Šta je novo?

Koji dualcore lap!?

• Začetnik teme Začetnik teme .neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

.neo

Slavan
Učlanjen(a)
09.07.2005
Poena
319
Dakle prosto pitanje?! Ili nije?!

Posto nisam bas u toku, zanima me trenutni odnos Intel i AMD dualcore laptopova?! Kod nas ko nudi bolji odnos cena/kvalitet izrade/brzina...

Nasao sam neke Acer Turion64 X2 masine za ~1000eur ali ne znam da li i koliko bolje od njih jesu intelove dualcore masine i po kojim cenama uopste one idu (mozda cak i po kojoj ceni se ocekuju merom laptopovi kod nas i kada)?

Sto se tice velicine samog laptopa 15" do 2.5kg je zeljena varijanta (rezolucija samo da je 12..x... ili preko toga). Mozda bih i isao na eventualno manje ekrane 14"/12", al' bi tada morao da bude jako jako lagan (mislim do 1.5kg sto ne verujem da ima da se nadje kod nas po prihvatljivoj ceni)... Za vise od 15" bi isao samo ako ima autonomiju jacu od 2 i po sata... Grafika i nije neka jaka potreba, eventualno DX9-kompatibilna (koja to danas nije) zbog Viste. 1Gb i preko rama...
Hvala unapred.

Ja sam se bas lomio oko istog i sledece sam zakljucio.. glavni problem laptopova je spor disk tako da ti definitivno treba puno rama... e sad ako ti sluzi za posao tipa treba ti podignut aplikativni server, baza , programsko okruzenje i sl.. onda ti dualcore bas pomaze... za takve stvari po testovima sam video da je dosta bolji core duo od turiona x2.. takodje core duo je bolji i sto se tice potrosnje... za ostalo ne znam a iskreno me i ne zanima.. jedino sto se procesora tice frekvencija ti nije toliko bitna posto se ona dinamicki menja tako da ce 1.6x ghz da ti obavi posao.. po meni je core duo favorit u odnosu na x2 i zbog vece kolicine kesa... e sad ako hoces 64bitne instrukcije i sl. za to vec ne znam.. ali ja definitivno uzimam core duo...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno