Instaliraš WireShark i proveriš sam.Mene zanima sledece :
Da li ubuntu derivati kao sto je Linux Mint imaju spyware, telemetriju i tako to kao sto ima i ubuntu ? Ili oni to otklone hm?
Da li derivati poskidaju te neke stvari zbog cega ljudi i mrze ubuntu ?
Ain't nobody got time for thatInstaliraš WireShark i proveriš sam.
Evo jedan zanimljiv distro, zvanicni repo, debian stable, out of the box, noviji kernel, jednostavna instalacija, mozda i bolja opcija od MX Linuxa i slicnihSpiralLinux - Linux, faster than a snail
SpiralLinux is a user-friendly preconfigured Debian system with live installationspirallinux.github.io
To je onaj lik sto pravi Gecko, posto Leap verzija izgleda da prestaje da postoji, sad ima izdanje Spiral Linux
ću sutra proveriti na jednom laptopu gde samo Ubuntu i Endavour nude drajvere za instaliranu WiFi karticu.Broad hardware support with a wide array of proprietary firmware preinstalled
Radi. Zaista podržava svašta (firmware) out-of-the-box.ću sutra proveriti na jednom laptopu gde samo Ubuntu i Endavour nude drajvere za instaliranu WiFi karticu.
Koja korporacija je vlasnik Manjara? Phill-a znam od 2013… i te likove...da ne pominjemo korporacijski Manjaro
Инсталираш VNC, подесиш и да видиш како боље ради, боље него тај у новој верзији Ubuntu-a за цурице.jel imaju i drugi distroi built in rdp sharing kao ubuntu gnome ili moras sam da instaliras?
sad sam probao xrdp na Ubuntu 20.04 i to mnogo sporije radi nego sharing rdp na 22.04, oni su tu nesto dobro unapredili
Koja korporacija je vlasnik Manjara? Phill-a znam od 2013… i te likove...
Mislim da se radi o tome da su reshli da rade full time na tome… dakle ne kao hobi projekt, nego kao neshto od chega mozhe da se zhivi...Manjaro ti je wannabe Canonical. Ne radi se više o distribuciji. Sad mora kompanija da se održava odnosno ona je uslov da distribucija postoji i kako će da se razvija.Manjaro Linux Just Made A Massive Announcement About Its Future
Manjaro is about to become much more than just an Arch-based Linux distribution.www.forbes.com
Možeš da probaš VaultsTrenutno vozim ovaj Pop!_OS, ubuntu derivat jel, e sad me zanima kako mogu da zakljucam folder i sve sto se nalazi u njemu da bude skroz nedostupno bez passworda? da je malo ozbiljnija prica
Daj neki sajt koj se loshe ponasha, i ja koristim FF na Linux-u...Da li se i vama neki sajtovi lose ponasaju pod Linuxom, sporo ocitavaju, seckaju malo i vidi se odma da nije to to?
Mislim vecina je ok, ali neki bas lose rade ? Da li je to zbog Linuxa ili zbog Firefox-a, mozda vise gotive Chrome, ne znam ni sam, ali me jako nervira
Probaj tako, FF curi dosta rama sa AdBlockom, probaj da koristish onaj adblock dns server umesto toga...pa imam samo ublock origin od add ons-a
mislis da iskljucim za tako neke stranice ublock ili sta?
Партиционисање и LVM (Logical Volume Management), прочитај о томе, ако те занима.sta je ovo uradio sa diskovima na pocetku?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari