Šta je novo?

Koji cooler?

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
865
Pozdrav. Hteo bih da kupim cooler za svoj AthlonXP 2500+ ali do 20 eura. Sta je za toliko love best-buy izbor? Koji je vas predlog? Pozdrav.

Nabukodonosor je napisao(la):
Pozdrav. Hteo bih da kupim cooler za svoj AthlonXP 2500+ ali do 20 eura. Sta je za toliko love best-buy izbor? Koji je vas predlog? Pozdrav.

Ma uzmi WhisperRock IV, tih, veoma dobar i prilicno jeftin (oko 7e cini mi se).

Definitivno, Whisper IV!
Nisam verovao da je za te pare moguce naci takav kuler!

Pisano je o ovome dosta puta.
Ali evo ti mala pomoc.

Prilozi

• poredjenje_2600.webp
    poredjenje_2600.webp
    78.8 KB · Pregleda: 211
CoolerMaster XDream3 je vrlo sličan, za 1dBa tiši, za neku decimalu bolji termički koeficijent, nešto manje bakarno jezgro... i nešto skuplji.

ZorMi je napisao(la):
CoolerMaster XDream3 je vrlo sličan, za 1dBa tiši, za neku decimalu bolji termički koeficijent, nešto manje bakarno jezgro... i nešto skuplji.

a kad mu se skine plasticni gril(?) jos je tisi i bolje hladi.

User Astrolog je imao strava hladnjak za 10E cini mi se. Kontaktiraj njega pa ces videti gde je kupio. Sad cu naci sliku pa postujem.
Evo:
eagle3.JPG

Speezee Cuper Eagle
Ovaj duct izmedju fana i tela kulera sluzi da usmerava vazduh na centar cpu-a jer se ono najvise greje.

Poslednja izmena:
Jok, to je dvojka. Ovo je trojka:

U sustini isto ****** drugo pakovanje 😀
Evo sta su promene u odnosu na dvojku:
1. Aerodynamic fan grill design reduces intake noise & air deficiency.
2. Great heat dissipation is guaranteed by copper and aluminum materials in Sophisticated Copper Cylinder Insertion Technology.
3. The anti-rebound fan frame design centralizes the air pressure and blows the air to the bottom successfully, and which creates the better cooling performance.
4. Blue LED with transparent fan will be shinning like blue crystal while running.

ja bi se odluchio za Jet 7 15 e u Imtelu imas i potenciometar koji ide u 3.5"
pozdrav

Posto i ja imam bartona 2500+ i meni treba neki dobar kuler.
Sta mislite o Cooler Titan TTC-NK25TB/SC(RB) Vannesa-L, LGA775, K8, P4, K7, Heatpipe technology, aluminum fins koji kosta 43 evra.
Da li se isplati tj dali vredi dati toliko para za ovaj kuler?

Kuler je odlican ali ja u zivotu ne bih dao za kuler 70% od cene procesora, malo je nebulozno.

Pa znam ne bih ni ja dao toliko para al cisto da pitam posto izgleda opako 🙂
Dao bih pare jedino kad bi kuler znao da svira nasu himnu i da zna da pravi limunadu :d
Bez sale stvarno trazim dobar kuler posto mi je prosecna temperatura procesora (koji radi na default-u) 50 stepeni.Mislim ne mogu ni da ga overklokujem a i mnogo mi greje sobu.
Najverovatnije cu da uzmem ovaj Jet 7 cisto da probam.

Poz...

Imam jet 7+ pun bakar, cena u imtelu oko 2000,oo.Samo pazi da imaš dovoljno mesta po visini u kućištu.Dobar kuler snizio bartona za nekih10 stepeni.(Nisam siguran ali mislim da je jet7 više od 15 e.Ako je to njegova cena uzmi ga.)

Razmisli o Glacial Tech 2520, ja ga imam na
Bartonu 1833@2100( default VCore , pasta
noname bela, kuler se vrti na 2500 rpm,
pri cemu pravi buku od 25 dB).
U zatvorenom DTK sa dve 8-ce( jedna
ubacuje vazduh napred u kuciste-1300rpm,
druga izbacuje zagrejan vazduh-1800rpm),
a pri ekstremnim temperaturama ambijenta(28C),
temperatura procesora je idle 49-50, full 56 (igre),
a S&M "nabije" 61-62C. Naravno, ovo su ekstremni
uslovi. U nekim normalnim uslovima sve ide za nekoliko
stepeni dole. Da napomenem da je temperatura
merena eksternom sondom na 8RDA+. Sa otvorenim
kucistem sve ide za desetak stepeni na nize.

Poslednja izmena:
@djurdjija
E uzeo sam sam ovaj JET 7 nisam ga jos montirao ali mislim da moze da stane bice tesno ali mislim da moze. 🙂

@mikac
Pa ne znam prvo da vidim kako ce JET 7 da se pokaze...

U medjuvremenu sam i ja odlucio da uzmem novi cooler.Da ne bih otvarao novi thread, pikljkjucujem se ovom.Odluka je 90% pala na Whisper Rock IV.Sad imam par pitanja u vezi njega.
Posto imam Athlon XP 1800+, da li ce Whisper bolje ohladiti nego ovaj BOX cooler, zato sto sam procitao da se vrti na 2500 obrtaja, a ovaj moj se sada vrti na oko 3100.
Da li ovaj ima plavu led diodu ispod, zato sto negde pise da ima, a negde ne?
Jel ima jos neko nesto da doda.
P.S ovo je izabrano vise zbog odnosa cena-mogucnosti.

Whisper ima vece masice tako da mu netreba vise od 2500 obrtaja da bi ohladio tvoj XP 1.8 i svakako je tisi od BOX-a.Ja bih se odlucio za Whisper-a

Naravno da ce whisper da hladi bolje od box coolera. Nema plavu diodu (nju ima CM XdreamIII), vec reaguje na UV diode i onda svetli plavo. Preporucujem ti da ga ispoliras, sobzirom da ces dobiti par stepeni bolje temperature, a za taj posao ti treba 5 minuta. Uzmi vodenu smirglu (400, 600, 1200, i na kraju polira pastu) i trljaj do sjaja 🙂

Kakve bre UV diode?Gde to da nadjem, na sta da ih prikljucim.Ako idem sa njim, onda necu ni da vracam stranicu na kucistu.Bar neka izgleda lepo iznutra 🙂
Jos kad imam zelju bar malo da "izkicherishem" racunar iznutra :d

ma ne trebaju ti UV diode, vec UV neonka koje nazalost vec duze vreme nema kod nas (coolermaster UV aurora purple). Ima gomila obicnih, ali ovu UV nikako da dobiju.
Inace, bez nje ti cooler nece svetleti.

Znaci moram nekako da nadjem tu neponku, inace nista.E sad, na sta bih trebao da je priklkjucim, posto se nisam interesovao za to do sada.Koliko bi kostala i da li ce mi opteretiti napajanje posto je od 300W.

Kaci se, standardno, na molex konektor. inace, cene su bile negde oko 10eura. Ajde ako nadjes negde javi, posto sam i ja zainteresovan vec duze vreme.

Nazad
Vrh Dno