Šta je novo?

Koji epox?

Jel' si probao da povecas voltazu na AGP portu na 1.6V?

Nema problema. EPoX KT600i MSI.
Posle tri NVidie u masini(GF3Ti, 4Ti, 5900), dve ploce i gomile drajvera. Sada je MSI 9800Pro unutra i sve radi OK. Win je star preko godinu ipo dana!! Niti je reinstaliran niti bilo sta.
Samo 9800Pro treba DIREKTNO da se veze na napajanje.

Graficke inace probane na ASUS, Chaintech, MSI i EPoX plocama, i815, i865, KT333, KT400, KT600, NF2. Svuda je bio isti problem koji opisujes i svuda resen samo vezivanjem DIREKTNO na napajanje, bez onog medjukonektora koji ide uz karticu.

Poslednja izmena:
Mislim direktno na konektor od floppy-ja? Ja sam mislio da je potrebno da ide sa medjukonektorom, tj. da ima neke razlike izmedju floppy konektora i medjukonektora od kartice.

Jesi li siguran za floppy konektor? Da ja ne syebem karticu? Treba li seci kablove ili nesto drugo?

Kakva, bre, razlika, pa to je standard!

I kakvo secenje kablova, ustekaj kao sto bi ustekao u floppy. ;)

p.s. To pomaze samo ako je problem u samom dodatnom kablicu.

uNesc0 je napisao(la):
Jesi li siguran za floppy konektor? Da ja ne syebem karticu? Treba li seci kablove ili nesto drugo?

Nema sta da s*bes, 5 kartica sam boo na taj nacin.
Znaci, direktno na kabl iz napajanja koji ide za fdd.
Malo mi je neverovatno da kod svih kartica bude isti problem, i to na razlicitim plocama i napajanjima, ali...
A, kablic koji ide uz karticu iskoristio sam za flopy dd :D

Hvala vam puno momci! Upravo ste me spasili da uradim ono sto mozda nisam ni hteo, tj. da zamenim graficku. Postavio sam konektor direktno i sada sve sljaka fenomenalno.

Mozda je cudno, ali sada sam uspeo da malo vise overklokujem graficku. Iscedio sam ovaj MSI nenormalno (430/740). Mislim da je to sjajan rezultat. Takodje zamenom ploce (sa Abita na Epox) uspeo sam da podignem FSB sa 205-210 na 215-225. Sve to sa sugavim "kung-fu" JNC napajanjem od 400W. Neverovatno.

Da li bi promenom napajanja izvukao jos koji MHz?

Napajanje treba u svakom slučaju da uzmeš neko malo bolje. Npr. DTK 400 W.

uNesc0 je napisao(la):
...
Mozda je cudno, ali sada sam uspeo da malo vise overklokujem graficku. Iscedio sam ovaj MSI nenormalno (430/740). Mislim da je to sjajan rezultat. Takodje zamenom ploce (sa Abita na Epox) uspeo sam da podignem FSB sa 205-210 na 215-225. Sve to sa sugavim "kung-fu" JNC napajanjem od 400W. Da li bi promenom napajanja izvukao jos koji MHz?

To napajanje nije tako sugavo kao sto mislis(a i vecina, verovatno). Mada kvalitetnije nije na odmet, nisam siguran da mozes izvuci nesto jos extra kloka.
Moj MSI ide 428/768, onako proban iz AtiTool-a i maltretiran. Probaj ga sa tim setovanjima, trebalo bi da rezultati budu bolji.

Kako to mislis da ga proba sa tim setovanjima? :d
Svaka individualna kartica, pa makar iz iste serije, se razlicito klokuje.

p.s. Dzaba ti ATITool, poteraj 3DMark03 ili nedaj boze Doom3, pa ces tek onda da vidis maksimalne domete kartice. :)

Delija je napisao(la):
Kako to mislis da ga proba sa tim setovanjima? :d
Svaka individualna kartica, pa makar iz iste serije, se razlicito klokuje.

p.s. Dzaba ti ATITool, poteraj 3DMark03 ili nedaj boze Doom3, pa ces tek onda da vidis maksimalne domete kartice. :)

Pa zato sto sam sa 3.5MHz vise imao skoro 10MHz nizi max takt memorije. Neka proba, kosta malo vremena. Znam da je svaka kartica prica za sebe.

Inace, ovi klokovi pronadjeni uz asistenciju AtiTool-a rade sa 3DM2k3 i igrano nekoliko sati NFS7. Doom i slcne igre prestao sam da igram pre 10godina.

BokiPK je napisao(la):
To napajanje nije tako sugavo kao sto mislis(a i vecina, verovatno). Mada kvalitetnije nije na odmet, nisam siguran da mozes izvuci nesto jos extra kloka.
Moj MSI ide 428/768, onako proban iz AtiTool-a i maltretiran. Probaj ga sa tim setovanjima, trebalo bi da rezultati budu bolji.

Doduse nisam ponovo isprobavao krajnje domete za graficku posle promene ploce, tako da moze biti da ce vise da se overklokuje. Medjutim, primetio sam da kada pokrenem 3dMark 05 na odredjenim testovima mi se deseva da se pojavljuju "pege" za koje su neki pricali da su im se pojavljivale u glupom Doom-u. Pitanje je zna li neko da li se ove pege pojavljuju zbog kloka procesora ili memorije? Inace ovo se desava samo na 430/740. Na drugim nisam ni probao, nemam vremena.

Zbog GPUa, znaci neces moci vise da overklokujes, vec bi trebao da snizis takt.

U pravu si GPU je problem. Sada sam snizio na 425 i pege su nestale. Zato sam uspeo da podignem memoriju na 750-760 bez ikakvih problema (sto bi rekli Rock Stable).

Nazad
Vrh Dno