Šta je novo?

Koji CPU cooler za E4300 ?

Srga

Čuven
Učlanjen(a)
12.04.2002
Poena
620
Pre neki dan sam zamenio masinu sa padom cena C2D procesora i kad sam krenuo da je sklapam naleteo sam na penal ;)

Moj verni Hyper 6+ tesko da moze da stane na GA-965P-S3 plocu...
Naime, zalemljene nozice od kondenzatora se nalaze bas na mestima gde ide onaj metalni drzac koji ide sa donje strane maticne ploce - pa isti ne moze da se montira zbog njih (a nesto mi se ne seku nozice - mozda bi to mogao biti problem oko eventualne reklamacije ploche).

Tako da Hyper 6+ gledam sad negde da ga udam, ali mi je glupo da ostavljam box hladnjak, ako vec mogu postojecji da prodam/menjam za neki drugi...

Zanimaju me vasi predlozi za CPU cooler za kombinaciju ove ploce i E4300 koji OK hladi, da nije previse bucan i da se po mogucstvu moze montirati bez skidanja ploce...

Predlozi ?

Hm, Hyper TX je izgleda isti fazon kao sto je Hyper 6+ - ali bas sa onim momentom da se kaci bez skidanja ploce...

Hvala vectore - imas pivce kad budes u prolazu ;)

ma zadrzi ti taj hyper 6, malo fikni nozice i vozi. Ne treba da ih struyes do ploce, samo malo, jer na plocu idu prvo oni plasticni odstojnici. Da oni ne idu moralo bi do ploce da se struze da bi legla ona metalna osnova.

Ako bas neces, onda uzmi tx, za te pare nema bolje. I ja sam hteo njega da pazarim al imam averziju od zabica, jer nemam kontrolu nad pritiskom koji kuler vrsi na plocu po montiranju. kada sam namontirao box kuler prvi put izgledalo je kao da ce da izledi zajedno sa cpu sa donje strane, toliko se ploca ispupcila na tom mestu. Cak ni struganje plasticne osnove na zabicam nije pomoglo mnogo. Zato sam uzeo CM hyper UC koji je se kaci kao i hyper 6, pa imas i odredjenu kontrolu nad pritiskom. Kuler je ok al nista spektakularno. ne vredi bas te pare

Naravno, ako hoces vise da izdvojis onda neki ozbiljniji cooler.

Ma ne bih ga ja nesto preterano ni OCovao da mi je vazno 2-3 stepena gore dole, ali znajuci kako Marfi voli da mi zavuche kad se najmanje nadam - cenim da bi posle cvikanja nozica od kondenzatora, plocha crkla a neki pametni baja bi rekao garancija ne vazi :d

Nabavicu ovaj TX i miran sam do sledece nadogranje ... Vidim i da je dosta jeftiniji od Hyper6+ pa mozda ostane i nesto love vishka ;)

Nazad
Vrh Dno