Šta je novo?

koji cpu amd ili intel

pirke23

Poštovan
Učlanjen(a)
25.04.2017
Poena
55
buraz iz usa moze da mi uzme cpu, nzm na koju stranu da idem?
U pitanju je samo gaming, config mi je iz potpisa pa na bilo koju stranu da idem trebao bi da menjam plocu a to bi uzeo kod nas.
Iako na papiru amd deluje bolji po nekim testovima skontao sam Intel > amd jer je veci max/min fps cak je i jeftiniji u poredjenju 1600x/i5 8400 pa me zanima vase misljenje?
I jos da pitam ako bi se odlucio za intel kad ce izaci jeftinije ploce h310 i b360?

Teraj ga da ti uzme 8600k ili 8700k (ako on casti). Izmedju ova dva sto si pomenuo koji god da uzmes neces se zeznuti. Jedino sto je Amd vise future proof sto se ploce (cipseta) tice.

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Rekao bih da mu je dilema ipak između 1600x i 8400.

Uzmi Intela ako je komp pre svega za gaming. Jeftinije ploče bi trebalo da dođu tamo u januaru ili februaru.

Prelistao sam net i kao ti modeli su negde best buy za gaming sad ko zna koliko su ti testovi tacni svaki drugi kojeg pregledam vidi svoju politiku...
Za 8400 sam se odlucio jer su ostali modeli over kill za gpu a i trebao bi vise da izdvojim za plocu, a za amd sam naveo 1600 jer po ceni tu negde, malo skuplji ali kontam ploca bi bila jeftinija...

ja se dvoumim izmedju i3-7100, ili i5-7500, a da li ima veze ovaj izbor ako cu da koristim za virtuelizaciju (virtuelne masine itd), i da li je za te svrhe bolji amd mozda ? znam da je intel za gaming bolji
p.s. jel i5-7500 bolji od i5-8400, jer je skuplji za oko 3000din ?

hvala

ja se dvoumim izmedju i3-7100, ili i5-7500, a da li ima veze ovaj izbor ako cu da koristim za virtuelizaciju (virtuelne masine itd), i da li je za te svrhe bolji amd mozda ? znam da je intel za gaming bolji
p.s. jel i5-7500 bolji od i5-8400, jer je skuplji za oko 3000din ?

hvala

Na forumu si od 2009 a postavljas ovakva pitanja? Za VM Ryzenu su dusu dali, R5 1400 ili R5 1600.

i5 7500=i3 8100.

Prelistao sam net i kao ti modeli su negde best buy za gaming sad ko zna koliko su ti testovi tacni svaki drugi kojeg pregledam vidi svoju politiku...
Za 8400 sam se odlucio jer su ostali modeli over kill za gpu a i trebao bi vise da izdvojim za plocu, a za amd sam naveo 1600 jer po ceni tu negde, malo skuplji ali kontam ploca bi bila jeftinija...

Sa AMD-om dobijas podrsku do 2020 i moguci upgrade, dok Intel vec za 8-core 8xxx seriju trazi, naravno, opet potuno novi cip-set Z390... Tako da, sam odluci.

Nazad
Vrh Dno