Šta je novo?

Koji DDR3 da kupim?

Jovke

Cenjen
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poena
159
Koju DDR3 memoriju da kupim 2 x 2 Gb a da je najkvalitetnija u smislu latencija, rada na niskoj voltazi, kompatibilnosti sa plocom (GA-P55-UD3R)?
Procesor je core i5.
Da li uzeti Muskhin 1600 Mhz cl7 ili 2000Mhz cl9, mozda nekog Geila?

a shto je sad taj Mushkin tolko popularan, shta bi sa Kingsotn Hyper X serijama ?

Uzeo bih mushkin, ali pogledajte ovaj post:
http://forum.benchmark.rs//showthread.php?t=227219

Sad sam ga video. Tako da Mushkin radije ne bih. Sta mislite za Geil? Kakva je to marka, nisam ih kupovao do sada?

Lik je memoriju koja je predvidjena da radi na 1.65 volti stavio na 1.5 i cudi se sto ne radi kako treba....:D

EDIT: Koji god model/proizvodjac da potrazis, naici ces na najmanje jedan topic nekoga ko se zali da mu ne radi. To je neizbezno. Kakvi svi ljudi postoje i u kakvo djubre stavljaju memoriju, uvek se nadje par takvih. ;)

Poslednja izmena:
^^Tako je. Evo ja imam Geil, to je odlicna memorija, sa 1333 je guram na 1700, sa voltazom od 1.65v sto je odlican rezultat. Razmisljao sam da je zamenim, ali cemu, kad bolje za te pare nema, a ni za dosta vise

@ jumper2high
Ok je sve sto si rekao, ali zar ne bi trebalo da se memorija koja je u tom cenovnom rangu prijavljuje bar kao Mushkin, a ne jedan modul kao Mushkin a jedan kao Samsung?!?
Pa zamisli koliko su ih onda "uparili" ako ih je mrzelo tj. nisu stigli zbog velike serije ni ime da odrade?

ja sam zakljuchio da ne prodajem dushu djavolu i da uzmem Hyper X, jer me je slushala u prethodna 3 kompa. ima li Axeram od transcend-a neku dobru DDR3 izvedbu ?

@ jumper2high
Ok je sve sto si rekao, ali zar ne bi trebalo da se memorija koja je u tom cenovnom rangu prijavljuje bar kao Mushkin, a ne jedan modul kao Mushkin a jedan kao Samsung?!?
Pa zamisli koliko su ih onda "uparili" ako ih je mrzelo tj. nisu stigli zbog velike serije ni ime da odrade?

Takvu memoriju mozes da zamenis.

RAM i inace stalno poskupljuje (u dolarima) + dolar je ojacao u odnosu na evro + pad dinara + ekoloska taksa = stanje koje imamo sada (a bice jos gore).

Ako ddr3 poskupljuje,sta li ce tek biti sa ddr2 memorijom?!
Vidim ja cu ni kriv ni duzan imati jos i lepu zaradu kada budem prodavao kit iz profila(svojevremeno placen oko 6000).

ja sastavio, u konfiguratoru, pre nedelju dana - i danas je 4000 skuplja konfa. a trebao sam da je vec uzmem, chekam da se otvori radnja ... strahota i grozota. ram je poskupeo za 500 dinara, shtap koji planiram, a kalkulisao sam za 2x2 gb ddr3, sad ipak ostajem na jednom shtapu.

Ma strasno...i ja chekam da se otvori ova firma na A;)
Ovo skakanje cena me je kostalo jednog 500gb samsung f3 koji sam teo da stavim u RAID 0. Nista ostatak ce morati da saceka koji mesec :trust:

Cuo sam se sa njima juce. U cetvrtak ce da proradi prodavnica, ali kazu ko zna koje ce biti cene tada, nisu hteli da garantuju, sto znaci da mogu da odu jos gore...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno