Šta je novo?

Koji DLNA software?

Dark Magician

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2011
Poena
655
Posto sam uzeo novi TV, stvorila se potreba za DLNA, koristim par dana Serviio, koji se mnogo koci i rusi na mom sistemu, kad je dodat neki novi fajl, ili kada manuelno radim Refresh.

S toga mi treba neki drugi, koji je stabilan, prost i da ima solidne opcije.

Ja koristim J. River Media Center. Jeste možda overkill, ali mi radi najstabilnije. XBMC mi je isto odlično radio. Na puno mesta sam pročitao i da je PLEX dobar.

Ja bih neki minimalisticki, da moze u pozadini, da mi ne remeti rad na racunaru.
A PLEX sam probao odmah, i ne dopada mi se.

Nesto minimalisticko kao Serviio, ali stabilno, bi bilo idealno.

Kod mene Serviio radi bez greske 6 meseci. 2d/3d filmovi sa i bez titlova, slike i muzika... sve radi.

Samsung allshare radi kako treba skoro 2 godine.

Universal Media Server

Koji TV je u pitanju?

Ja sam testirao Serviio za upotrebu na kucnom NAS-u. Prakticno nisam uspeo da ga nateram da radi kako treba ni na NAS-u ni na PC-ju. Na NAS-u je radio prilicno sporo, stream-ovi su seckali, indeksiranje sadrzaja je trosilo CPU 100%. Na PC-ju slicno. Sa TV-a nisam mogao da se nakacim na Serviio, mada se video u listi servera, svako malo je ispadao sa nje. Po internetu sam nailazio na slicne probleme, bez resenja. Jednostavno, nekom radi kako treba, nekom ne radi nikako.
Onda sam probao Twonky, koji iz prve radi kako treba. S obzirom da je izbor DLNA servera za NAS manji nego za PC, na kraju sam kupio licencu za Twonky (15EUR), instalirao ga na NAS i radi kako treba vec godinu i po.

Osnovna mana Twonky-ja u odnosu na konkurenciju je cena, ali i slabija (tj. skoro nikakva) ponuda plugin-a, i slabija integracija za online sadrzaje.

Pozdrav

Sad sam u jos vecoj dilemi, isprobao sam i svaki ima po nesto sto mi se svidja. A nijedan nema sve. :test:

Pošto je u pitanju LG ako se ne varam, onda je moja preporuka "nero media home"... ja ga koristim već dugo na kućnom kinu LG, čak mi je i došao uz njega, probavao sam i ja razne druge DLNA software-a ali nero mi se pokazao najbolje, čak imam problem da mu nađem zamjenu za linux, na kome jedino iole može da parira serviio...

Suzio sam na to da mi se dopada UMS, osim sto je u javi i trosi mnogo RAM-a, a i sporo se pokrece.
S druge strane mi nije jasno kako kad njega koristim, i kad mu kazem da ostavi DTS, dobijem staticko drndanje.
A moj TV podrzava DTS, i pusta ga bez problema na vec pomenutom Serviio i svim ostalim.
Ali se dobro snasao sa filmom koji ima multi-audio, pa mi je pustio engleski, kako sam mu rekao.
Sa titlovima nisam siguran da sam ga namestio da radi kako treba, ostaje jos testiranja.

I finalno, jer mi je pukao film, narucio sam HDMI, posto nisam imao dovoljno dugacak.
Da pustam sa racunara sa madVR, kako sam originalno i planirao.
Da mi ovo bude rezerva, kada racunar treba i za nesto drugo.
Jer mislim i da mi TV pravi problem, nece da premota povremeno, ili iskoci dok to radi, zakoci se...
Imam Gigabitni ruter, tako da brzina prenosa ne moze da bude problem.

Serviio kod mene sada mnogo bolje radi s verzijom 1.3.1.

Postoji li nacin da se poveca velicina titla kada se koriste DLNA programi ?

Rade li vam titlovi na Serviu 1.3.1?

I secka li vam sadrzaj pri reprodukciji? Sve je preko wi-fi i seckaju mi i 1080p, 720p pa i 360p, mreza nije opterecena drugim aktivnostima. A probao sam na dva aparata razlicitih proizvodjaca.

Rade li vam titlovi na Serviu 1.3.1?

I secka li vam sadrzaj pri reprodukciji? Sve je preko wi-fi i seckaju mi i 1080p, 720p pa i 360p, mreza nije opterecena drugim aktivnostima. A probao sam na dva aparata razlicitih proizvodjaca.

Meni secka povremeno u zadnjih par dana, ali nisam siguran da li je do njega, odnosno nisam strucno ustanovio. Sto se tice titlova, rade mi, u smislu da ih vidi TV, pa da ih ukljucim kod njega.
Bitno je da se titl identicno zove kao i video fajl. Sto se tice ubacenih titlova unutar .mkv, to povremeno radi, a povremeno ne, bar meni.

Jel ti Servio na pc-u koji je bezicno povezan na wi-fi ruter? Meni se cini da bi moglo biti do konekcije jer mi je na oba aprata ista stvar, verovatno bi pc kablom povezan sa wi-fi ruterom resio stvar, odnosno NAS na kablu.

Jel ti Servio na pc-u koji je bezicno povezan na wi-fi ruter? Meni se cini da bi moglo biti do konekcije jer mi je na oba aprata ista stvar, verovatno bi pc kablom povezan sa wi-fi ruterom resio stvar, odnosno NAS na kablu.

Lan kabl od PC, do rutera i lan kabl od rutera u TV. Tako da Wi-Fi nema nikakve veze s tim.

Kod mene je slučaj da je u oba smera bezzicno, i maltene da nikad ništa ne secka. Tačnije 1080p možda jednom po filmu, dok 720p uopšte ne.

Ne treba ni da secka, ne znam sta je sad s tim, jedno vreme mi je radilo bez problema.

Da li je moguce u Serviio podesiti velicinu titla? Previse su mi sitna slova na 42", a nesto nisam primijetio u podesavanjima da ima.

A gdje u p.m? Jutros sam vrtio kroz menije i nisam našao. Samsung UE6 serija je u pitanju.

Kad izaberem kao izvor Serviio, dobijem foldere sa filmovima i to je to...

Nazad
Vrh Dno