Šta je novo?

Koji Desktop replacement notebook?

• Začetnik teme THUNDER
  • Datum pokretanja
T

THUNDER

Guest
Prvo da kazem da sam vidio da na forumu vidio dosta slicnih naslova ali se tu nisam bas pronasao pa sam se odlucio da postavim novi.

Znaci zanimaju me vasi predlozi za "Desktop replacement notebook" kompjutere. Do sad se pricalo o njihovoj tezini. Mene zanima koji ima najbolje performanse. Mobilnost/tezina nije osobina koja me interesuje. Zanimaju me velicina ekrana, performanse,portovi, prikljuci....

Da li da razmisljam samo o centrino platformi ili i obicnom p4 jer mi trajanje baterije nije mnogo bitno. Da li postoje noviji modeli sa obicnim p4 procesorom?

PS: AMD zaobilazim

Sve je na ovu temu već odavno rečeno - bilo koji Pentium-M (recimo na 2.0G sa 2MB cache) i sa nekom solidnom grafičkom kartom može u praktičnom radu da parira desktopu.

Ja imam 1,7G, 512MB RAM, brz hard i 9700pro i uopste ne primecujem neku razliku u radu kao sa P4 2,8G, 512MB, 9600XT.

Cak su svojevremeno dok sam ih "uporedjivao" i 3DMark skorovi bili otprilike isti (mada to i nije neko merilo al ajde :) ).

Što se tiče priključaka - skoro svaki notebook ih ima gomilu, počev od čitača kartica pa do firewire portova.

Ja sam uzeo Prestigio barebone i iako izrada nije vrhunska (daleko je od toga) performanse su zaista odlične, a cena je osetno manja nego kod konkurentnih modela istih karakteristika.

Ma sto guta bateriju nego sto"goji"svaki laptop u koji se ubaci a hoce da przi"porodicni nakit"(ako ga drzis u krilu naravno)sto nije bas dobro! :D I naravno slabiji je 2.0GHz P4 od istog Pentium M-a a ima dosta vise mana ali zato manje kosta pa ti daj prvo neku cifru koju si spreman da platis i neke odrednice tipa:hoces li ga koristiti za gledanje filmova,surfanje,itd jer ti tu recimo vise vredi veliki ekran nego ekstra jaka graficka i Giga memorije sto ti je opet neophodno ako mislis da isti koristis za razonodu tj igrice!?
Pozdrav ,)
P.S.Nemoras da zaobilazis AMD jer su standardno dobri kao i kod desktopova a sa novim Turion64 procesorom imaju odlicnog konkurenta Intel-ovom Pentium M-u + sto je 64 bitni a verovatno i jeftiniji tako da ima zasto i AMD da ti bude u vidu!

Poslednja izmena:
Srga je napisao(la):
Sve je na ovu temu već odavno rečeno - bilo koji Pentium-M (recimo na 2.0G sa 2MB cache) i sa nekom solidnom grafičkom kartom može u praktičnom radu da parira desktopu.

Ma daaaaj bre :)
Ok to radi, ali da moze da se poredi sa desktopom, nema sanse.
Pre svega su HDD-ovi mnogo sporiji od desktopovih, optika je mnogo slabija i osetljivija, graficke kartice su na nizim taktovima i sa manje memorije.
P-M je sjajan, ali model na 2.0 kosta super mnogo para pa ne znam kako mozes da ga preporucis tako lako :).

Desktop ce uvek biti jaci, ali naravno, nbook ima svojih prednosti.

Za desktop replacement, A64 ili P4 je najbolji izbor jer su jeftiniji od P-M znacajno, a brzi.

Pozdrav!

p.s. 9700Pro iz nbooka je = 9600pro u desktopu

Meni su trebale performanse desktopa, tako da sam hteo da zamenim svoj vremesni HP NC6000 sa nekom ekstra desktop konfiguracijom. Umesto toga, doplatio sam 250 evra i uzeo Fujitsu-Siemens Amilo M1437G. Nova Sonoma platforma, Dothan 1.6GHz, 512MB DDR2, DVD-RW DL, X700 grafika sa 128MB, ekstra displej od 15.4" Widescreen i sa licenciranom Sony Black-Onyx tehnologijom. Ali najvise me je odusevio integrisani SATA RAID kontroler sa nakcenim SATA hardom od 60GB/5400rmp i praznim mestom za dodatni hard. Radi - ubija. S´bzirom da se uklapa u cenu od 1500 evra ja bih na tvom mestu pazario njega. Plus dobijes daljinac za potpuni filing pri gledanju filmica ili slusanju muzike (ima i SPDIF izlaz za 7.1 sistem zvucnika).

BTW - Imas i jaci model sa NVidia 6800 256MB grafikom i displejom od 17" ali je i dosta skuplji.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno