Šta je novo?

Koji bt gps kupiti?

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Koji eksterni bt gps modul da kupim za koriscenje garmin mobile xt? Bitna mi je cena, ali ne bih ni kupovao za nesto manje pare nesto sto mi nece raditi. Dakle koji uredjaji dolaze u obzir i sto je jos vaznije gde iste kupiti, posto sam trazio po netu i nista nisam nasao. Ako je to reklama, saljite mi na pm.

Poslednja izmena:
Ja mislim da svaki bt gps modul radi sa tim Garminom,bar bi trebalo! Imas raznih i cena i proizvodjaca krecu sa od 50e pa navise! probaj MSI ili PRESTIGIO oni su tu oko 5000 din i skroz ok za te pare!

Ali je pitanje gde ih naći? Koliko videh MSI SF200 je OK preporuka, bio je test i ovde na Benchu, a cena mu je kretala od nekih 5000, ali ga za te novce više nije moguće naći, ili bar ja nisam našao. E sada ono što i mene interesuje je da li je moguće naći nešto slično, znači sa SirfIII čipsetom, a za te novce?

Upravo tako. Mislim da je nemoguce naci bilo kakav gps modul. Tacnije ja sam samo uspeo da nadjem nokia ld-3w i ld-4w koji kostaju 100, odnosno 120 eur, sto je dranje. Bas taj, dakle ld-3w sam imao ranije, pre mozda dve godine i tada je kostao oko 100 eur. Dakle treba mi nesto jeftinije, a da valja. Ono sto mi je jos vaznije to je da mi neko kaze neku prodavnicu gde mogu da kupim neki od ovih gps modula. Posto verovatno ne sme javno da se pisu imena prodavnica, zamolio bih nekoga ko zna gde ovo mogu da kupim da mi posalje pm, ili mail na [email protected] .

Poslednja izmena:
Uspeo sam da pronadjem ipak nesto. Sta mislite sta je bolje od ova dva?

PRESTIGIO Bluetooth GPS Receiver
MSI STAR FINDER SF200

MSI mi je ipak ozbiljna kompanija, dok za ovaj drugi nikada nisam cuo. Kostaju 60, odnosno 70 eur.

Ovde imaš test MSI: http://www.bench-market.com/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=12338

Ovde može nešto da se pročita nešto malo o GPS BT receiverima, barem iskustva ljudi sa njima, neki pominju i prestigio receivere:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=156001&highlight=prestigio

taj Prestigio, mada nema oznake modela je verovatno sa MTK chipsetom, e sada to ima i prednosti i mana. Barem po onome što sam našao na netu, MTK vs. SiRf III, MTK daje bolje rezultate u vožnji, i manji je potrošač, SiRf III čipset je osetljiviji i kraće je vreme do fiksiranja prvog satelita, isto za GPS receivere pročitah da su malo nezgodni za korišćenje kada se hoda, tj. zaglupljuju se pri brzinama manjim od 5, sad dal Mph ili Km/h...

Iskrno, ja s nbi razmisljao bas mnogo. znam da je razlika velika, ali kad nesto kupjem, kupujem da traje i da bude pouzdano, zato bih bez obzir na cenu od 120e izabrao LD4w

znam da za ceu LD4W mogu da se kupe dva prestigo uredjaja za te pare, inace ja sam imao pozitivna iskustva sa njima [prestigio] i toplo ih preporucujem.

Ovaj MSI ima sirf star III chip tako da nema razlike u odnosu na nokiju. Kosta duplo manje, tako da ne znam zasto bi neko davao suplo vise para za gotovo istu stvar.

pa nije ista stvar. pored SIRF III star, ima jos stvari koje su bitne... recimo tjanje baterije itd. Ovaj prestigio sa koji sam se ja igrao imao je SIRF III star, nije bio mnogo velik a baterija mu je trajala ok. bila je eka crno/siva varijanta... i kostao je 4500 cini mi se...

sve jedno ja bih nokiu... inache ja imam BSPEECH 20c onaj mali sto lici na privezak i PREZADOVOLJAN SAM ako nadjete tako nesto ovde uzimajte bez razmisljanja. cini mi se da je nov sad oko 70eur i vredi SVAKI DINAR. baterija traje oko 14h fix uhvati za nekih 20-ak sekundi, plus je manji od kljuca mercedesa ili passata b6

