Šta je novo?

Koji DVD rezac da kupim

• Začetnik teme Začetnik teme KBD
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

KBD

Čuven
Učlanjen(a)
18.07.2002
Poena
609
Pozdrav svima na forumu, u dilemi sam koji DVD rezac da kupim. Naime, do skora sam imao Pioneer 110D koji u sustini radi dobro i mislim da je prilicno kvalitetan ali ono sto mi strasno smeta je jako sporo ucitavanje medijuma. Naime, meni treba uredjaj i za citanje i pisanje DVD medijuma. Ovaj pioneer, kada se ubaci disk sa podacima prvo gnjavi bar pola minuta da ga ucita a onda pri ulasku i izlasku iz nekog foldera opet gnjavi dok se nesto moze uraditi. Kada krene da kopira ide dobro.

E sada, mene zanima uredjaj koji solidno reze i nema ovih problema sa ucitavanjem.

Pioneera 111D sam isprobao, potpuno se isto ponasa kao i 110. Ne znam sta se desava sa NEC-om, recimo model 4570. Koliko sam zakljucio iz raznih user review-a koje sam nasao, NEC ima problem sa prepoznavanjem odredjenih praznih medijuma i malo su mu losiji rezultati testova nego kod Pioneera a ima i veliku manu - ne moze da reze overburn ni CD ni DVD ali mi to sada nije vazno. Ali sta je sa ucitavanjem i kvalitetom citanja.

Na trzistu su i ASUS i BENQ i sl., sa njima nisam dolazio u dodir.

Hvala.

ASUS prilicno lose cita diskove, sto se tice BENQ-a, kazu da je najbolji bio 1640, mada su i 1650/1655 dobri po tom pitanju. Razmisli o Samsungu. Dobio je dobre ocene na cdfreaks, a takodje ga ovde hvale oni koji ga imaju. NEC se navodno poboljsao po pitanju citanja sa modelima 4570/4571. Barem tako kazu u poslednjem broju SK 😛

Ja sam prezadovoljan LGjem 4671 (ako se ne varam oko oznake).

Jedan od retkih koji reže i čita CDove kako valja za razliku od Pioneer-a 111D, a DVD "sekcija" mu radi sasvim OK.

ja imam oba mislim na pio 111 i nec 4571 i mogu da kazem da pioneer ucitava diskove brze od nec-a, ali da nec cita bolje bar po meni tako izgleda ali su rame uz rame kada se pogleda generalno za citanje a sto se tice rezanja pioneer mi je mnogo bolji brze nareze disk i ne gnjavi dok menja brzine rezanja recimo krene sa 6x i brzo prebaci na 12x kada se recimo reze 16x disk dok nec nesto mnogo gnjavi na 6x i onda jedva dostigne 12x, a na 16x rezu oba ok ali kazem da mi pioneer nekako to sve nareze brze i quailty score je za 1-2% bolji na pioneer-u, u principu zanemarljiva razlika, nec mi se svidja vise jer ima lepsi tray mehanizam nekako je meksa plastika nego kod pioneer-a gde deluje da je kruta. Neces se zeznuti ni za nec ni za pioneer a ni benq nije los, ja imam u planu da kupim i benq-a. A asus ti je prepakovan pioneer ali se na njega zale dosta da ima losiju optiku i mehaniku

Poslednja izmena:
Ja imam Pioneer 111D i prezadovoljan sam njime. Jeste da mu treba malo više dok učita DVD, ali nikada nisam naisao na disk koji nije uspeo da pročita.

studiovpc je napisao(la):
...u principu zanemarljiva razlika, nec mi se svidja vise jer ima lepsi tray mehanizam nekako je meksa plastika nego kod pioneer-a gde deluje da je kruta.
...

Plastika je jako dobra, veruj mi! 2 Puta sam, slučajno, žestoko raspalio nogom u otvorena vratanca, oba puta sam pomislio da je gotov... :crash: međutim ništa se nije desilo. Drugi put sam udario toliko jako da je prednja maska sa vratanca spala! Samo sam je vratio na mesto i nastavio sa narezivanjem 🙂

GIGAFAN je napisao(la):
Kad kazem izdrzljiv onda mislim da reze disk za diskom jedno 7-8 komada ,a da mu nista ne bude.Meni ovaj moj nec3520A radi odlicno ali ipak ima kilometrazu(dosta diskova) iza sebe pa bih da se obezbedim na vreme i nesto modernije.
kao sto sam vec rekao ili pio 111 ili nec 4571 ja rezem i po 30 za redom pa mu nista nije tj nista im nije posto imam oba, 7-8 je mala kolicina za mene u jednom cugu hehehehe, pravim relativno malu pauzu izmedju recimo 10 diskova samo 5-6 minuta i to je to a rezem skoro svaki dan minimum 20 dvd-a. Na nec-u 3550 sam jednom rezao ceo dan ali ceo dan bez pauze radi drive i dalje prodao sam ga drugu extra je zadovoljan ne secam se koliko sam dvd-a narezao taj dan ali znam da je bilo preko 40 rezao sma do 4 ujutru dok nisam zaspao na stolici.

KBD je napisao(la):
meni treba uredjaj i za citanje i pisanje DVD medijuma.
Ako na racun kvaliteta rezanja treba da poboljsas brzinu citanja, nije ti dobar kompromis. Zasto jednostavno ne bi uzeo neki kvalitetan DVD ROM kao sto je LiteOn za citanje, a zadrzi taj Pioneer za snimanje?
LiteOn 166 DVD ROM imam vec duze vreme i veoma sam zadovoljan brzinom ocitavanja DVD-ova. U odnosu na Pioneer 108 sigurno 2 puta brze.

Evo ja imam nec 3520a dvd-rw i lg dvd citac. Lg cita sve, dok je nec mnogo osetljiviji na izgrebane medije. Medjutim kada kopiram dvd lg-ju treba citavih 17min za pun dvd dok nec moze da prekopira ili nareze pun dvd za manje od 10min. Mislio sam u pocetku da je bio iskljucen DMA na lg-ju medjutim ispostavilo se da nije. Jos uvek ne znam u cemu je fora, ali dvd citac cita dosta bolje ali je nekim cudom dosta sporiji iako na njemu pise 16x48.

mozda je zakljucan?

Nazad
Vrh Dno