Šta je novo?

Koji DVD

Dusan K

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2002
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600, Noctua C14S, 2x Noctua NF-A14
Matična ploča
B550I AORUS PRO AX
RAM
2x16GB Kingston 3600MHz
GPU
Asus TUF 3080 10GB
Storage
Adata SX8200 Pro M.2 512GB, Lexar NM710 2TB, Biostar S100 480GB, Western Digital Green 2.5 2TB
PSU
Corsair SF750
Kućište
Cooler Master NR200P
Monitor
Philips 65PUS7354
Pristup internetu
  1. Optički internet
S obzirom da se tokom vremena preporuka za DVD menjala, koji je danas najbolje kupiti: Pioneer, LG, Sony, Creative ili nesto slicno. Posto mi je CD naprasno prestao da radi, treba hitno nesto da kupim.

Dusan K je napisao(la):
S obzirom da se tokom vremena preporuka za DVD menjala, koji je danas najbolje kupiti: Pioneer, LG, Sony, Creative ili nesto slicno. Posto mi je CD naprasno prestao da radi, treba hitno nesto da kupim.

Pioneer.... garantujem zivotom...

postoje i razlicite verzije pioneera (500m, 117lj, 116, 106) i od toga dosta zavisi kvalitet.

Sony bi trebao da je u redu ako je lite-on, ali ako je u osnovi btc onda bi ga trebalo izbegavati.
Sony DDU-1211 (12X/40X) Lite-on
Sony DDU-1611 (16X/48X) Lite-on
Sony DDU-1621 (16X/48X) BTC

Jedino sto sigurno mogu da kazem da posle 6 meseci upotrebe lg drd 8160b nisam imao uopste problema sa citanjem bilo cd-ova bilo dvd-ova a tada je kostao (mislim da je i sada toliko) 45€. Krajnje jeftino resenje. Region free.

Ja sam imao negativna iskustva sa creative 1241e koji je u osnovi btc. 1240 koji se takodje mogao naci kod nas je u osnovi panasonic.

Za informacije o region-free firmwareima poseti http://www.firmware-flash.com/

Koji najbolje cita CD-ove? Uzgred, LG 8161 je 10-15E jeftiniji od Pioneera 116s, a Sony 1611 je negde izmedju po ceni. I trebalo bi da bude region-free u pocetku, jer necu sam da se bavim flashovanjem. I dugotrajnost je naravno bitna.

Pa ne moras da flesujes DVD, ako samo pustas filmove i tako te stvari, postoji DVD Genie koji samo jednim klikom menja softverski region koji ti poželiš!!! Ako ti novac nije problem, ipak uzmi Pioneer, imaš više vrsta, ja imam 106s, i ako ljudi govore da to ništa ne valja, moj 106s uopšte nije imao problema, samo da napomenem, da taj DVD služi za ripovanje filmova na HDD, i otprilike da se to radi nekih 10-ak puta dnevno, i plus što preko njega gledam filmove, puštam DATA diskove i Audio, i više od godinu i ipo dana odlično radi, da kucnem u drvo!!!

Razmisli!!!! ;)

Jos jedan glas za pioneer-a (doduse 104s), zaista je fantastican. Nikakvih problema sa njim nisam imao!

Cineman je napisao(la):
Pa ne moras da flesujes DVD, ako samo pustas filmove i tako te stvari, postoji DVD Genie koji samo jednim klikom menja softverski region koji ti poželiš!!! Ako ti novac nije problem, ipak uzmi Pioneer, imaš više vrsta, ja imam 106s, i ako ljudi govore da to ništa ne valja, moj 106s uopšte nije imao problema, samo da napomenem, da taj DVD služi za ripovanje filmova na HDD, i otprilike da se to radi nekih 10-ak puta dnevno, i plus što preko njega gledam filmove, puštam DATA diskove i Audio, i više od godinu i ipo dana odlično radi, da kucnem u drvo!!!

Razmisli!!!! ;)

Mora da flesuje dvd. Dvd genie sluzi samo za promenu regiona kod softvera ali nema ingerencije nad hardverom. Da objasnim, pored hardverskog provere regiona postoji i provera regiona unutar samog softvera, tako da ako je drajv otkljucan a ne koristis dvdgenie posle 5 promena zakljucace se powerdvd ili neki drugi program. Takodje i windows u sebi ima odredjen broj dozvoljenih promena regiona i dvdgenie je zaduzen za bypass svega toga, ali nema veze sa hardverom. Npr. ako drajv nije region free, posle 5 promena regiona zakljucace se na poslednjem regionu bez obzira na upotrebu dvdgenie.

Ja sam kupio region free drajv. Pretpostavljam da ga je diler flashovao. Ako kupujes u firmi verovatno neces dobiti flashovan drajv, ali znaj da je to prosto k'o pasulj.

Na neki način si u pravu, ali bilo je da nekoliko puta dođe zaključan DVD, i da onda samo prek Genia menjam regione, a na hardwerskom nivou se ništa nije događalo ;)

Znam da flashovanje nije problem, radio sam to na rezacu Teac R58s i proslo je dobro, ali sad sam bez ups-a, pa bas ne bih da rizikujem. Bilo kako bilo, uzeo sam Sony 1611. Nasao sam ga u jednoj velikoj firmi kojoj to nije primarna delatnost, a sami su se ponudili da ga flashuju. Hvala svima na savetima.

Vrh Dno