Šta je novo?

Koji driveri za ASUS 9600XT?

Chuck Norris

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2004
Poena
319
Dakle zamenio sam Sapphire 9600 Pro sa ASUS 9600XT i nikako ne mogu da se snadjem. Ranije sam drzao samo ATI control panel, catalyst drivere 4.9 i ATITool a u device menageru mi se uredno prijavljivala graficka kao Sapphire Radeon 9600 Pro (nisam siguran da li je pisalo Pro i Atlantis ali mislim da jeste), dok mi sada samo stoji Radeon 9600 Series, pa me zanima zasto je komp ne ocitava kao ASUS 9600 XT i kako da ga nateram. Druga stvar, uz ovaj ASUS ide i Smart Doctor koji mi javlja da mi ploca ne salje ispravan napon na AGP Vddq (javlja da je 1.58 a zahteva 3.3V) dok su ostale vrednosti u granicama Vcc 3.56(3.3), Vcore 1.29(1.3), FB Vddq 2.57(2.65). Ploca jeste istorija ASUS A7V133 ali sa Sapphire 9600 Pro nisam imao nikakvih problema. Napajanje je Chieftec HPC-360-202 i tu ne bi trebalo da lezi zec. Konacno sta od svega ovoga za pomenutu graficku karticu da instaliram kako bi postigao optimalne performanse i ispravan rad?
Hvala.

Skini drajvere sa Asus-ovog sajta , i zadnju verziju SmartDoctora.

Pogledaj u everestu sta ti pise za GPU 🙂

Everest? Kao Mount Everest?

Koliko sam skapirao ATITool vec otkljucava karticu za OC i sa originalnim catalyst driver-ima pa tako nema potrebe za softmoded ili gresim? Da li da driver-e skidam sa ASUS-ovog site-a ili originalne catalyst? Cemu sluzi AsusEnhancedDriver? Jos uvek mi niko nije odgovorio zasto mi brljavi SmartDoctor i da li zaista postoji problem sa naponom?

Ne treba ti nikakav softmod za 9600xt. Dok sam imao tu karticu bolje mi je radila sa Asusovim drajverima nego obicnim catalystom i zato ti kazem probaj njih.
A SmartDoctor ti brljavi zato sto verovatno imas neku staru verziju, skini noviju i videces da ce da ti trazi drugaciji napon. Mislim, tako je bilo kod mene na Intelovoj novijoj ploci , sad ti kazes ploca ti stara al chini mi se da to nema veze napon treba da bude 1.5V.

Chuck Norris je napisao(la):
Jos uvek mi niko nije odgovorio zasto mi brljavi SmartDoctor i da li zaista postoji problem sa naponom?

Ploca ne podrzava AGPx8 vec samo AGPx4... Dont worry its OK...

@Chuck Norris:
9600XT je otkljucana, ali ATITool NE resava problem na zakljucanim karticama, vec su neophodni softmod driveri.

Alias je napisao(la):
A SmartDoctor ti brljavi zato sto verovatno imas neku staru verziju, skini noviju i videces da ce da ti trazi drugaciji napon. Mislim, tako je bilo kod mene na Intelovoj novijoj ploci , sad ti kazes ploca ti stara al chini mi se da to nema veze napon treba da bude 1.5V.
Dakle skinuo sam najnoviji SmartDoctor 4.6.4 i apsolutno ista stvar, majmun trazi 3.3V a ja mu dajem samo 1.58 na liniji AGP Vddq. Mozda to ima veze sa tim sto je ploca 4X AGP ali zar ne bi kartica 8X AGP trebalo sasvim normalno da se ponasa na 4X?
Zanima me jos nesto. Da li sve 9600XT imaju 3-pinski konektor za ventilator? Sta je sa 9800 Pro? Odnosno da li imaju autoregulaciju brzine okretanja ventilatora. ASUS ima, ali Sapphire 9600 Pro nema.

