Šta je novo?

Koji crt?

UrosB

Čuven
Učlanjen(a)
18.07.2003
Poena
620
Treba mi tv za sobu, ne manji od 29", pa ne znam sta da kupim. Mislim da uzmem crt jer bi se tv koristio uglavnom za gledanje kablovske i nesto manje za gledanje divx-a. Koja je razlika izmedju 50hz i 100hz tv-a? Na nekom stranom forumu sam procitao da su 100hz televizori losiji za gledanje sporta, za sta bi ja uglavnom i koristio tv, i uopste tamo gde dolazi do brzih promena slike. Vidim da su ovde i na drugim forumima slimfit samsunzi napljuvani pa me zanima zasto i da li se to odnosi i na tv-e drugih proizvodjaca sa kracom cevi (konkretno video sam neki daewoo pa mi je fino delovao)? Dajte neke preporuke...

Pa nisi napisao do koliko para te interesuje tv.Ja bih ipak isao na lcd ili plazmu.Za tu velicinu koju si naveo ostaje samo lcd.Moja preporuka samsung le-32r82bx.Mislim da je oko 50-55 hiljada.
Ovaj model ima moj drug i dosta je dobra slika sa kablovske a jos bolja sa dvd-a.

Pa da kazem da cena nije problem, bar kad je crt u pitanju. Bas sam danas gledao u tehnomarketu i zadesila se neka utakmica na eurosportu i mogu da kazem da na lcd-u izgleda ocajno dok je npr Panasonicova plazma skroz druga prica ali je ta plazma dosta skuplja.

Pa to sve zavisi od toga kako je spojen tv.Ja imam samsung le40f86bd i mogu ti reci da je slika sa sbb kablovske sasvim ok,dakle nije kao po doticnim radnjama gde je boga pitaj kako koji tv spojen.Tako da kod njih izgleda da je na nekim dosta jeftinijim televizorima slika ekstra a na nekim dosta skupljim modelima slika je dosta losa.
Tek kad doneses tv kuci i kad ga spojis na svoju antenu i podesis mu kontrast osvetljenje i ostalo mozes da das sud.
Tako da nemoj da te to plasi.
Na primer kod mene je slika na kablovskoj na kanalu eurosport dosta dobra,a na nekim kanalima je slika losija ali to je i normalno.
Sve u svemu ja sam zadovoljan svojim lcd-om i ni najmanje se nisam pokajao sto sam kupio njega a ne neki crt model.
Zelim ti srecu u kupovini i odluci.
Pozdrav.

CRT televizori ili su zaostali od ranije (tesko) ili su neki bzv klase jer ih velike svetkse firme vise ne proizvode!!! Ako ste zadovoljni nekim vox, vivax, neo itd markicama samo napred al' otpozadi ;)

Pa to me i muci jer ne znam da li se isplati dati 45-50k dinara (crt 30k, panasonic 37pv80 75k) vise za nesto sto ne mogu u potpunosti da iskoristim i verovatno necu moci u skorije vreme (osim ako ne kupim neki risiver ili sta je vec potrebno sto sigurno necu) ili da kupim crt da me sluzi dok hd ne zazivi kod nas i tad da kupim neki napredniji lcd/plasma/oled kojima ce do tada i cene pasti. Ako mi je, trenutno, jedina prednost plasme i lcda u gledanju hd ripova onda mi se definitivno ne isplati da kupujem nesto takvo. A opet imam i drugu dilemu :), a to je wide ili ne? I nisam mislio na vox, vivax, fuego i slicna s***** vec nesto bolje poput Panasonica ili Philipsa, ali ne znam sta pa sam zato i postavio temu...