Ranije sam imao NOKIA LD-3W, sa starim telefonom. Njega sam prodao i sada imam nokiju N82 sa integrisanim gps-om. Znam da su mi svi pricali kako taj integrisani nista ne valja, akko ce mi biti los signal, kako necu moci da ga koristim u kolima i tako dalje. On ne da radi, nego razbija. Znaci signal hvata gde hoces i u zatvorenom i na otvorenom. U kolima radi savrseno. Znaci ne znam kako moze bolje od toga. Zato nesto mislim da ta nokija vise prodaje ima nego sto zaista vredi duplo vise i mislim da ako imaju isti chip da je to prilicno ista stvar. U svakom slucaju ja cu gledati da uzmem, za caleta mi treba, ili taj MSI, ili taj PRESTIGIO. Taj b-speech me interesuje, ali ne znam gde bih mogao da ga kupim. Ako cujes gde ga ima, javi.

B-SPEECH je stvarno ali STVARNO odlicna stvar. i pre ovoga sam imao njihov GPS koji sma prodao ortaku.
ja sam odavde kupio moj
http://www.peerzi.de/catalog/product_info.php?cPath=248_249&products_id=1080
svidja mi se mogucnost sto im porucis proizvod, oni ga posalju i ti im tek onda recimo kad ti stigne uplatis novac. jos sam ja kasnio neke 2 nedelje sa uplatom i nista...

EDIT:

GPS na n82 je stvarno extra... ja imam n95-8gb i isto sam prezadovoljan GPSom pupu da ne ureknem
jel koristis garmin?

Poslednja izmena:
B-speech bih vrlo rado uzeo, ali koliko vidim niko ga kod nas ne prodaje. Kupovina preko interneta mi je totalno strana, posoto niti imam karticu, a koliko znam kod nas to tako ni ne funkcionise, vec na neke druge nacine. Uzecu verovatno ovaj MSI i to je to. Treba mi za kraj avgusta, tako da jos imam vremena da nadjem nesto evenutalno bolje.

Koristim Garmin i odlican je.

nokia ld-4w gps modul

Slazem se sa Mirkom da su nokia gps bluetootht moduli jedni od najboljih na trzisu. Jesu malo skuplji ali za te pare dobije se stvarni kvalitetan gps prijemnik. Ja koristim nokia ld-4w
modul i prezadovoljan sam, cak i u stanu imam jako dobar signal. :)
Ako nekog zanima, imate na ovom sajtu povoljno http://nokia-gps-modul.co.cc/

pozz

Poslednja izmena:
Koji GPS

Svi bi trebalo da rade posao.

Ipak, sve u velikoj meri zavisi od GPS chipa koji je u uredjaju. Poredjenje cipova je na ovom linku http://www.canadagps.com/KB_04.html.

Imam MSI SF200 GPS uredjaj i on lepo radi sa svim programima preko BT. Unutra je chip SIRF III. Probao sam sa PC desktop,laptopom i PDA. Prodao bih ga zbog ovoga sto sledi, ako je neko zainteresovan saljite PM.

Posle sam u nekoj kombinaciji dobio Prestigio GPS uredjaj. Unutra je MTK chip. Ne vidim neku prakticnu razliku u odnosu na pomenuti MSI.

Imam Nokiu LD-3W, zadovoljan sam prijemom signala jer radi i u zatvorenim prostorijama, a pogotovu sam zadovoljan sa trajanjem baterije. U stand-by rezimu sa povremenim koriscenjem izdrzi 6-7 dana.

imam Holux GPSlim i radi savrseno.
rekao bi da bilo koji gps risiver sa sirf star III, radi odlicno.
postoje male varijante, ali sve je vrlo slicno.

Ja sam bio u prilici da nabavim Garmin 10xOEM bt. Preporučio bih ga svima, veoma sam zadovoljan kako radi, baterija mu jaako dugo traje (Li-ion inače odgovara mu i Nokia baterija BL-5C

Nazad
Vrh Dno