Dakle skinuo sam najnoviji SmartDoctor 4.6.4 i apsolutno ista stvar, majmun trazi 3.3V a ja mu dajem samo 1.58 na liniji AGP Vddq. Mozda to ima veze sa tim sto je ploca 4X AGP ali zar ne bi kartica 8X AGP trebalo sasvim normalno da se ponasa na 4X?
Napon za AGPx4 je 1.5V a za AGPx8 0.8V. AGP Vddq je i kod mene 1.58V

Imam istu grsfidku i prijavljuje mi kao Radeon 9600 Series i to tako treba. Koristim omega drajvere ali na klascicnom drajveru sa atijevog sajta rai savim korekno i u principu ne moras nista skidati sa asausovog sajta

Dakle skinuo sam milion MB sa ASUS-ovog sajta, idalje isto. U SmartDoctoru mi javlja da ocekuje 3.30 (koju verziju SmartDoctora vi imate kada vam za Vddq AGP trazi 1.5 da ja pokusam da skinem istu tu jer me nervira) a sa ASUS-ovim driver-ima sada mi cita karticu kao ASUS A9600 Series. To me tek nervira! Kod Sapphire-a 9600 Pro cak je pisalo i da je Atlantis. Jel se to neko nije setio da namesti da ga driver preozna kao 9600XT ili sta? Mogu li to nekako promeniti?
Pozdrav

Ma stavi Catalist 5.3 driver i vozi...Probaj malo da je testiras...3d mark 03,05...postuj rezultate (samo napisi koji CPU i Ram imas),pa cemo videti da li radi ok ili ne.Jos jedna stvar,da li ti pravi neke probleme u igama (tj,ako se uopste igras).

Maltene se i ne igram. Ne mucim (OC) svoje komponente nesto specijalno. CPU je Athlon XP Tbred B 1800+ dignut na max. koliko ide ploca (2000+), ploca je gorepomenuta ASUS A7V133 rev 1.05., memorija je 3x256 SDRAM 133 Kingston C3. Nema nikakvih problema, ventilator na 9600XT se utisa kada je u idle (GPU 35C) a kada je malo gnjavim ubrza se. Sve je stabilno i OK samo me eto zanima kako to da Sapphire ima bolju podrsku od ATI-ja nego ASUS.

illidan je napisao(la):
Pogledaj u everestu sta ti pise za GPU 🙂
Everst normalno prijavljuje da je u pitanju:
ATI Radeon 9600 XT (RV360) (Asus A9600XT) Video Adapter
a sam sam po datumu BIOS-a provalio da je verzija sa Samsung 2.8ns memorijom.

Everst normalno prijavljuje da je u pitanju:
ATI Radeon 9600 XT (RV360) (Asus A9600XT) Video Adapter
a sam sam po datumu BIOS-a provalio da je verzija sa Samsung 2.8ns memorijom.
Eto, lepo ti pise da je 9600XT 🙂

Ma meni je taj SmartDoctor iskakao i upozoravao me sa onim crvenim obavestenjima da je napon mali i da ploca ne podrzava taj napon. Ili jos neke stvari u vezi vpu recover i onda mi se slika obavezno zamrzavala i to bez igranja, onako samo u windowsu. Ne mogu da se setim tacno koji je napon bio u pitanju ali znam da su sve druge verzije koje sam skinuo radile bez problema i da su zahtevale manji napon, ustvari samo taj koji je pravio probleme oni ostali su bili nepromenjeni.

Alias bi li te mrzelo da se setis koju verziju SmartDoctor-a si imao posto sam probao sa 4.6.4 i 4.6.3 i to su poslednje dve verzije. Jako bi mi pomoglo da ne download-ijem svih 237 verzija pomenutog programa koji je velicine oko 6MB...

Lepo ti je rekao Overkill , stavi najnoviji Catalyst i zaboravi na SmartDoctor...
Znam da zvuci previse jednostavno , ali uverices se i sam vremenom da su najbolje stvari u zivotu vrlo jednostavne 😉

Pozdrav , Misa...

Nazad
Vrh Dno