Šta je novo?

Koji fanless cooler za AM2

muaddib

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2002
Poena
604
Da li neko ima iskustva i preporuku za neki fanless cooler za AM2?
Treba da mi hladi neoverklokovani AMD 64 3500+ EE TDP 35W, sto sigurno ne predstavlja problem. Problem je samo da moze da pasuje na moju MSI K9NU.

Da li neko ima iskustva i preporuku za neki fanless cooler za AM2?
Treba da mi hladi neoverklokovani AMD 64 3500+ EE TDP 35W, sto sigurno ne predstavlja problem. Problem je samo da moze da pasuje na moju MSI K9NU.

Sve sto moze na K8 moze i na K9.Ja bih uzeo Slient tower.

Sve sto moze na K8 moze i na K9.Ja bih uzeo Slient tower.
Moze, al' uz prepravku i doradu, sonic tower uz dobru 12-icu je odlicno resenje samo sto ova verzija koja kod nas ima da se uzme CL-P0071 nema am2 socket podrsku, ali postoji i am2 verzija CL-R0323, ali je nazalost nema kod nas jos uvek da se kupi.

Ako hoces najlepsi kuler kod nas,onda pogledaj zalman 9500 AM2 kuler.Ja bi ga kupio iako nemam AM2 masinu,toliko me impresionirao,a i jeftiniji je od obicnog zalman 9500 za skoro 10 eura.

Hvala na savetima. Zahvaljujuci vasim predlozima uspeo sam da dodjem do sledeceg testa:

http://www.digit-life.com/articles2/cpu/heatpipe-massive-shootout-dec2k5-part3.html

Po ovome izgleda da cu uzeti Zalman CNPS9500 ili Scythe Ninja.
Na ovom testu je koriscen AMD 3700+ sa TDP 80W, dok moj AMD 3500+ ima TDP 35W, tako da pretpostavljam da ce ga jedan od ova dva kulera bez problema hladiti. A verovatno ce moci da ga hlade i bez ventilatora.

Ninja ima svoj kit za pricvrscivanje na maticnoj ploci i to mi se svidja. Ninja je i malo jeftiniji, ali ga je teze naci.

Jedino se pitam da li plastika socketa na mojoj maticnoj ploci moze da izdrzi Zalmana. Da li iko ima iskustvo sa ovim kulerom?

Uzmi CoolerMaster X Dream K640. Kosta 13e, radi na 800rpm u idle i gotovo je necujan. Temperature su iste kao i sa box coolerom, mozda 1-2C losiji score ali mislim da se isplati ako hoces tisinu.

Pa meni se sa box kulerom ventilator gasi kada je u idle, a temperatura je oko 40C.
(automatska promena obrtaja na maticnoj ploci i Cool'n'Quiet ukljucen)
Meni treba tisina kada recimo pustam DivX, lako je kada je komp u idle.
Zato zelim nesto malo masivnije sto ce da hladi i bez ventilatora na procesoru.

Nazad
Vrh Dno