Šta je novo?

koji driver (i tool) za 9600XT Fireblade?

• Začetnik teme Začetnik teme trx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

trx

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2004
Poena
619
nov sam sa ATI-jem pa moram da postavim neka pocetnicka pitanja:

nadjoh na forumu nekoliko preporuka za Omega driver-e, ali su sve preporuke stare pola godine - godinu dana.

da li i dalje vazi da su Omega driveri vrh za 9600XT ili treba koristiti neke od ovih najnovijih ATI-jevih?

koji tool za klokovanje je najbolji za 9600XT?

sta mogu da ocekujem (koje klokove) od Sapphire 9600XT Fireblade (default 500/650) ?

Zadnja Omega je obično najbolja, treba ti Ati Tool i Ati Tray Tools. Ja sam Ati Tool koristio za pronalaženje max stabilnih clockova GPU i memorija. Ati Tray Tools ti ima opciju "Auto 2D/3D overclocking" gdje možeš snimit profil sa max frekvencijama koje si dobio i on ti ih diže svaki put kad pokreneš OpenGL/D3D aplikaciju, za 2D si ostaviš defoltne frekve.
Od te kartice se nema puno što očekivati budući da tvornički radi na svom punom potencijalu. Možda kojih par desetaka MHz za GPU.

aha... odlicno... a odakle bih mogao da citam temperaturu GPU-a?
(XT bi trebalo da ima senzor, zar ne?)

uvek je najbolji zadnji ATI drajver, a najbolji tool ti je ATI Tray Tool (ne moras da instaliras Control Center, vec samo drajver i ATT)

pa zar sa ovim poslednjim 5.13 mogu da izbegnem instalaciju Control Center-a?

hm... nikako da ocitam temperaturu sa GPU-a... ima li uopste RV360 senzor za merenje temperature ili je to samo na R360 ?

desktop/properties/settings/advanced/ATI OVERDRIVE > očitavanje temperature za SAPPHIRE Fireblade

OC najčešća max. kombinacija za Fireblade cca 550/800 ali ima i jačih. Pogledaj paradigminu listu pod 9600

desktop/properties/settings/advanced/ATI OVERDRIVE

nemam to, instalirao sam samo ati drivers + ati tray tools, a izgleda da je to deo control center-a... 🙁

trx je napisao(la):

Driver: Omega ili SoftMod.
Utilty: ATI Tool. Ace Rimmer, ATI Tool ima opciju zbog koje si koristio ATT.
trx, ATI Tool očitacva temperaturu.
RadLinker za podešavanje u "sitna crevca". AA, AF, A.I. itd.
To je sve, bolje ne postoji!

:wave: i dobro došao u klub!

Ja imam godinu dana saphire (atlantis) 9600xt i probao sam nekoliko varijanti drajvera (dna, catalyst, omega). Mislim da mi najbolje odgovaraju omega, od skoro koristim 2.6.87 (nikakvih primedbi).
S tim sto ukoliko na sistemu vec postoje neki drugi drajveri onda instalacija omega ume da bude problematicna. Sustina je da treba striktno ispostovati uputstvo za otklanjanje prethodnih drajvera pre nego se instaliraju noviji.
Neki bitan oc-ing me ne zanima, al` overdrive opciju samo chekiram, pa clock sa defaulta od 499MHz skoci na 526MHz (a temperatura je oko 42-43C)

E sad, ovo oko overdrive opcije - vidim da na kutiji u kojoj mi je dosla kartica, postoji naknadno zalepljen sticker na kome pise OverDrive Support. Nisam siguran, al` dal` to znaci da postoje varijante iste kartice koja to nema (pa shodno tome da pod drajverima nema Overdrive opcije)?

Poslednja izmena:
E da, za ati 9600xt je poznato da treba iskljuciti Fast Writes. Kada se instaliraju normal omega drajveri tako je i po defaultu. Vidi se u opciji smartgart.

U prilogu je pregled safirovih kartica (stariji doduše).
Može se videti da ima 9600xt sa i bez Overdrive funkcijom.
Ove bez te funkcije čini mi se da nemaju temp. senzor.

Prilozi

Nazad
Vrh Dno