Šta je novo?

koji driveri za asus 9550ge

• Začetnik teme Začetnik teme Slaven
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Slaven

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
620
Sutra je dobijam, to je prvi ati koji cu imati, pa nisam upoznat sa situacijom.
Posto default driveri ne dozvoljavaju oc, koje drivere da stavim?Znam da imaju sofmood driveri (valjda preradjeni catylist) i omegadrivers? Sta staviti? I cime se oc graficka, samo da joj podignem frekvencije, necu ubacivati bios drugi, ati toll -om??

btw
kako estavljaju pasivni hladnjaci na memoriju graficke, ako ima neki link ovde sa bencha?

Softmod rade posao...
Za o/c moze ati tool ili AtiTrayTools (meni se vise svidja ovaj drugi)
Hladnjaci se jednostavno nalepe (ako mislimo na iste hladnjake 🙂 )

skini sa neta OMEGA drajvere. tu ti je sve što ti treba.

Istu graficku imam...koristio sam samo AtiTrayTools, mem. clock sam podigao za 40MHz...dalje nisam smeo, bila je paklena vrucina 😉

Ja koristim Omega drajvere i AtiTool. Kod mene je max 440/295. Na memoriji imam one male CoolerMaster hladnjake koji se samo zalepe ( imaju na sebi onaj samolepljivi pad ) - njih imas u Imtel-u. Mada ako mozes da nadjes neke vece hladnjake nece skoditi.

Po 100-ti put, tim hladnjacima na memoriji moze da dobija max 10MHz i to uz dobru promaju u kucistu, tako da su totalno bacanje para...

Hladnjaci nisu bacanje para. Ko je rekao da oni sluze za veci overklok. Oni sluze , kao sto im ime kaze, da ohlade memoriju. A i kostaju 300 dinara.

A zasto bi je hladili?
Ona je i predvidjena da bude vruca. 🙂

Poenta je u tome da sa manjom temperaturom moze vise da se klokne, ili cak i da sa klokovanjem ostane na istoj temperaturi kao neklokovana bez hladjenja. Al' sam ovo srocio... 😛

Zaboravih da kazem ono sto je bitno, a to je da ta go*anca jednostavno, nit' imaju neku ekstra apsorpcionu moc, niti disipacionu + lepak je katastrofalno los provodnik...

p.s. Imao sam te Coolermaster-ove na debelo kloknutoj 9800-tki i sa stavljanjem Silencera dobio jos koji MHz, tako da definitivno ne pricam napamet! 😉

kakvi su to NGO driverii, prvi put cujem, za njih?
Kojim redosledom mijenjati karticu da sve ispaden ok?

1. izbrisati drivere od sadasnje gf2 (cime ih je najbolje brisati, driver remover, driver cleaner??)
2.izvaditi gf2 i staviti 9550ge
3.instalirati drivere za 9550ge sa CD-a koji dodje u nju
4.preko njih instalirati druge drivere (omega,ngo, softmod- jedan od tih)??

Da li sam u pravu,ak ne istpavite me, da se ne *****em?
Da li su ti NGO sigurni, nikad cuo za nih?

plz help

Poslednja izmena:
Sada sam i ja poceo da skidam te NGO drajvere pa cemo videti.
Sto se tice ovih malih hladnjaka na memoriji - mozda i nisu nesto ali je meni barem mirnija savest.

evo i ja sam stavio da se skidaju.
Da li je ispravan onaj redoslijed o zamjeni kartica koji sam napisao?

Ne moras prvo instalirati originalne, mozes odmah softmod. I zanima me da li i vi imate poboljsanje sa NGO drajverima kao i ja. Inace imam Barton 2600 i 512 MB rama.

pa jel mogu njih odmah, jer nemam soft mod? Da li se sa njima moze vrsiti OC? Znam da sa soft mod moze, al za ove ne znam?

Evo sad sam skinuo NGO drajvere i ceo sistem je pobrljavio od njih. Jel se to desilo i Vama, ili samo meni ?

evo i ja sam skinuo, i nista dobio sam 4 marka vise neg sa obicnim. Imam samo 1965 3dmarka 03, sto je malo. Mada imam 800mhz i 256rama, a GTA:SA i mi radi isto kao i na staroj gf2, streca. Skinucu ove omega drivere pa vidicu sta ce biti.

zasto u omega drajverima ne mogu da mijenjam frekvencije, ustvari mogu da mijenjam ,al se ne mogu sacuvati, vec samo oni na defaultu. Jer moram skidati soft mod?

Kako to mislis?
Zar sa Omega driverima ne dolazi RadLinker?

wtf je redlinker?

btw
evo sad radi na 350/500 , mada moze i na 375/500, al neka ovako.

Tool za modifikovanje clock-a, koji se "manifestuje" kao poslednji tab u podesavanjima drivera, tj. to je ono sto u stvari koristis... 🙂

Nazad
Vrh Dno