Šta je novo?

Koji Dvd rezac kupiti ?

Vojkan je napisao(la):
Cita katastrofalno :( Imam jedan izgreban DVD sa 6 DivX-a, 4550 nije uspeo da procita nijedan, 3540 je procitao 5 komada. BenQ 1650 je procitao 3, ali to je bilo jedno mesec dana kasnije, ne znam da li je disk u medjuvremenu greban jos vise, probacu opet na 3540.

Sacuvaj taj tvoj DVD i da ga koristimo kao test za nove rezace koji se budu pojavljivali. Koji uspe svih 6 kom da procita on ce da dobije zlatnu medalju :eyebrows:

Što bi rekli oni amerikanosi na Neweggu: ''Imam LG 4167B tek tri dana ali sam prezadovoljan kako radi. Još uvek nisam uspeo da ga isprobam na svim mojim medijima, narezao sam tri DVD diska bez problema. Instalacija drajva i flešovanje krajnje jednostavno. Preporučio sam drajv svim mojim prijeteljima. Kupiću ponovo LG drajv.'' :D

Pioneer 111D...retko za koji rezac mogu da kazem da je ispunio neke moja standarde, iako sa modelima 109 i 110 nisam bio zadovoljan a mislio sam da od 3550a i 4550a dugo nece izaci nista bolje, posle mesec dana intenzivnog koriscena mogu samo reci da je po pitanju citanja i pisanja Pioneer 111D odlicna stvar. Ja inace DVD rezac ne koristim za citanje :D ali je drajv stvarno neverovatan u snalazenju sa svim tipovima narezanih medija, a sto se tice pisanja - bez premca.

BenQ brije sve u 10

mene je iznerviralo sto moj benq 1640 bspb nije uspeo da procita verbatimov dvd+rw tacnije dva filma i jednu rar arhivu na njemu sto je otrpilike pola diska.. rw je tu i tamo relativno malo izgreban ali sa nikakvim ozbiljim ogrebotinama, ne znam da li ga je lose narezao 3540 (na njemu je rezan) ortak je imao nekih problema prilikom rezanja i istovremenog gledanja tv a sa dscalerom .. disk nisam isprobao na ostalim uredjajima .. inace do sad sve uredno cita :)

Ja bih voleo cuti malo o iskustvima sa nec 4570/4571 modelima, i u cemu je razlika u odnosu na prethodnu generaciju, tj. ima li nekih poboljsanja vrednih paznje...

Poslednja izmena:
Ne znam, ne zanima me vise NEC :)
Imas na cdfreaks.com (sajtu i forumu) gomilu bas detaljnih testova, poredjenja sa drugim uredjajima, sigurno ces naci sve sto te zanima.

lephafta je napisao(la):
Uzmi NEC-a, ako jesi voljan da ga hranis kvalitetnim medijima :), 4550A je tipican NEC pise/cita fantasticno na brand diskove, dok Pioneer 110(D) malo bolje cita i losije medije, ali u pisanju ne blista kao NEC. Ja sam uzeo nedavno 110DBK i crko je treceg dana od jednog pisanja CD-R-a (simulacija zvukova motorne testere, is sl.). Naravno oba proizvodjacha prave skart, ja sam ulovio jedan takav drajv. Inace i 110 i 110D pisu DVD-ROM, samo treba da se flashuje, u pitanju su 2 identichna rezacha.

Ne slazem se sa tobom,danas je to sve lutrija. Ja sam uzeo NEC 4550a pocetkom godine i nije hteo da cita ono sto sam nareze i zamenio ga odmah za pionir 110D i evo prezadovoljan sam. eneralno mislim kada se radi o ovoj klasi dvd-rw odgovor je ,,KAKO TI SE ZALOMI,,!

Upravo sam pazario crnu 111-icu za 3550 dinara, iliti 40.5 evra...

Nadam se da kvalitet nije proporcionalan ceni... :d

EDIT: Kineski je, naravno... :)

Poslednja izmena:
И ја сам купио 111d, и за сада сам задовољан.

Чини ми се да је тиши у раду (мада је то субјективно, а да не помињем психички ефекат јер су рекли да је тиши).

За сада реже као мој стари 109, а чини ми се да мало боље чита.

Кунг-Фу такође :)

Probao sam ga kod kolezinice posto nisam hteo da ubijam download u DCu :p (na'vatao sam nekog lika koji je jako retko tu, a ima share od nekih 900Gb :)) i desio mi se interesantan fenomen...

