Šta je novo?

Koji CD-ROM uzeti ?

ogio81

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2002
Poena
609
Koji CD-ROM vredi uzeti ... ?
Da li je TEAC i dalje na vrhu ili ... ?
Od solucija LG, Samsung, Sony, AOpen, NEC, sta treba uzeti?

Ukratko, po meni, ako misliš na nove, naravno, Teac, Nec i Sony, loša iskustva sa LGom, a naručito AOpenom. PS. Teac je neopravdano skuplji, čak mi ljudi prilčaju da je Sony bolji...

ni jedan, bolje uzmi najjeftiniji rezac ili DVD!

Slazem se sa Rasetom, a mislim da je potpuno nebitno koji cd sada uzimas ako bas hoces cd a da bude nov. Od ovih novih Nec 52x je prilicno solidan, mada i lg radi posao.
Teac 40x je definitivno najbolji, samo ga nazalost nema novog, a i da ima ne bi se isplatilo kupovati ga jer bi bio mnogo skup.

A kakav je vek trajanja CD rezacima? Cuo sam da, ako ga koristis i kao CD rom i kao rezac, kratak mu je vek trajanja?
Kakva je situacija kod rezaca? Da li tu moze da se uzme LG jer sam ovde na sajtu video da nije losh. Kakvo je vashe iskustvo?

ogio81 je napisao(la):
A kakav je vek trajanja CD rezacima? Cuo sam da, ako ga koristis i kao CD rom i kao rezac, kratak mu je vek trajanja?
Kakva je situacija kod rezaca? Da li tu moze da se uzme LG jer sam ovde na sajtu video da nije losh. Kakvo je vashe iskustvo?
Bez brige sto se tice upotrebe rezaca kao citac, jer im se kvalitet drasticno popravio, a cene su u stalnom padu, pa dok ispusti dusu naveliko ce ga pregaziti vreme :)
LG nije los, ali bih se ja odlucio za LiteOn 48x + Flash = 52x :beat: ili isto u Sony varijanti i sve to za +/- 55€

Moja iskustva, iskreno da ti kazem kupio sam RW teac 48x i moro sam ga reklamirati jer kad se ugrije (nakon 5 min ) nece da radi, pa sam dobio drugi isti, do sada sam narezao oko 50 cd i nikakvih problema nisam imao cak sta vise super se ponasa. Dok mi kolega ima LG koji je noviji od mog al je los do bola stalno neki problemi, tak da ga ja nebi uzeo, osim ako nebude dzabe

ogio81 je napisao(la):
Koji CD-ROM vredi uzeti ... ?

Aman ljudi dokle. NIJEDAN. AKo iole hoćeš da nešto čitaš sa CD-ova kupi ili polovan Teac 32x ili kupi brate neki DVD ili pisač. Nema od CD čitača vajde, ama uopšte.

Re: Re: Koji CD-ROM uzeti ?

supernova je napisao(la):
Aman ljudi dokle. NIJEDAN. AKo iole hoćeš da nešto čitaš sa CD-ova kupi ili polovan Teac 32x ili kupi brate neki DVD ili pisač. Nema od CD čitača vajde, ama uopšte.

Ima, kada kupis nov, nekoriscen Teac 32x za 15E kao ja ;)

trebalo bi da pazarim CD-R uredjaj,pa me interesuju vase preporuke.Ako je moguce navedite tacne modele.
U cemu je stvar sa LG GCC-8520B ?Neki ga hvale kao optimalno resenje,drugi ga ocrnjuju.

Re: Re: Re: Re: Koji CD-ROM uzeti ?

Crni je napisao(la):
Gde si to izbunario ?!
Iz naftalina? :p
Ili si se vratio jedno 4-5 godina u nazad ?

Bratu stajao usrafljen u komp dve godine na plakaru :D :D

Maelkum je napisao(la):
trebalo bi da pazarim CD-R uredjaj,pa me interesuju vase preporuke.Ako je moguce navedite tacne modele.

Lite-On LTR-48246S... Best baj :D

NEC 52x ne znam tachnu oznaku ali ima belu masku i jedno crno NEC na levoj strani tray-a. Audio rip direktno u mp3 iz audio catalyst-a 25x (naravno na 8K9a i AXP 1800+ BOX). Definitivno najbolja kupovina.... a kosta koliko i LG

Combuster je napisao(la):
NEC 52x ne znam tachnu oznaku ali ima belu masku i jedno crno NEC na levoj strani tray-a. Audio rip direktno u mp3 iz audio catalyst-a 25x (naravno na 8K9a i AXP 1800+ BOX). Definitivno najbolja kupovina.... a kosta koliko i LG

fuuuuuujjjjjjjj

Sony ili LiteOn (ionako je to jedan isti rezač samo drugo pakovanje:))

SCSI Plextor UltraPlex 32x ili 40x

Vrh Dno