Šta je novo?

Koji CDRW - preporuka

Zasto niko nije za sony-ja? Jel neko ima problema sa njim?
Pitam zato sto ortak i ja imamo sonije 24 i 52x i rade perfektno.
Sad je pala cena 52x 230e i moze da se nadje za 34evra.

Sony = LiteOn

Ja sam pre neki dan kupio sony cdrw crx230e ali imam (mali) problem sa njim. Naime, nece preko 40x ni da cita ni da reze. Kada ubacim prazan cd koji moze da se reze do 52x on mi maksimalno dozvoljava 40x a taj isti cd kod drugara prepoznaje kao 52x.
Kada pokrenem nero 6.0.0.0 ili 6.0.0.23 (nero 5.x.x.x ga ne prepoznaje) a ne stavim prazan cd pokazuje mi kao da moze da reze do 52x.
Zna li neko sta se ovde desava???

Drzi eject taster malo duze (3-5 sekundi) da bi na fenomenalnom Soniju :) omogucio rezanja na vise od 40x

Prosto ne mogu da verujem da smo spali na to da je LiteOn nama marka....

Slayer je napisao(la):
Prosto ne mogu da verujem da smo spali na to da je LiteOn nama marka....

Pa LiteOn i nekako ali brate LG!!! :(

SuperStarr je napisao(la):
...
Pa LiteOn i nekako ali brate LG!!! :(

Samo se ti podsmevaj, al' taj LG je najbolji rezač koji kod nas može da se nađe. Pravi snimke ubedljivo najvećeg kvaliteta.

A ako ste za marku... pa dajte 80€ za Plextor-a. :beat:

Opa ! A sta bi sa Necom, magick ? :)

BTW sta je ovde sve bilo marka...uzas.

Ništa. NEC je super i lično imam više poverenja u njega, kada je pouzdanost uređaja u pitanju, a po kvalitetu narezanih diskova LG je zakon.

Zivim za dan kad cu te videti da isto kazes za Amd i Ati/Nvidiju :)
Pozdrav

OptiPlex je napisao(la):
Zivim za dan kad cu te videti da isto kazes za Amd i Ati/Nvidiju :)
Pozdrav

Da razdvojimo neke stvari. AMD je hronično patio od problema sa pouzdanošću/kvalitetom: keramičko pakovanje, nije imao disipator a ni termalnu kontrolu, nema ECC na procesorskoj magistrali, L2 keš mu je ekskluzivan za razliku od Intel-ovog inkluzivnog (sporija ali pouzdanija varijanta), uvek je imao dosta veću latenciju L2 keša od Intel-a i.t.d. Kada se tome doda nedostatak pravog čipseta jasno je kome je AMD platforma bila namenjena.

Sada su se stvari dosta promenile i ako se neki od ovih silnih AMD64 čipsetova pokaže kako treba, ne vidim razlog da ne kažem da je Opteron mašina po svemu bolja od Xeon-a ili Athlon 64 od Prescott-a. Šta više, sigurno ću je kupiti za sebe.

Što se tiče grafike... NVidia je za igrice sjajna, ali to je otprilike to. Problem nastaje kada neki naprženi klinac, koji mašta o GeForce xxx Ultra, počne da deli savete koju kartu uzeti za DCC, CAD ili neku drugu radnu stanicu. BTW: ATi rula! ;)

Samsung & Exact-Link

Ja sam skoro kupio Samsung cd-rw, na slepo doduse jer nisam dobio onaj model koji sam trezio. Naime, postoje dve verzije SW-252B i SW-252F. Prvi ima JustLink tehnologiju i u retail verziji 8MB kesa. Dve godine imam NEC-ov rezac i njime sam prezadovoljan, a Samsunga sam uzeo jer NEC-ova nije bilo u ponudi tamo gde sam uzimao novi kompjuter i zbog Ricoh-ove JustLink tehnologije.

Medjutim dobio sam neki OEM SW-252F, sa 2MB kesa i Exact-Link tehnologijom. Podrzava MR, a brzinu citanja obara na 40× dok je brzina snimanja 52×. Za sada se fino ponasa ali nemam onaj osecaj sigurnosti kao sa NEC-om koji je u starom kompu.

Ima li neko iskustvo sa ovim CD-RWom? Kakvog je kvaliteta, koje medije ''voli'', kakav je kvalitet snimka i kako se cita na drugim uredjajim i sl.?

I interesuje me ovaj Exact-Link. Cija je to tehnologija, i koliko je dobra???
Recimo Exact-Link je primenjen kod svih LG combo drajvova, ali ne i kog njegovih CD-RW drajvova.

ono sto sam ja uspeo da saznam je sledece:

Exact-Link (SAMSUNG, LG Combo, Cyberdrive)

ExacLink (Mitsumi)

JustLink (Ricoh, SAMSUNG, NEC, AOpen)

Super-Link (LG CD-RW, BTC, Arrgo, Cyberdrive)

Burn-Proof (Sanyo, Philips)

Burn-Proof - PowerRec (Plextor)

Write-Proof - Burn-Proof (Teac)

Smart-Burn - Burn-Proof (LiteOn, Sony)

FlextraLink (Asus)

Seamless-Link (BenQ)

Safe-Burn (Traxdata)

NEC

Nanao je napisao(la):
Zasto niko nije za sony-ja? Jel neko ima problema sa njim?....

Ima problema, izbirljiv po pitanju medijuma. Na nekim UG80 NoName ne snima nista!

Teac CD-W524E :mrgreen: jos kad bi mogao da ga kupis :d novog - naravno.
Bez zezanja taj (tj. ovaj kod mene) je bio i bice klasa za sebe (MTBF: 100,000 POH).

U narednih nedelju dana ce biti na Benchu veliki (i 99% poslednji) test CD-R/RW snimacha iz klase 52/32/52x i jednog 48/32/48x (ukupno 7 uredjaja).

Nazad
Vrh Dno