Šta je novo?

Koji DVD dekoder koristite?

Zvezdaš™

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2009
Poena
330
Kao korisnik k-lite kodek pakovanja uvek izaberem Cyberlink MPEG-2 dekoder (koji se koristi u PowerDVD-u)

Da li je on najbolji?
I koji je vaš prvi izbor kao DVD dekoder?

CyberLink (PowerDVD) , Elecard, Roxio ili InterVideo (WinDVD) ?
Ili neka besplatna alternativa?

Šta je (konkretno) "dvd dekoder"? Nekakva programska komponenta, zadužena za puštanje DVDova?

U svakom slučaju, DVD-ove gledam iz KMPlayera. Mada... Ne sećam se kad sam poslednji put "naleteo" na DVD 😀

Filter koji decoduje mpeg2 materijal

GPL MPEG 2 DirectShow Decoder Filter
to pre 4-5 godina

mada dvd nisam gledao ima 3-4 godina osim 1-2 dokumentarca sto nema niti ce biti u HDu
a ta dva sam verovatno sa mpc internal mpeg-2 decoderom

Poslednja izmena:
Naravno da nisi, kao ni velika većina ljudi, koji bi (logično) skinuli besplatno sa interneta pre nego da plate (sem onih naravno koji hoće original).

Najveća glupost u svemu je što MORAŠ da skineš ceo DVD player bez mogućnosti da skineš samo decoder (obično .ax) ekstenzija.

Pre svega iz razloga što svako od popularnih DVD plejera ima gomilu , za većinu nas, potpuno nepotrebnih funkcija koji će teško nekome trebati.

I plus traže za isti preko 50$, a kao "poklon" ti dođu i reklame u plejeru.

Neće takvi od mene dobiti pišljivu paru, dokle god budu naplaćivali nešto što bi u principu trebalo da bude besplatno. Ako nešto može da radi (pa bilo to i sporije) a besplatno je, uvek je dobro došlo.

Alternativa ima UVEK, samo je treba pronaći.

A *****ske kompanije koje mogu da izvade pare iz džepa tek par ljudi , neka i dalje nastave da rade, sa ogromnim gubicima zbog piraterije. A nje će uvek biti sve dok softver ne bude ono što treba - besplatan.

Za divno čudo, iako ne koristim Windows Media Player ni za šta drugo, ovaj novi u Win7 mi je legao za puštanje DVD-ova. Nemam pojma koji on dekoder interno koristi.

Nazad
Vrh Dno