Šta je novo?

Koji disk defragmentator preporucujete

Calibra 4WD

Čuven
Učlanjen(a)
07.08.2002
Poena
680
Onaj iz Windows XP je uzasno spor a i nemam lepu kontrolu nad njim kao nad Speed diskom iz ,koji me opet smara jer moram da instaliram Nortona a koristim samo Speed disk.

Jel moze negde da se skine najnoviji speed disk posebno ili neki drugi slican program

Mislim da ne moze brze od tog defragmentera sto dolazi uz windows xp.

Ja koristim O&O Defrag, ima puno opcija i radi pod XP-om (samo).

diskeeper 7,radi pod xp-om a mnogo brzi i bolji.ima funkciju set it and forget it kojoj ime sve kazuje

Calibra 4WD je napisao(la):
Onaj iz Windows XP je uzasno spor a i nemam lepu kontrolu nad njim kao nad Speed diskom iz ,koji me opet smara jer moram da instaliram Nortona a koristim samo Speed disk.

Jel moze negde da se skine najnoviji speed disk posebno ili neki drugi slican program

Za najnoviji speed disk ne znam. Stariju verziju (za win98, NT i Win2000) imas na Goldenovom sajtu (ne znam da li radi pod XP):

h**p://solair.eunet.yu/~golden/download.htm

Dobar defragmenter je i "Voptme" ima posebna verzija za XP, potrazi malo po internetu. Ima puno interesantnih a bome i korisnih opcija i nije veliki, dosta brz. (info za njega ima na: http://www.voodoofiles.com/6258 i tamo ima i link za skidanje - ali je link povremeno (a mozda i za stalno) mrtav.

Gorespopmenuti diskeeper (koga mnogi smatraju najboljim)je prilicno veliki program (skoro 13 MB) i uz to ima update za njega (za XP) koji je tezak 25 MB. Ima ga na mrezi i moze se naci za skidanje. Izmedju ostalog i na:

http://www1.execsoft.com/us_dk70_wkstr.exe

a spomenuti update za njega ima na:

http://www1.execsoft.com/us_dk70_wkstr.exe

Njegova verzija za servere koja podrzava sve novije windowse(Win9x/WinME/Win2000/WinXP) ima da se skine(tamo ima i kljuc za njega) sa:

h***://www.ttdown.com/

(h***://www.ttdown.com/downit.asp?downid=14501)

tezi svega 21 MB.

daredevil je napisao(la):
diskeeper 7,radi pod xp-om a mnogo brzi i bolji.ima funkciju set it and forget it kojoj ime sve kazuje
Program mi se izuzetno svida,ako imas posalji mi molimte crack,nemogu da ga nadem verzija mi je : Disk Defragmenter

Executive Software International, Inc.

Version: 7.0.422.0

Re: Re: Koji disk defragmentator preporucujete

Visente je napisao(la):
Dobar defragmenter je i "Voptme" ima posebna verzija za XP, potrazi malo po internetu. Ima puno interesantnih a bome i korisnih opcija i nije veliki, dosta brz. (info za njega ima na: http://www.voodoofiles.com/6258 i tamo ima i link za skidanje - ali je link povremeno (a mozda i za stalno) mrtav.
Fenomenalan je. Ja ga koristim vec skoro godinu dana i nemam reci zamerke. Radi i pod XP-om. Zove se VoptXP.

Re: Re: Re: Koji disk defragmentator preporucujete

Sa NTFS particijama ide kao munja (FAT32 i 16 je druga prica). Integrisani defrag je nista drugo do Diskeeper Lite verzije... brze mozda ima, bolje - sumnjam (inace bi ga MS odavno "prigrlio").

Pozdrav :)

ja koristim O&O defrag!!! Probajte i sami! :D

Re: Re: Re: Re: Koji disk defragmentator preporucujete

omnik je napisao(la):
Integrisani defrag je nista drugo do Diskeeper Lite verzije...

Konachno da je ovo neko primetio...

Re: Re: Re: Re: Re: Koji disk defragmentator preporucujete

Roxio perfect disk 5.0

PerfectDisk 5.0

borab je napisao(la):
Roxio perfect disk 5.0
Mala ispravka: RAXCO PerfectDisk 5.0
Malen, brz, odlican... Koristim ga na Win2000 serverima (NTFS, jedan je cak sa RAID-5).

Kokos je napisao(la):
Program mi se izuzetno svida,ako imas posalji mi molimte crack,nemogu da ga nadem verzija mi je : Disk Defragmenter

Executive Software International, Inc.

Version: 7.0.422.0

Moj prilog za Perfect Disk, ostali ne mogu da mu prismrde. A probao sam i Vopt, O&O defrag, i Disk Keeper i Norton Speed Disk 2003.
PD radi odlicno pod NTFSom i ima foru za optimizaciju programa koji se cesto koriste.

Jel' ima neko neki crack/reg za PerfectDisk 5.0 build 35 ?

Nazad
Vrh Dno