LED-ovka nije radila. :trust: Reze i cita normalno, a dioda ne radi. Ja ga vratio u BP, covek vec spremio zamenu, a serviser hteo da proba, cisto onako na molexu bez IDE kabla samo pri otvaranju tray-a, kad ono radi. :trust: Donesem ga ponovo kod kolezinice i radi sve OK... WTF??? :trust:

p.s. Pomenuo on nesto napon na 12/5 volti i kung-fu napajanje, a zezalo je kad sam hteo na istoj IDE grani da prikacim i Pioneer-a i starog LGa...

Poslednja izmena:
Можда је неким чудом контакт на молексу био слабији (мада би ваљда ледовка тиме била погођена најмање).

Или је слично јефтинијим меморијама попио мало напона, па док сте га сви испипкали вратио се у нормалу?

Ако ништа... Гремлини :-devil-:

Ja mogu da ti kažem samo na osnovu onoga što se priča na netu. Pošto se moraš hitno da kupiš, onda uzmi Pioneer 111D jer se pokazalo da je dobar rezač, odličan za DL diskove, i pouzdan čitač. To je samo utisak koji sam stekao sa cdfreaks-a, za rezultate ne snosim odgovornost :)

Zekaleon je napisao(la):
Ja mogu da ti kažem samo na osnovu onoga što se priča na netu. Pošto se moraš hitno da kupiš, onda uzmi Pioneer 111D jer se pokazalo da je dobar rezač, odličan za DL diskove, i pouzdan čitač. To je samo utisak koji sam stekao sa cdfreaks-a, za rezultate ne snosim odgovornost :)

pa i ja se razmisljam da uzmem njega cisto malo da promenim ovaj NEC sto imam mislim ostace mi i on ali na drugoj masini, on zna da brljavi nekad sa diskovima ili ih cita sporo ili ih ne cita pa me zato izludjuje

Jos neko?

Poslednja izmena:
Ja ipak glasam za Pioneer - nije svejedno :)

studiovpc je napisao(la):
jel moze blic pitanje hitno potreban odgovor sutra idem po rezac, sta da pazarim Pioneer 111D ili NEC ND-4571? Hitno potreban odgovor. HVALA

Kupi 111 (BEZ D!). Pojavio se, i 1€ je skuplji od verzije sa D.
Ima podrsku i za rezanje RAM diskova, a ne samo za citanje. Tj, ekvivalent NEC 4571 modelu

A taj bez D se dobija zamenom firmware-a, tako da dobijes 3 piva pride ako pazaris 111D... :p

Poslednja izmena:
pazario sam vec Pioneer 111D a postoji mogucnost crossflash-a u 111L dobije se LabelFlash ma nije mi to toliko bitno imam sad i Nec i Pioneer, jedino sto me nervira kod pioneer-a je buka, Nec na 8x kad reze ne cuje se uopste a pioneer na 8x mislim da ce da poleti!!!

Pozz i hvala na odgovorima

Delija je napisao(la):
A taj bez D se dobija zamenom firmware-a, tako da dobijes 3 piva pride ako pazaris 111D... :p

I gubis garanciju. A razlika je mala.

e a jel ima gdi da se pazari benq 1640 ispod 50 evra, ili da uzimam ovaj pionirov 111 (dobro sam razumeo da je on bolji od 110 jel?) koji mos se uzme i za ispod 40 na mnogim mestima

@BokiPK
Jel' mi zivimo u istoj drzavi? :d

BTW, i 111-icu bez D da uzmes, kad tad ces morati da flesh-ujes, ako ni zbog cega drugo, ono zbog zone-free, tj. RPC1/2...

Delija je napisao(la):
@BokiPK
Jel' mi zivimo u istoj drzavi? :d

BTW, i 111-icu bez D da uzmes, kad tad ces morati da flesh-ujes, ako ni zbog cega drugo, ono zbog zone-free, tj. RPC1/2...
evo ja sam moj odmah crossflashovao u 111L i radi sve i dvd-ram i labelflash, uvek mozes da ga vratis na fabricki fw ako dodje do neke reklamacije

Јел би овде могао да ставиш линк за firmware који си уфлешовао, бар да знамо да скидамо неки који ради, а не да нас облива хладни зној :)

Nazad
Vrh Dno