti nesto nije najjasnije pitaj.

Poslednja izmena:
Moram da pohvalim novi Outpost, za razliku od onih beta koje sam koristio, držim Attack Detection na High, i još nijednom mi nije blokirao net!
I naravno da je ono što sam napisao tačno, jednom mi se desilo da sam skenirao instalaciju sa AVG-om, MBAM-om, Spybot S&D-om, i ne nađu ništa u njemu, i ta instalacija počela da mi menja stvari u Windows folderu i pretvara ih u viruse (prepoznao ih AVG tek posle izmena) i to sam uspeo da zaustavim sa Outpostom samo zahvaljujući funkciji koja radi istu stvar ko i Defense+ u Comodu, ti radi šta oćeš, tvoj komp.

Ovo nije tacno, to je jedna funkcija koja bez ikakvih posledica moze da se iskljuci, nicemu ne sluzi.

Nisi ni ti u pravu. Mozda Defense+ nema veze sa Firewall funkcijom al je veoma pozeljna.

The Defense+ component of Comodo Internet Security Pro (hereafter known simply as Defense+) is a host intrusion prevention system that constantly monitors the activities of all executable files on your PC. With Defense+ activated, the user is warned EVERY time an unknown application executable (.exe, .dll, .sys, .bat etc) attempts to run. The only executables that are allowed to run are the ones you give permission to.

Defense+ je najslicniji UAC-u kod Viste. Tacno je da zapitkuje svaki cas, ali to i jeste poenta te funkcije. Jel UAC ne zapitkuje svaki cas? Prosto, koga nervira da ga firewall zapitkuje svaki cas nek iskljuci, ali je Defense+ veoma koristan kao funkcija.

Imam pitanje za vas poznavaoce Outpost-a, zar kad se stavi Attack Detection na Max ne bi trebalo da bude uključena opcija Block Attackers If They Spoof Their IP? To je uključeno na Optimal (srednje).
Možda će se rešiti onaj moj problem kad mi blokira net ako kad uđem u taj Customize pa tab Advanced i sredim Attack List tako da mi ne bude označeno My Address?

Odkad sam instalirao Comodo Internet Security uvek posle pola sata do sat vremena od restarta kompa dobijem greshku Generic Host Process for Win32 has stop working blabla bla... Dosad nisam imao takav problem a instalirao sam samo firewall i nijedan drugi program shto znachi da je greshka negde u firewall-u tako da ide unistall a probacu neki drugi...

Verovatno cu instalirati opet Eset Smart Security samo neznam kako da u njemu podesim sharing u lokalnoj mrezi ??

Generic Host Process for Win32 has stop working blabla

Ili imas virus ili Windows XP Service Pack 2
Znaci prvo precesljaj racunar nekim azuriranim AV programom, ili update Windows

Ili imas virus ili Windows XP Service Pack 2
Znaci prvo precesljaj racunar nekim azuriranim AV programom, ili update Windows

Nemam virus poshto sam skenirao NODom / AdAware-om i SpyBotom i sve shto su i nashli bez problema su otsranili. A WinXP je SP3. A ova greshka se pojavila posle instalacije firewall-a.

Za one koji ne znaju ovo je najpoznatija i vrlo cijenjena postaja za testiranje firewallova gdje proizvodjaci samo salju programe na testiranje pa je sve jasno sto se tice relevantnosti rezultata pa birajte one dobre od kojih su tri sjajna firewalla i besplatni a najugodniji i nenametljiv te nezahtjevan se pokazao Pc Tools Firewall!!!:banana:🙂
http://www.matousec.com/projects/firewall-challenge/results.php

Nazad
Vrh Dno