Šta je novo?

Koji ckoud storage za arhivu i backup slika?

chelios

Cenjen
Učlanjen(a)
14.09.2012
Poena
170
S tugom i velikim zalom shvatim da sam juce u procesu sortiranja slika po godinama/mesecima ostao bez kompletne arhive fotografija iz prosle godine.Situacija teska, recovery ne pomaze...da skratim pricu znate kako to ide. Probao sam sa dva eksterna diska pa nesto kao backup ali uvek ima ono sutra,nemoj danas i sl. Trenutno sam u fazonu da ja platim nekom "oblacnom" servisu da se sekira o ovim stvarima. Dakle, treba mi minimum 500 GB do 1 TB prostora da uploadam ovo sto je ostalo od fotografija i videa plus da radi sinhronizacija sa mobitela, a sa DSLR-a cu ja rucno.Trenutno preferiram MS One Drive zbog prostora koji sam dobio kroz Bing Rewards iz perioda koriscenja L1020, ali sam otvoren i za nove predloge. Sta koristite,koliko placate,kakva su vam iskustva?

Godišnja pretplata na MS Office 365 Home Personal sa 1TB prostora na Onedrive je trenutno 3990 dinara, tj. ispadne oko 2,7€ mesečno, što je po meni sasvim OK i lepo mi radi.

Na oglasima ista bude i po 2-2,5K od ljudi koji dobiju uz tablet (licenca važi za 1tablet+1PC za instalaciju offline softvera,. tj punog Office 2016), pa neće da koriste isti.

Poslednja izmena:
OneDrive je sasvim dobro rešenje. Tih 3500-4000din za godišnju licencu za Office365 Personal zaista nije puno za ono što se dobije.
Dropbox je takođe odličan, ali mislim da je preskup, oko 100usd godišnje.
Ima i Google photos, besplatno neograničeni prostor ukoliko mu dozvoliš da sam radi kompresiju slika, ali po meni to nije uporedivo rešenje sa OneDrive ili Dropbox.

Imas Mail.RU. Ja imam onaj 1TB sto je bio besplatan u pocetku, a sada za nove korisnike ima 24GB besplatno.
1TB je 500 Rublji, a 2TB 9990 Rublji.
Izgleda da imaju neku gresku u racunici ali kada se ode na placanje ostane tih 500 rublji sto je oko 8$..

Nazad
Vrh Dno