Poslednja izmena:
Sadasnji crt su zaostali jer se vise ne proizvode! Kablovska nije toliko losa na LCD, na Plazmi je bolja a CRT je za nijansu bolji i to samo na najgorim kanalima a vec do kraja god vec deo zemlje imace dig tv. Ako nego gleda filmove wide je uslov, jer i svi domaci filmovi su u wide formatu. Ja licno ne bih kupovao crt jer mi je to kao da kupujem VCR. U svojoj sobi imam Samsung CRT 29" i slika je za taj tv extra, cak PC pri rezoluciji 800x600 je potpuno citljiv za internet i sl ali opet uskoro planiram prelazak na LCD. Plazma nudi vise za veci novac a preko 100k nemam za tv jer planiram neki FullHD.

recimo neki sonijev, kakav god da je sony je, ja sam pre godinu isto trazio neki crt, i uzeo sony 29" wega trinitron (mislim da imas taj model u tehnomarketu), ponuda je i tad bila nikakva, i jedino je taj model bio od sony televizora, i jos jedan widescreen model koji bas i nema smisla, ali u sustini prica je ta, trenutna ponuda crt televizora je bedna.

Poslednja izmena:
Sony, fala lepo nikad vise! Imam KV29... 100Hz, '97. god. i otis'o mu ekran! I sta sad, da ga bacim! Sad cu da lepo kupim Vivax E72 (istina nije 100Hz) za 10.999din., pa dok traje, traje. Posle njega ce doci LCD, za koju godinu...

TKoja je razlika izmedju 50hz i 100hz tv-a? Na nekom stranom forumu sam procitao da su 100hz televizori losiji za gledanje sporta, za sta bi ja uglavnom i koristio tv, i uopste tamo gde dolazi do brzih promena slike.

Velika je razlika izmedju 100Hz i "50Hz", eto probaj da na comp. monitoru podesis refresh na 60Hz, pa malo radi u wordu, pa onda vrati na 85 ili jos bolje na 100Hz ako moze monitor, pa ces videti razliku. A i kakve veze imaju brze promene slike sa 100Hz?
I jos jednu famu da razbijemo: 50Hz televizori NE POSTOJE! Svi oni rade na 75Hz (osim ovih koji su 100Hz, naravno). Ljudi pogresno tumace podatak o frekvenciji mreznog 220V napona od 50Hz, ali i TV od 100Hz radi na mrezi od 50Hz...

CRT tv imaju 50Hz osvezavanje ekrana tj mlaz elektrona a noviji modeli su 100Hz. Sto je osvezavanje manje oko vidi sliku koja treperi. Kod LCD nema treperenja i svi oni rade na 60Hz (cak i analogni 75Hz su u stvari 60Hz samo se dodaje jos jedna crna slika) a noviji rade na 100Hz (postoje i 120Hz modeli). Kod njih nema problema sa treperenjem ali moze se ostavljati lag na ekranu prilikom brzih scena.

Gresis, CRT televizori imaju osvezavanje ekrana 75Hz, ili da budem precizniji od 74 - 79Hz (osim ovih od 100Hz)!

Poslednja izmena:
Za ovaj sam cuo da je stvarno dobar ali nema ga kod nas, ili ja ne znam,

Philips Cineos TV 29PT9521 29" real flat 100Hz digital scan with Pixel Plus
29PT9521/12

da pre par meseci kad sam ja planirao da kupim tv izbor je pao na neki filipsov crt od 72cm sa tom pixel plus tehnologijom i osvezavanjem od 100hz (moguce da je bash ovaj zaboravih oznaku) ali cena je bila oko 40ak hiljada shto je bilo dosta blizu tadashnjim cenama lcd televizora i tako mic po mic kupih na kraju lcd. znachi ovaj pomenuti crt tv je stvarno dobar ali je preskup za ono shto pruza tako da nije neka kupovina

edit:

ovaj (ili onaj ispod njega) http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09021393 izgleda sasvim ok ali je i cena takva (imam toshibu od 72cm u drugoj sobi i stvarno super radi sve ove godine)

ima na sajtu i neki slichan ovom pomenutom filipsu ali nije to taj

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno