Šta je novo?

koji chipset cooler za A8N-E

Serbianboss

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
660
Pozdrav svima,

hocu da zamenim ovaj bucni chipset cooler ali ne znam za koji.

Jedino sam video cooler master chipset cooler ali on moze jedino da se zalepi za dno posto nema srafove. Neki drugi cooler ili ovaj coolermaster, sta predlazete?

Pa podmazi ga ako ti je bucan (mali rpm, krci kad se pali komp), imas gomilu thread-a o ovome. Moja preporuka je da ne kupujes taj coolermasterov, jer taj lepak ne vredi ni 0,01 dinara i uopste ne drzi. Kupi neki od CoolerMaster-a ili Zalmana ali pasivni.

Nisam imao mesta odozgo tj. nemam gde da ga pricvrstim 😀 pa sam uradio ovako
kada bi uzeo coolermaster mislim da bi mogao da ga stavis odozgo ali premeri ti to...
a najbitnije je da hladi...

Poslednja izmena:
Serbianboss je napisao(la):
mislis da ce moci da se stavi na asus plocu?

Prilikom skidanja, chipset kuler se zalepio za plocu. Imate li neki savet kako da ga odlepim?
Nemas brige sigurno naleze,ja sam namestio taj kuler na A8N-E,dva puta(na dve razlicite A8N-E ploce) i bio sam vise nego zadovoljan.Max 4500 obrtaja(blaga tisina),bakarno telo koje je za 20%vece od fabrickog i sto je najzanimljivije sve je leglo kako treba,a temperatura je pala,da ne pricam za sam izvukao 10-15Mhz vise za magistralu. :wave:

Poslednja izmena:
...Imate li neki savet kako da ga odlepim?

Прво играј нешто захтевно да се лепо загреје 😀

Онда га лагано "цимај" прво у смеру казаљке на сату, па супротно.

После десетак минута требало би да се олабави.

После тога...небо је граница 😛

Ja sam taj moj skinuo bez problema, neko mi je rekao da kada se tako nesto desi uzme se fen pa polako grejes dok lepak ne popusti i onda ga polako skidas cimanjem levo-desno. 😀

ja sam na toj ploci fabricki ventilator i hladnjak na cipsetu zamenio pasivnim bez dodatnog ventilatora i evo radi vec mesec dana (mozda i duze) tako bez problema. Fabricki hladnjak sam skinuo bez bilo kakvih problema. Jedino napominjem da nisam overklokovao nista.

Evo i ja sam chak za isti taj kuler na istoj toj plochi pitao josh pre dva meseca, i rekoshe ljudi da podmazujem, il menjam, il sve to tako.... A mene mrzelo!
I ostavio ga ovakvog kakav je..
I mogu ti reci smirio se malko, kao da se razradio... :d
Ne bruji vishe uopste onako kritichno!
Shta moze biti po sredi??

Evo ljudi da se javim. Operacija je prosla uspesno, pacijent je ostao ziv 😀

Fora sa fenom je pomogla. Posle minut grejanja skinuo sam cooler bez problema.

Montirao sam titan cuv2 ab (slika) bez vecih problema. Ventilator je stao u mm.

Ono sto je dobro isporucuju blue pastu tako da sam je iskoristio i za procesor i za chipset.

Okacicu slike na forumu da vidite kako izgleda.

pozdrav

titan cuv2 je relativno bucno ali je mnogo bolji od stock fan chipset-a. Ukoliko ti nije stalo mnogo do O/C bolje ti neka pasivnija varijanta.

Poslednja izmena:
A da kazes hvala na formaciji!!!!!!

Evo ljudi da se javim. Operacija je prosla uspesno, pacijent je ostao ziv 😀

Fora sa fenom je pomogla. Posle minut grejanja skinuo sam cooler bez problema.

Montirao sam titan cuv2 ab (slika) bez vecih problema. Ventilator je stao u mm.

Ono sto je dobro isporucuju blue pastu tako da sam je iskoristio i za procesor i za chipset.

Okacicu slike na forumu da vidite kako izgleda.

pozdrav
Sala na stranu,nadam se da se nisi pokajao sto si me poslusao,a ono za fen,upalilo mi je svakom zamenom kulera. :wave:

Ovo sa fenom je bilo najbolje. Skinuo se skoro sam za minut. Cooler je odlican tako da, thanks jos jednom.

@Ribo

Pa nije bucan taj cooler. Evo okrece mi se na 4500 i moram da kazem da ga uopste necujem za razliku od onog tandrkavog asus kulera.

pozdrav

Ovo sa fenom je bilo najbolje. Skinuo se skoro sam za minut. Cooler je odlican tako da, thanks jos jednom.

@Ribo

Pa nije bucan taj cooler. Evo okrece mi se na 4500 i moram da kazem da ga uopste necujem za razliku od onog tandrkavog asus kulera.

pozdrav

Rekao sam relativno bucan, sigurno tisi od Asus-ov stock fan chipset-a (Ne bi ga zamenio inace). Da bi bio necujan, drzim ga preko Aerogate-a na 2500rpm. Kad pojacam na max obrt, tj 4500 tada nemogu da kazem da se ne primecuje. Inace ja sam Fan Silent systema a ne O/C i kad kazem da je nesto silent, to mislim bukvalno (Moj komp je kao da ne radi sa aspekta buke). Jedan faktor koji ga, eventualno, cini primetnim pri punoj pari u mom systemu, je bocna strana Thermaltake Shark-a koji je kako znate poluotvorena (preko mnogobrojnih Honey Cells).

Nazad
Vrh Dno